Κυριακή 17 Μαΐου 2009

Λογοκρισία απ' το blogZ.gr

Όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιό μου, θα προσέξατε ίσως ότι πριν από λίγες μέρες, είχα προσθέσει το λογότυπο του blogZ.gr, το οποίο πλέον έχω αφαιρέσει.
Στην ιστοσελίδα αυτή έκανα μόλις δύο (2) αναρτήσεις.

Η μία αφορούσε την αυτοκτονία του μηχανοδηγού και η άλλη στη σκανδαλάρα της "επένδυσης" στις Νηες Σούρπης Μαγνησίας.

Αυτή η δεύτερη κατέβηκε πάρ' αυτα απ' τον διαχειριστή (webmaster sic!) του blogZ.gr, "διότι είναι αναδημοσίευση και ως τέτοια δεν είναι αποδεκτή από τους όρους χρήσης του site".

Δημοσιεύω όλη την μεταξύ μας αλληλογραφία και τα συμπεράσματα δικά σας!


Message:
Αγαπητέ φίλε,
Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σαςστο Blogz.gr.
Ωστόσο, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η δημοσίευσή σας "Ο πολλαπλασιασμός των οπών-Σκανδαλάρα!!!!!!!! " αφαιρέθηκε, διότι είναι αναδημοσίευση και ως τέτοια δεν είναι αποδεκτή από τους όρους χρήσης του site, τους οποίους μπορείτε να βρείτε εδώ:http://blogz.gr/content/terms
Φιλικά,

WebmasterBlogz.gr


Φίλε webmaster του blogZ.gr,

έχω την αίσθηση ότι η συντριπτική πλειοψηφία των blogs γενικού περιεχομένου, που σέβονται τον εαυτό τους και τους αναγνώστες τους, όταν αναφέρονται σε κάποιο θέμα, αναφέρουν και τις πηγές τους. Επίσης έχω την αίσθηση ότι στα blogs, μαθαίνουμε πράγματα για τα οποία καλώς ή κακώς, τα Μ.Μ.Ε. της χώρας μας (πανελλαδικά ή τοπικά), για διάφορους λόγους που δεν είναι της ώρας ν' αναλύσω, τα αφήνουν εκτός ειδησεογραφίας. Αν επισκεφτείς το blog μου, θα διαπιστώσεις ότι όλες μου οι αναρτήσεις ξεκινούν από κάποια πηγή που πάντα αναφέρω και ακολουθεί δικός μου σχολιασμός. Στη συγκεκριμένη ανάρτηση, δεν υπάρχει σχολιασμός δικός μου, γιατί το θέμα μιλά μόνο του και η μόνη παρέμβασή μου είναι στον τίτλο, με τον χαρακτηρισμό σκανδαλάρα! Θεωρώ το θέμα πάρα πολύ σοβαρό και έχει πνιγεί για ευνόητους λόγους απ' τα Μ.Μ.Ε. Δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία των συγκρίσεων με άλλα post, που έχουν αναρτηθεί στο blogZ.gr και όχι μόνο είναι πιστές αντιγραφές άλλων, αλλά δεν αναφέρουν καν τις πηγές τους!

Αλήθεια αν δεν είχα αναφέρει τις πηγές του άρθρου και το είχα αναρτήσει ως δικό μου, πόσοι θα καταλάβαιναν ότι είναι αναδημοσίευση?

Αν άλλαζα κάποιες φράσεις θα ήμουν συμβατός με το άρθρο 6 των όρων χρήσης?

Τελικά θα ήθελα να ξέρω αν αυτό που ενόχλησε περισσότερο είναι η αναδημοσίευση ή το περιεχόμενό της?

Επαναλαμβάνω ότι το θέμα για την "επένδυση" στις Νηες, είναι πολύ σημαντικό κι επειδή ακριβώς σέβομαι την δουλιά των άλλων δεν το οικειοποιήθηκα και το ανάρτησα αυτούσιο με τις πηγές του, καθώς το web είναι ένας χώρος που δεν ελέγχεται απ' τα Μ.Μ.Ε. και μπορούν όλοι να μάθουν τι συμβαίνει σ' αυτή τη γωνιά της περιοχής μου.

Κατά συνέπεια παρακαλώ να αναρτηθεί ξανά η δημοσίευση του θέματος.

Υ.Γ. περιμένω απάντηση.

Φιλικά

Μιχάλης Μαγνήτης


Αγαπητέ φίλε,
Οι όροι χρήσης του Blogz.gr είναι σαφέστατοι και υπηρετούν το σκοπό που έχει τεθεί για το site, δηλαδή την ανάδειξη της πρωτότυπης πνευματικής δημιουργίας των Ελλήνων bloggers. Η επί λέξει αναδημοσίευση κειμένων από άλλα sites δε συνιστά πρωτότυπη πνευματική δημιουργία γι' αυτό και δεν είναι αποδεκτή στο Blogz.gr, είτε υπάρχει αναφορά της πηγής είτε όχι.
Φιλικά,

WebmasterBlogz.gr


Νομίζω ότι και τα όσα έγραψα τόσο στην επίμαχη ανάρτηση, όσο και στο προηγούμενο mail μου ήταν σαφέστατα! Μετά τη σημερινή σου απάντηση, εκλαμβάνω το κατέβασμα της ανάρτησης ως λογοκρισία και παρακαλώ για την πλήρη λογοκρισία του ιστολογίου μου από το blogZ.gr.

Σε απλά ελληνικά, παρακαλώ για την πλήρη διαγραφή του λογαριασμού μου απ' το blogZ.gr, καθώς και κάθε άλλης ανάρτησής μου.

Επιμένω σταθερά στο δικαίωμα και την ελευθερία των bloggers, να δημοσιεύουν ότι θέλουν και όποτε θέλουν, αρκεί να σέβονται τις πηγές τους!

Το blogZ.gr, με την πρακτική του απέναντι στην επίμαχη ανάρτηση, απέδειξε ότι αυτό το δικαίωμα το περιορίζει κατά το δοκούν.

Ευχαριστώ για την ολιγοήμερη φιλοξενία σας, αλλά δεν την επιθυμώ πλέον.

Μιχάλης Μαγνήτης

buzz it!

4 σχόλια:

hackaday on 17 Μαΐου 2009 στις 4:56 μ.μ. είπε...

Είναι αλήθεια ότι το Blogz το διεκατέχει μια λογοκρισία. Είναι πολλοί που τα έχουν πάρει στο κρανίο με αυτό. Μια φορά και σ' εμένα έκοψαν post γιατί στον τίτλο ανέφερα τη λέξη @ρχιδι@. Δε μπήκαν στον κόπο να δούνε τι έγραφα στην ανάρτηση απλά έκριναν από τον τίτλο. Το Sync, το Bobit και το Cullit για 'μένα είναι ατ πιο δημοκρατικά... μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Μια απορία έχω για το Blogz. Αν κάποιος είχε για τίτλο το "οι θλιμμένες πουτάνες της ζωής μου" που είναι και τίτλος βιβλίου του Gabriel Garcia Marquez και η ανάρτηση αφορούσε μια κριτική του συγκεκριμένου βιβλίου θα το έκοβαν ή όχι; Καλή εβδομάδα και συγνώμη για το σεντόνι.

bloggertips.gr on 17 Μαΐου 2009 στις 6:55 μ.μ. είπε...

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΣΕ ΒΡΙΣΚΩ ΚΥΡΙΕ ΜΑΓΝΗΤΗ.
ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ.

Pan on 18 Μαΐου 2009 στις 10:24 π.μ. είπε...

Blogz και foracamp (που αλληλοδιαφημίζονται) είναι τα ίδια σκ....

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο τι θα εγκρίνουν.
Την έχουνε δει μαλλον οι blogοπατερες της χώρας μας.

ΚΕΝΤΡΙ on 18 Μαΐου 2009 στις 11:31 π.μ. είπε...

Πιστεύω ότι ένα καλό ξεφώνημα του Blogz είναι η καλύτερη απάντηση. Απ' ότι φαίνεται, ο τίτλος "webmaster", του άρεσε ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ και την είδαν αλλιώς...

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template