Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010

Κλειστές οι πόρτες της ΔΕΥΑΜΒ για την Πορταριά

Λήξαν θεωρείται από την πλευρά της ΔΕΥΑΜΒ το αίτημα της Πορταριάς να συνδεθεί με τις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού του Π.Σ. Βόλου για τη διάθεση των λυμάτων της, μετά την ολοκλήρωση του έργου αποχέτευσής της. Ο Δήμος Πορταριάς μέσω του Δημάρχου της Βασίλη Κοντορίζου αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί ο Δήμος του νομικά κατά της Διαδημοτικής Επιχείρησης, ενώ απειλεί ακόμη και με προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ είχε υπογράψει συμφωνητικό ότι οι εγκαταστάσεις της θα είναι ο τελικός αποδέκτης των λυμάτων της Πορταριάς.
Ο Δήμαρχος Βόλου, ενημερώνοντας χθες τους δημοσιογράφους, είπε ότι το θέμα έχει συζητηθεί δύο φορές στη Διαδημοτική Επιχείρηση με τη συμμετοχή τεχνικών και νομικών. Δεν υπάρχει, πρόσθεσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, η δυνατότητα με βάση το Νόμο και το καταστατικό σύστασης και λειτουργίας της Επιχείρησης να συνδεθεί χωρίς να συντρέχουν ορισμένες, όπως τόνισε, τεχνικές προϋποθέσεις και μία από αυτές είναι η τοποθέτηση υδρομετρητών. Όλοι οι καταναλωτές, πρόσθεσε ο κ Βούλγαρης, σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα πληρώνουν ύδρευση και αποχέτευση στην Επιχείρηση βάσει της μέτρησης που γίνεται με ρολόι. Αν δεν έχουμε ρολόι, τόνισε, δεν είναι δυνατόν ούτε τεχνικά ούτε νομικά να κατοχυρωθεί ο τρόπος κοστολόγησης σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Πορταριάς με το βιολογικό του Βόλου.
Έχουμε ξεκαθαρίσει, υπογράμμισε ο κ. Βούλγαρης, ότι δεν επιθυμούμε να επωφεληθούμε οικονομικά από την τιμολόγηση του νερού που ακολουθούν οι όμοροι ΟΤΑ που θέλουν να συνδεθούν με το βιολογικό του Βόλου. Από την άλλη όμως, κατέληξε ο Δήμαρχος Βόλου, δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δύο σταθμά ανάμεσα στους χρήστες των υπηρεσιών της Διαδημοτικής Επιχείρησης.
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Ωραίος ο Δήμαρχος Πορταριάς κ. Β. Κοντορίζος.
Να δεχτεί τα λύματα του Δήμου του η διαδημοτική επιχείρηση, αλλά οι δημότες του να μην πληρώσουν φράγκο γι' αυτό!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template