Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Οργή αλιέων στην Αλόννησο

Συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Αλοννήσου πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι αλιείς του νησιού, προκειμένου να εκφράσουν με ειρηνικό τρόπο τα ποικίλα προβλήματά τους, που ζητούν άμεση λύση. Εν αναμονή της σημερινής επίσκεψης του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κιλτίδη και της σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. στο Δημαρχείο Αλοννήσου, τα μέλη του Συλλόγου Αλιέων απέκλεισαν επί δίωρο περίπου την είσοδο του λιμανιού, παρατάσσοντας τα καΐκια τους, χωρίς, ωστόσο, να παρεμποδιστούν τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, τα οποία πραγματοποιήθηκαν κανονικά.
Μέσω της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, τα μέλη του Συλλόγου Αλιέων διατύπωσαν με απολύτως ειρηνικό τρόπο, όπως προαναφέρθηκε, τα προβλήματά τους, βασικότερο εκ των οποίων είναι “η αποζημίωσή μας για τις ζημιές που μας προκαλούν οι φώκιες, οι οποίες αυτή την στιγμή έχουν ραγδαία αύξηση μέσα στο θαλάσσιο πάρκο, γεγονός που επίσης οφείλεται σε μας, τους ψαράδες, γιατί τις προστατεύσαμε όλα αυτά τα χρόνια» όπως υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Θοδωρής Μαλαματένιας.
«Υπάρχουν περισσότερες από 55 φώκιες στην περιοχή, οι οποίες μας καταστρέφουν τα εργαλεία, μας παίρνουν τα ψάρια και δεν μπορούμε να βγάλουμε μεροκάματο” σημειώνει επί λέξη ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων της Αλοννήσου, επισημαίνοντας ότι “πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος 1650, άρθρο 22 παράγραφος 3, σύμφωνα με τον οποίο αποζημιώνονται οι θιγόμενοι, μεταξύ δε αυτών και οι αλιείς, όπου υπάρχουν προστατευόμενες περιοχές”.
Δια στόματος του κ. Μαλαματένια διατυπώνεται η κοινή θέση των αλιέων του νησιού, οι οποίοι υπογραμμίζουν: “Είμαστε υπέρ της περίθαλψης της φώκιας, αλλά εφόσον έχουμε ραγδαία αύξηση στην περιοχή, πρέπει να επιστρέφουν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά την περίθαλψη οι φώκιες που προέρχονται από άλλες περιοχές”.
Το τρίτο και εξίσου βασικό θέμα που απασχολεί τα μέλη του ίδιου Συλλόγου είναι “η μείωση των αλιευτικών πεδίων μέσα στο θαλάσσιο πάρκο όπου απαγορεύεται η αλιεία, που συνεπάγεται πρακτικά απώλεια εισοδήματος”. “Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων της Αλοννήσου, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι “ δεν έχει γίνει, μέχρι σήμερα, καμία μελέτη πάνω στις απαγορευμένες περιοχές, για να δούμε αν τελικά ζημιώθηκε ή ωφελήθηκε η περιοχή”.
Τα παραπάνω αιτήματα θα τεθούν υπόψη του κ. Κιλτίδη στο πλαίσιο της σημερινής σύσκεψης, στην οποία θα συμμετάσχει ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βλάϊκος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και φορείς της περιοχής.

Γλυκερία Υδραίου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος του Βόλου 22/5/2009

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template