Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Στη Βουλή το θέμα των απολυμένων της ΜΕΤΚΑ

Μέχρι τη Βουλή, φθάνει το ζήτημα των τριών απολυμένων από τη ΜΕΤΚΑ. Οι απολύσεις των τριών εργαζομένων, θεωρούνται πρόκληση για τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, που φέρνουν το θέμα προς συζήτηση στην Ελληνική Βουλή μέσα στην εβδομάδα, δίνοντας μια ακόμη διάσταση: αυτή της πιλοτικής εφαρμογής προγράμματος απολύσεων που θα επεκταθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.
Τους απολυμένους επισκέφθηκε χθες το πρωί, έξω από το εργοστάσιο, όπου κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας, διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον πρώην Βουλευτή Επικρατείας, Γιάννη Μπανιά.
«Η απόλυση των τριών εργαζομένων, είναι πρόκληση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπανιάς, γνωστοποιώντας στους άμεσα ενδιαφερόμενους για την είσοδο του θέματος προς συζήτηση, στη Βουλή. Όπως εκτίμησε ο κ. Μπανιάς, οι συγκεκριμένες απολύσεις, αποτελούν μόνο την αρχή. «Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε από το Βόλο και θα επεκταθεί. Αυτό που επιδιώκει η εργοδοσία είναι να χτυπηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και να σιωπήσουν οι φωνές αντίδρασης στην πολιτική της. Παρά το γεγονός ότι η ΜΕΤΚΑ είναι κερδοφόρα επιχείρηση, φαίνεται ότι επιδιώκει τη μείωση του κόστους εργασίας. Και οι απολύσεις αποτελούν την αρχή ευρύτερου προγράμματος. Θέλουν απλώς να έχουν τα χέρια τους λυμένα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπανιάς.
Η συζήτηση, μεταφέρθηκε και στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας. Τις εργασίες της συνέλευσης, άνοιξε ο κ. Β. Καλατζής, εκ μέρους των απολυμένων, τονίζοντας τη μεγάλη σημασία της αλληλεγγύης στον αγώνα τους.
Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε, η πορεία της απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης, να καταλήξει στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.
Γιάννης Μπανιάς: Τα κυβερνητικά μέτρα δεν δίνουν λύσεις
Στο πλαίσιο της συνέλευσης του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, ο Γιάννης Μπανιάς αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις με αιχμή την αντίθεση του κόμματος στο σύμφωνο σταθερότητας και τη γενική απεργία της ερχόμενης Τετάρτης.
Όπως ανέφερε, η απεργιακή κινητοποίηση της Τετάρτης, έχει στόχο «να τραντάξει συθέμελα την κοινωνία και την Κυβέρνηση». «Ο κόσμος πρέπει να αποδείξει ότι δεν δέχεται τα μέτρα της Κυβέρνησης και η επικείμενη απεργία να αποτελέσει μια νέα αφετηρία αγώνων», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στα κυβερνητικά μέτρα εξόδου από την κρίση, ο κ. Μπανιάς, εκτίμησε ότι η πολιτική της Κυβέρνησης κινείται σε λάθος κατεύθυνση. «Σε μια φάση που η παγκόσμια κρίση έχει φθάσει και στην Ελλάδα, η αντιμετώπισή της πρέπει να γίνεται μέσα από μέτρα ανάπτυξης κι όχι ύφεσης. Πρέπει να βγούμε από τη μιζέρια της άμυνας και να περάσουμε στην επίθεση, με ανάπτυξη των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου μας», τόνισε και πρόσθεσε ότι με τα συγκεκριμένα μέτρα επιχειρείται το βάρος της κρίσης να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων.
«Τα συγκεκριμένα μέτρα θα φέρουν νέα αδιέξοδα. Οι εργαζόμενοι όμως θα έχουν πληρώσει το κόστος της κρίσης. Και δεν ισχύει αυτό που προβάλλει η Κυβέρνηση ότι είναι αναγκασμένη να τα εφαρμόσει. Η πολιτική είναι επιλογή της Κυβέρνησης για να γίνεται αρεστή στο διευθυντήριο της Ε.Ε.», πρόσθεσε ο ίδιος.
Στη συνέχεια αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος για τα καθήκοντα της Αριστεράς, τη σημασία της αντίστασης κόντρα στο σύμφωνο σταθερότητας, τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης και του κεφαλαίου.
Εγγράφουν μέλη
Στο πλαίσιο της Συνέλευσης, άρχισε η εγγραφή μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Μαγνησία. Όσοι συμμετείχαν στη Συνέλευση παρέλαβαν κάρτα μέλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η διαδικασία εγγραφής μελών θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, παράλληλα με εξορμήσεις και κινηματικές παρεμβάσεις.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template