Δευτέρα 18 Μαΐου 2009

Τοπική δημοσκόπηση

Μπορεί οι δημοσκοπήσεις για τα πολιτικά κόμματα να έχουν γίνει «σούπες» λόγω της πληθώρας τους, όμως μια δημοσκόπηση με τοπικό περιεχόμενο παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον για τις τοπικές κοινωνίες.
Δεν θα κάνουμε το λάθος να αναφερθούμε σε ονοματολογίες, δημοφιλίες βουλευτών, νομαρχών και δημάρχου από την ώρα που δεν είμαστε σε θέση να αποκαλύψουμε τον εντολοδόχο της συγκεκριμένης δημοσκόπησης.
Παρά το γεγονός ότι ασχολήθηκε με πλήθος ονομάτων απ΄ όλες τις βαθμίδες της τοπικής πολιτικής σκηνής και παρά το γεγονός ότι έχουμε στο συρτάρι μας τα αποτελέσματα, εκτιμούμε ότι η δημοσιοποίησή τους δεν βοηθάει στη διεξαγωγή συμπερασμάτων για πολλούς λόγους.
Περιοριζόμαστε μόνο να αναφέρουμε την υψηλή δημοτικότητα του νομάρχη Απόστολου Παπατόλια και του Αντιπροέδρου της Βουλής Γιώργου Σούρλα και να επισημάνουμε την εξαίρεση του υφυπουργού Εσωτερικών Θανάση Νάκου από τη συγκεκριμένη μέτρηση για άγνωστους σε μας λόγους.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον όμως παρουσιάζουν τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης τόσο για τα προβλήματα του νομού Μαγνησίας, όπως τα αξιολογούν οι πολίτες, όσο και η τοποθέτηση των πολιτών για τη γενικότερη πολιτική κατάσταση της κεντρικής πολιτικής σκηνής.
Ας δούμε λοιπόν με βάση αυτό το συγκεκριμένο τμήμα της δημοσκόπησης πώς σκέπτονται οι πολίτες της Μαγνησίας σ΄ αυτή τη φάση.
Οι κάτοικοι της Μαγνησίας δεν παρουσιάζονται ούτε αισιόδοξοι ούτε απαισιόδοξοι για τον μέλλον τους, αφού οι γνώμες μοιράζονται ακριβώς, ενώ πάνω από έξι στους δέκα είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα ζωής και τις γενικότερες συνθήκες διαμονής στη Μαγνησία. Σε ποσοστό 66% οι πολίτες δηλώνουν ότι σε καθημερινή βάση ενημερώνονται από τις τοπικές εφημερίδες. Σοβαρότερα προβλήματα αναδεικνύονται η ανεργία, το οδικό δίκτυο και η προστασία του περιβάλλοντος.
Τέλος παρά το γεγονός ότι ελαφρώς περισσότεροι πιστεύουν στην ικανότητα διακυβέρνησης μιας κυβέρνησης Ν.Δ. με πρωθυπουργό τον Κ. Καραμανλή, σημαντικά μεγαλύτερος αριθμός πιστεύει ότι καλύτερα εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου. Το τελευταίο στοιχείο είναι λογικό, αφού με βάση τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας οι περισσότεροι κάτοικοι αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί. Πιο συγκεκριμένα δηλώνουν αριστεροί το 16,5%, κεντροαριστεροί το 17,7%, κεντρώοι 17,9%, κεντροδεξιοί το 9,8%, δεξιοί 12,1%, ενώ ένα σημαντικό ποσοστό της τάξεως του 26,0% δεν θέλησε να τοποθετηθεί στην κλίμακα αριστερά-δεξιά.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 17/5/2009


Απορίες:

Γιατί είναι λάθος ν' αναφερθείτε σε δημοφιλίες βουλευτών και τοπικών αρχόντων?

Κι αφού επιλέξατε να μη το κάνετε, γιατί αναφέρεστε στο άρθρο σε επιλεγμένα ονόματα κι όχι σε όλα?

Να ελπίζουμε σε απάντηση σε επόμενη έκδοση?

Θα δώσετε όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης στη δημοσιότητα ή κάνουν τζίζ?
Κι ένα τελευταίο, στην απεικόνιση που εσείς δημοσιεύσατε, παρατηρώ ένα πλειοψηφικό 39,7%, που λέει ότι καμμία απ' τις δύο (κυβέρνηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή κυβέρνηση Ν.Δ.) ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ!!!
Αυτό γιατί το κάνατε γαργάρα στο άρθρο????

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template