Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Παράνομη σύμφωνα με δικαστική απόφαση, η απεργία των τελωνειακών

Παράνομη κρίθηκε το Σάββατο από το Μονομελές Πρωτοδικείο η απεργία των τελωνειακών, η οποία έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα και έχει «στεγνώσει» την αγορά από καύσιμα.
Μαραθώνια ήταν η διαδικασία εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, στην οποία το υπουργείο Οικονομικών ζητούσε να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Τελικά το Μονομελές Πρωτοδικείο την έκρινε παράνομη.
Στο Λεκανοπέδιο τα πρατήρια καυσίμων έχουν «στεγνώσει», αντίθετα στη βόρεια Ελλάδα οι τελωνειακοί «έσπασαν» την απεργία και ο εφοδιασμός γίνεται κανονικά.
Από το πρωί του Σαββάτου, εκατοντάδες βυτιοφόρα έχουν συγκεντρωθεί στο χώρο των διυλιστηρίων των ΕΛΠΕ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα και να τροφοδοτήσουν την αγορά.
Στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρούνται προβλήματα στα πρατήρια υγρών καυσίμων.
Βυτιοφορείς από την Αττική, την Πελοπόννησο και νησιωτική Ελλάδα ταξίδεψαν έως τη Θεσσαλονίκη προκειμένου να εφοδιαστούν με καύσιμα.
Η ουρά που σχηματίζουν τα βυτιοφόρα έξω από τα ΕΛΠΕ είναι μεγάλη και η διαδικασία κρατάει αρκετές ώρες.
Η απεργία των τελωνειακών «έσπασε» την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν οι εκτελωνισμοί καυσίμων στη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Β. Ελλάδας, καθώς και στην Κρήτη.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template