Σάββατο, 23 Μαΐου 2009

Αστυνομικός «πειρατής» προγραμμάτων NOVA στο Βόλο

Μέλος κυκλώματος που έκλεβε και μεταπωλούσε το κωδικοποιημένο σήμα της NOVA επί πληρωμή σε χρήστες του Ίντερνετ, φέρεται να είναι ένας αστυνομικός που υπηρετεί στο Βόλο. Το βράδυ της Τετάρτης συνελήφθη από συναδέλφους του, που υπηρετούν στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ από την Εισαγγελία διατάχθηκε έρευνα ώστε να διαπιστωθεί εάν ισχύουν οι καταγγελίες. Πάντως από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας, δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα στις 8 Μαΐου, έγινε καταγγελία από 34χρονο, ο οποίος ανέφερε ότι ο αστυνομικός έκλεβε και μεταπωλούσε το κωδικοποιημένο σήμα της NOVA επί πληρωμή σε χρήστες του Ίντερνετ, (ιδιώτες και επιχειρήσεις). Οι τιμές κυμαινόταν ανάλογα με το πρόγραμμα και συγκεκριμένα από 20 ευρώ έως και 50 ευρώ και από 100 ευρώ έως και 400 ευρώ.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες, μετά από οργανωμένη επιχείρηση που έγινε στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο και τη Ρόδο συνελήφθηκαν τελικά 13 άτομα. Ανάμεσα τους επιχείρηση που εκδίδει εφημερίδα στη Θεσσαλονίκη, αρκετοί επιχειρηματίες και ένας υπάλληλος του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο αστυνομικός που συνελήφθη το βράδυ της Τετάρτης, στο Βόλο, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος.
Την ουσιαστική συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας και των Διευθύνσεων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθηνών και Θεσσαλονίκης τόνισε σε ανακοίνωσή της η συνδρομητική τηλεόραση NOVA, προκειμένου να εξαλειφθεί το φαινόμενο της πειρατείας.
Ειδικότερα, η εταιρία δηλώνει ότι θα διεκδικήσει αποζημιώσεις από όσους προβαίνουν στις εν λόγω παράνομες δραστηριότητες (πειρατεία, υποκλοπή σήματος, διανομή, εμπορία κλπ).
Σύμφωνα με τη μήνυση, η εταιρία υπέστη πολύ μεγάλη απώλεια κερδών, ενώ λόγω της σύμβασης και το ελληνικό δημόσιο έχει υποστεί κατ' εκτίμηση οικονομική ζημιά για τα έτη 2008 και 2009 που ανέρχεται στο ποσό των 30.520.000 ευρώ.
Κατά την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των εμπλεκομένων διαπιστώθηκε ότι διαμοίραζαν παράνομα σε 878 χρήστες του ίντερνετ ηλεκτρονικά «κλειδιά» για την αποκωδικοποίηση και την πρόσβαση στις συνδρομητικές υπηρεσίες του μπουκέτου τηλεοπτικών καναλιών ΝΟVΑ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος του Βόλου 22/5/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template