Τρίτη, 19 Μαΐου 2009

Πωλείται η Νίκη Βόλου?

Ενας από τους πλουσιότερους Ελληνες του εξωτερικού φέρεται να είναι σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφερόμενος για την αγορά της ΠΑΕ Νίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Μακρής, που είναι Έλληνας ομογενής επιχειρηματίας της Αυστραλίας και ένας από τους πλουσιότερους Αυστραλούς, έχοντας κάνει ήδη άνοιγμα στην ποδοσφαιρική Ελλάδα (ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναχαϊκή), έχει εκφράσει την επιθυμία να αγοράσει μια ομάδα με κόσμο και δυναμική και οι συνεργάτες του, αφού συνέλεξαν πληροφορίες, του πρότειναν τη Νίκη Βόλου.


Μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι σύμβουλοι του Κ. Μακρη έχουν αρχίσει διερευνητικές επαφές με ανθρώπους της βολιώτικης ΠΑΕ...


Ο ομογενής επιχειρηματίας μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1963 και σήμερα έχει πολλά εμπορικά κέντρα, το Optus House στην Αδελαΐδα και το Bonnyridge Plaza στα περίχωρα του Σίδνεϊ, ενώ έχει και επιχειρήσεις στην Ελλάδα όπου συχνά χαίρεται τη θάλασσα με το πανάκριβο γιοτ του Ouzo Palace.


Είναι ένας από τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στην Αυστραλία και ο πλουσιότερος ομογενής, βρίσκεται στην 36η θέση της σχετικής λίστας με περιουσία που φτάνει τα 1,06 δισεκατομμύρια δολάρια. Μένει στην Αδελαΐδα, όπου είναι και το κέντρο των επιχειρήσεών του, οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων εμπορικά κέντρα και αγοραπωλησίες ακινήτων. Ο Κώστας Μακρής το 2005 σε μια από τις επιχειρηματικές κινήσεις του αποφάσισε να αγοράσει την Π.Α.Ε. Παναχαϊκή, η οποία βρισκόταν στην Β’ Εθνική Κατηγορία στην τιμή των 900.000 από τον τότε κάτοχο της Π.Α.Ε. Άρη Λουκόπουλο Στην Πάτρα δεν βρήκε ό,τι περίμενε και πριν από λίγο καιρό στις 4 Μαΐου 2009 ο Κώστας Μακρής παραχώρησε το πλειοψηφικό πακέτο στον δικηγόρο Αλέξη Κούγια, αποχωρώντας από τα διοικητικά της ομάδας.


Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 19/5/2009


Άντε να δούμε τι θα γίνει με την ιστορική ομάδα της Νέας Ιωνίας.

Η "Νικάρα", όπως την αποκαλούν οι κάτοικοι της Νέας Ιωνίας, δημιουργήθηκε το 1924, απ' τους πρόσφυγες, που μετανάστευσαν στην περιοχή μετά την Μικρασιατική καταστροφή.

Τη δεκαετία του '60, μεσουρανούσε στη Α' Εθνική κατηγορία και ανέδειξε μεγάλες ποδοσφαιρικές μορφές, όπως ο Ζαντέρογλου.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην Γ' Εθνική κατηγορία, το γήπεδό της (Παντελής Μαγουλάς), η "κλούβα" όπως το λένε οι οπαδοί της, σε κάθε εντός έδρας αγώνα γεμίζει με κόσμο.

Διακαής πόθος των φιλάθλων της, η επάνοδός της στην πρώτη κατηγορία.

Σήμερα το πλειοψηφικό πακέτο της Π.Α.Ε. Νίκη Βόλου, βρίσκεται στα χέρια του γνωστού παράγοντα Στράτου Γιδόπουλου.


buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template