Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

ΒΟΛΟΣ & ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: Έκπτωση σε ανέργους από χθες

Ξεπέρασαν σε αριθμό τα 150, τα εμπορικά καταστήματα του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Συμμετέχω», που υλοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος μετά από απόφαση της Ομοσπονδίας.
Έτσι από χθες, 15 Μαρτίου (Ημέρα Καταναλωτή) και για όλο το 2010, οι άνεργοι του Νομού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους με έκπτωση, σε όσα καταστήματα έχουν στη βιτρίνα την ειδική αφίσα. Το πρόγραμμα «Συμμετέχω» έχει σκοπό την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των ανέργων καταναλωτών, στο πλαίσιο των δράσεων του «Ευρωπαϊκού Έτους κατά της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισμού» και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης και τον ΟΑΕΔ.
Η διανομή των αφισών ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, από την πλευρά των καταστηματαρχών, συνεχίστηκε και χθες. Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου-Νέας Ιωνίας, κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, τα εμπορικά καταστήματα που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα ίσως και να ξεπεράσουν σε αριθμό τα 200. «Όπως αποδείχθηκε υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους επιχειρηματίες, σε μία προσπάθεια να βοηθηθεί η συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, αλλά και να τονωθεί η εμπορική αγορά» επισημαίνει ο κ. Μαγαλιός. Πάντως, αρκετοί ήταν εκείνοι που δήλωναν ότι δεν γνώριζαν για το πρόγραμμα, όμως μετά τη σχετική ενημέρωση τοποθέτησαν στο κατάστημα τους την ειδική αφίσα.
Πρόκειται για καταστήματα, ειδών ένδυσης και υπόδησης για ενήλικες και παιδιά, αλλά και σε είδη σπιτιού.
Έτσι, από χθες οι άνεργοι του νομού έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους με έκπτωση, προσκομίζοντας την κάρτα ανεργίας και την αστυνομική τους ταυτότητα. Σημειώνεται ότι το ποσοστό της έκπτωσης θα καθορίζει ο κάθε επαγγελματίας, ωστόσο δεν μπορεί να είναι κάτω από 10%, όπως εκτιμά ο κ. Μαγαλιός. Ο εμπορικός σύλλογος, ήδη έχει ξεκινήσει την καταγραφή των καταστημάτων που κάνουν έκπτωση, αλλά και το ποσοστό αυτής, ώστε να δημιουργήσει έναν κατάλογο, όπου θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία.
«Κατανοούμε την δύσκολη οικονομική κατάσταση, στην οποία έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας και γι' αυτό προσπαθούμε με κάθε δυνατό τρόπο να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση» επισημαίνει κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός. Συμπληρώνει δε, ότι «αυτή η κατάσταση επηρεάζει άμεσα και τον εμπορικό κόσμο, γιατί όταν οι πολίτες δεν έχουν χρήματα κόβουν από τις αγορές τους».
Πάντως η εικόνα της αγοράς, δύο εβδομάδες πριν το Πάσχα είναι απογοητευτική, καθώς παρά τις προσφορές που γίνονται στα περισσότερα είδη, οι καταναλωτές εμφανίζονται «κουμπωμένοι», περιορίζοντας σημαντικά τις αγορές τους. Πλέον, οι καταστηματάρχες ελπίζουν ότι την περίοδο των εορτών του Πάσχα η αγορά θα αναθερμανθεί, ενώ εκτιμούν ότι την εικόνα θα αλλάξει και η άφιξη των τουριστών.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template