Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Βιομήχανοι κατά πολιτικών

Τη δόξα του προέδρου του Σ.Ε.Β. κ. Δασκαλόπουλου, ζήλεψε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Ευρ. Ευλογημένος στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου.
Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Valis στην Αγριά, στις 15/5/2009, παρουσία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιώργου Προβόπουλου, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής.

Ο κ. Ευλογημένος, όμως έκλεψε την παράσταση με μια ομιλία για την κακοδαιμονία της ελληνικής κοινωνίας, που όπως σημείωσε είναι πρόβλημα οικονομικό , πολιτικό και ηθικό, αφιερώνοντας ένα σημαντικό μέρος της ομιλίας του στους πολιτικούς για «την εγκληματική ολιγωρία, ανεπάρκεια και αδράνεια που επιδεικνύουν απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν καθημερινά».

Ήταν τόσο προκλητική η ομιλία του, που δεν την άντεξαν οι παρευρισκόμενοι πολιτικοί και αποχώρησαν πνέοντας μένεα εναντίον του.

Πρώτος αποχώρησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Καρτάλης, ακολούθησε ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Νάκος και στη συνέχεια ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Σούρλας και ο βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. κ. Σίμος Κεδίκογλου.

Αυτοί που "ήπιαν το πικρό ποτήρι" και παρέμειναν μέχρι το τέλος της εκδήλωσης ήταν η βουλευτής Μαγνησίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ζήση και ο Νομάρχης Μαγνησίας κ. Παπατόλιας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι δηλώσεις των πολιτικών.


Απολαύστε:


Ο κ. Γ. Σούρλας

«Στην μακροχρόνια κοινοβουλευτική μου πορεία για πρώτη φορά αντιμετώπισα τέτοια υβριστική και ισοπεδωτική ομιλία. Όχι μόνον δεν τηρήθηκαν οι κανόνες ευπρέπειας. Όταν κάποιον τον καλούν, δεν τον βρίζεις. Παρουσίασε την εικόνα μίας Ελλάδος σε πλήρη αποσύνθεση και σε πλήρη διάλυση. Κατέκρινε τους πάντες και τα πάντα. Μίλησε απαξιωτικά για τους αιρετούς, για όλα τα κόμματα, για το σύνολο των βουλευτών και απηύθυνε βαρύτατους χαρακτηρισμούς για τους δημόσιους υπαλλήλους και για το μόνο που δεν έκανε κριτική ήταν για τον κλάδο του. Ήταν πέρα ως πέρα αντιδεοντολογικό, γιατί ήταν επίσημος ομιλητής ο κ. Προβόπουλος, που είναι μία προσωπικότητα σημαντική και ενώ θα έπρεπε να περιμένει το λόγο του προσκεκλημένου ή να απευθύνει ένα καλωσόρισμα ή να αναφερθεί στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Σύνδεσμος στο χώρο της Θεσσαλίας, να κάνει την κριτική του και τις προτάσεις του, προτίμησε να αναφερθεί σε όλα και έτσι είναι προφανές ότι θα δυσκόλευε την ομιλία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, όπως και έγινε, αφού ο κ. Προβόπουλος δεν συμμερίστηκε τις απόψεις του κ. Ευλογημένου. Του πρότεινα, καταλήγει ο κ. Σούρλας, εφόσον αυτές είναι οι εκτιμήσεις του, να κατέβει στον πολιτικό στίβο, μόνος του ή μαζί με άλλους, να διεκδικήσει τη ψήφο του ελληνικού λαού για να αλλάξει τη νοσηρή κατάσταση που περιέγραψε».

Ο κ. Κ. Καρτάλης

«Αρνούμαι να αποδεχθώ αναφορές –από όποιον και αν προέρχονται– που κατεδαφίζουν το δικαίωμα στην εργασία, που ισοπεδώνουν την τιμή και την υπόληψη του συνόλου των δημοσίων υπαλλήλων, του συνόλου των εκπαιδευτικών, του συνόλου των πολιτικών, του συνόλου των ανθρώπων που προσφέρουν τις δυνάμεις τους για το καλό της χώρας. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα στο δημόσιο τομέα. Όμως υπάρχει και ο δάσκαλος που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Ανήλιο, ο αγροτικός ιατρός στη Σκόπελο, ο νοσηλευτής στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς. Σε ό,τι αφορά το πολιτικό σύστημα, προφανώς υπάρχουν και προβλήματα που το τελευταίο διάστημα έχουν κλιμακωθεί ως προς τη σοβαρότητά τους. Πιστεύω ότι χρειάζονται τομές, όπως και πιστεύω ότι η πολιτική μπορεί να προσφέρει λύσεις υπέρ των πολιτών. Γι’ αυτές τις λύσεις μάχομαι ως βουλευτής. Σε μία εποχή που είναι αναγκαία η συνέργεια των δυνάμεων, πολωτικές συμπεριφορές που διαχωρίζουν τους πολίτες δεν είναι αποδεκτές. Eχω με όλες μου τις δυνάμεις υποστηρίξει την ανάγκη να στηριχθεί, ιδίως εν μέσω οικονομικής κρίσης, η βιομηχανία της χώρας και ειδικότερα της Μαγνησίας. Ανταποκρίθηκα στην πρόσκληση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, για να δείξω ότι όλοι μαζί προχωράμε για μία καλύτερη ημέρα. Η κριτική είναι πάντα ευπρόσδεκτη, όμως η συμπεριφορά του προεδρείου της εκδήλωσης ήταν όμως –τουλάχιστον- αντιδεοντολογική αλλά και προσβλητική για πολλές από τις ιδεολογικές μου απόψεις. Θεώρησα ότι δεν υπήρχε λόγος να συνεχίζω να παρίσταμαι, πόσω δε μάλιστα που δεν είχα και τη δυνατότητα να παρουσιάσω τις απόψεις μου.»

Η κ. Ροδ. Ζήση

«Η ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ Θεσσαλίας με πιο έντονο ύφος και πιο μελανά χρώματα θύμιζε τις ομιλίες του κεντρικού ΣΕΒ, αλλά συγχρόνως και την πολύμηνη επίθεση των κεντρικών Μέσων Ενημέρωσης αλλά και πολλών παραγόντων του δημόσιου βίου για τη συλλήβδην απαξίωση των πολιτικών και των κομμάτων. Ή άποψη ότι όλοι ίδιοι είναι παραπέμπει σε συνειρμούς συμψηφισμών και επικαλύψεων. Η Νέα Δημοκρατία ασκείται διαρκώς στο έθιμο των συγκαλύψεων και των αποχωρήσεων από τη Βουλή και τους θεσμικούς και τους συνταγματικούς χώρους. Δεν είμαι μέρος των συμψηφισμών και γι΄ αυτό μπορώ να παρευρίσκομαι και να ακούω την περιγραφή μίας κακής πραγματικότητας και την κριτική, όταν αυτό συνοδεύεται και από αυτοκριτική, αλλά και από συγκεκριμένες προτάσεις διεξόδου από την πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση».

Δεν είναι απολαυστικοί οι πολιτικοί μας?

Τα μοσχαναθρεμμένα τους παιδιά, οι βιομήχανοι ως να ήρθαν από άλλο πλανήτη και παρθενογέννεση, φτύνουν τους πάντες και ζητούν περισσότερα προνόμια κι οι πολιτικοί μας αρκούνται σε δηλώσεις και αποχωρήσεις διαμαρτυρίας.

Άντε να δούμε πότε θα σας "φτύσει" όλους μαζί ο λαός, που πληρώνει τα σικέ παιχνίδια πολιτικών και βιομηχάνων!


buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template