Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Επ’ αόριστον χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο Βόλου

Σε απεργιακό κλοιό το Νοσοκομείο του Βόλου εξαιτίας των απλήρωτων εφημεριών. Από την ερχόμενη Δευτέρα 22 Μαρτίου και επ’ αόριστον οι γιατροί θα απέχουν από τα τακτικά τους καθήκοντα. Θα εξυπηρετούνται μόνο τα έκτακτα περιστατικά. Αναβάλλονται προγραμματισμένες εξετάσεις στα εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία χρόνιων περιστατικών.
Σε έκταση γενική συνέλευσή τους χθες τα μέλη της Ένωσης γιατρών νοσοκομείου κέντρων υγείας Μαγνησίας (Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ.), αφού ενημερώθηκαν για τα τρέχοντα προβλήματα που δημιουργούν στη λειτουργία του ΕΣΥ οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των εφημεριών, όπως επίσης και η μειωμένη κατά 30% χρηματοδότηση των εφημεριών του έτους 2010, αποφάσισαν από την ερχόμενη Δευτέρα να προχωρήσουν σε επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας.
Οι γιατροί είναι αποφασισμένοι να μην επανέλθουν στα τακτικά τους καθήκοντα έως και την αποπληρωμή των εφημεριών που πραγματοποίησαν το Δεκέμβριο του περασμένου έτους καθώς και τον Ιανουάριο του 2010.
Κατά τη διάρκεια της επίσχεσης εργασίας το Νοσοκομείο Βόλου, όπως επίσης και τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, θα δέχονται μόνον τα έκτακτα περιστατικά. Παράλληλα θα υπάρχει ιδιαίτερη πρόβλεψη για την ασφαλή λειτουργία τμημάτων και ειδικών μονάδων, όπως για την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κ.ά., όπως επίσης και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.
Αντίθετα οι προγραμματισμένες εξετάσεις στα Εξωτερικά ιατρεία, εργαστηριακές εξετάσεις και προγραμματισμένα χειρουργεία χρόνιων περιστατικών θα αναβάλλονται.
Εν τω μεταξύ παρά το γεγονός ότι πριν από δύο εβδομάδες οι γιατροί είχαν αποφασίσει να σταματήσουν τις έξτρα εφημερίες που πραγματοποιούσαν από τα μέσα Μαρτίου στη διάρκεια της συνέλευσης αποφασίστηκε τελικά για τον τρέχοντα μήνα Μάρτιο οι γιατροί να εκτελέσουν πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, βασισμένο στον μέχρι σήμερα τρόπο εφημέρευσης των Κλινικών, τμημάτων, εργαστηρίων και Κ.Υ.
«Είναι δεδομένο ότι πολλές από αυτές τις εφημερίες δεν θα πληρωθούν με βάση το μειωμένο κονδύλιο, αλλά η πραγματοποίησή τους θα είναι ακόμη μια ένδειξη καλής θέλησης προς τους αρμόδιους στα υπουργεία υγείας και οικονομικών», σημειώνει ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Παναγιώτης Μοσχοτζόπουλος.
Ο ίδιος επισημαίνει πως με την εκτέλεση όλων των εφημεριών το Μάρτιο «θα τους δώσουμε μια επιπλέον δυνατότητα να αντιληφθούν το μέγεθος του προβλήματος που δημιουργούν με τις αποφάσεις τους στη λειτουργία του ΕΣΥ, ιδιαίτερα στην περιφέρεια που δεν διαθέτει την πολυτέλεια υποδομών και προσωπικού που έχουν μεγάλα τριτοβάθμια νοσοκομεία του κέντρου».
Οι γιατροί έως και την επίλυση των προβλημάτων τους και την ανάκληση της επίσχεσης εργασίας την οποία και έχουν προγραμματίσει ζητούν την κατανόηση της κοινωνίας της Μαγνησίας για την πιθανή ταλαιπωρία που πιθανόν να υποστούν.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template