Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Ο Βόλος συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Για δεύτερη χρονιά… ο Βόλος συμμετέχει στην «Ωρα της Γης» με πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης προήδρευσε σε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι πολλών τοπικών φορέων για το συντονισμό όλων στις 27 Μαρτίου.
Η Ώρα της Γης (EARTH HOUR) ξεκίνησε το 2007 ως μία εκστρατεία ευαισθητοποίησης που καλούσε τους πολίτες του Σίδνεϊ να σβήσουν τα φώτα τους ένα βράδυ, για μια ώρα. Η ενέργεια αυτή σύντομα μετατράπηκε σε μία από τις μεγαλύτερες πρωτοβουλίες ενάντια στην κλιματική αλλαγή παγκοσμίως.
Φέτος, στις 20.30 το Σάββατο 27 Μαρτίου, καλούνται οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο να σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης. Στόχος είναι να συμμετάσχουν 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, σε περισσότερες από 1000 πόλεις, και όλοι μαζί να αποδείξουμε πως είναι δυνατόν να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Ο Δήμος Βόλου συμμετέχοντας και φέτος, για δεύτερη χρονιά, ενεργά στην παγκόσμια αυτή πρωτοβουλία συμμετέχει και παροτρύνει όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σ’ αυτή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης .
« Και εμείς ως πόλη μπορούμε να δράσουμε συλλογικά για να αποδείξουμε ότι συμμετέχουμε ενεργά σε πρωτοβουλίες για μεγάλα περιβαλλοντικά ζητήματα. Οφείλουμε λοιπόν να συντονιστούμε καλύτερα για τις 27 Μαρτίου και να ενώσουμε για μια ώρα την προσπάθειά μας για το μέλλον του πολύτιμου πλανήτη μας» επισήμανε ο δήμαρχος Βόλου στην εισήγησή του στη σύσκεψη και κάλεσε όλους τους φορείς να συμμετέχουν.
Ο Δήμος Βόλου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας θα συμμετέχει σβήνοντας για μια ώρα τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου, στο Μητροπολιτικό Ναό και την Πλατεία του Αγίου Νικολάου, του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου, του παραλιακού πάρκου και τα φώτα της παραλίας ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και για όλα τα υπόλοιπα δημόσια και δημοτικά κτίρια αλλά σε όλα τα Βολιώτικα νοικοκυριά καθώς και πέρυσι οι Βολιώτες ανταποκρίθηκαν σύσσωμοι στο κάλεσμα της WWF.
Συμμετοχή της Μητρόπολης
Η Τοπική μας Εκκλησία συνεργαζόμενη ενεργά με τους υπόλοιπους φορείς της πόλεως του Βόλου και του Νομού Μαγνησίας συμμετέχει σ’ αυτή τη μεγάλη εκστρατεία ευαισθητοποίησης, πιστεύοντας ότι η συλλογική δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κορυφαία εκδήλωση αλληλεγγύης ενώπιον μιας επικείμενης καταστροφής του πλανήτη.
Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκαν τα εξής: θα αναγνωσθεί Μήνυμα του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου επ’ εκκλησίαις την Πέμπτη 25 Μαρτίου στην Θεία Λειτουργία της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Για να διευκολυνθούν οι πολίτες να συμμετάσχουν στην «Ώρα της Γης» στις 8.30μ.μ.και για μισό λεπτό θα ηχήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών για να σημάνει η έναρξη της «Ώρας της γης» και στις 9.30 θα ηχήσουν πάλι χαρμόσυνα για μισό λεπτό για την λήξη της « Ώρας της Γης».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template