Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009

Για την Μ.Π.Ε., της "επένδυσης" στις Νηες


Τέσσερις φορείς, κατέθεσαν παρατηρήσεις στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας σχετικά με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση στις Νηες Σούρπης Μαγνησίας, με την επωνυμία «ΟΡΜΟΣ ΛΕΒΑΝΤΑΣ – LAVENDER BAY GOLF RESORT», που κατατέθηκε για συζήτηση στο επόμενο Νομαρχιακό Συμβούλιο.
Η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΡΠΗΣ, η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»,η ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ και το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ – ΠΑΝ.Δ.ΟΙΚ.Ο,αντικρούουν την μελέτη με το υπόμνημα που κατέθεσαν προς το Νομάρχη Μαγνησίας κ. Α. Παπατόλια, τους επικεφαλείς των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Ι. Πρίντζο, Α. Κοκκίνη και Α. Νάνο και προς το Συνήγορο του Πολίτη.
Το υπόμνημα-έκθεση έχει 11 διακριτά μέρη, Εισαγωγή, Το ιδιοκτησιακό καθεστώς της περιοχής, Αίτηση αποχαρακτηρισμού δασικής έκτασης 1683 στρεμμάτων, Νομοθεσία, Τεχνικά θέματα επί της ΜΠΕ, Τοπίο Ιδιαίτερου Φυσικού Κάλλους - ΤΙΦΚ, Υγρότοπος (λιβάρι), ΠΕΡΠΟ – Ιδιωτική Πολεοδόμηση, Γήπεδο γκόλφ, Έκθεση του Συνήγορου του Πολίτη, Συμπεράσματα, καταλήγοντας στα εξής:
"Για όλους τους προαναφερόμενους λόγους οι οποίοι συνιστούν παραβίαση της υφιστάμενης νομοθεσίας και νομολογίας που σχετίζεται με την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και τον περιβαλλοντικό και χωροταξικό σχεδιασμό ζητάμε την απόρριψη της υποβληθείσης προς γνωμοδότηση ΜΠΕ και σας καλούμε, για μια ακόμα φορά να γνωμοδοτήσετε αρνητικά για την εν λόγω ΜΠΕ για λόγους δημοσίου συμφέροντος, νομιμότητας και προστασίας του περιβάλλοντος. Αυτό πιστεύουμε ότι επιβάλει το καθήκον που υπηρετείτε."
Όλο το κείμενο της έκθεσης θα το βρείτε εδώ: http://www.oikoen.gr/PressRelease2009-29/
Το ιστορικό και το παρασκήνιο αυτής της υπόθεσης θα το βρείτε εδώ: http://magnitis.blogspot.com/2009/05/blog-post_12.html

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template