Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

ΒΟΛΟΣ: Αρκούντως πειστικοί ΜΑΤ και Μπατζελή!!!

Καταχεριάστηκαν αριστεροί πολίτες και δημοσιογράφος, κατά την ομιλία της στο δημαρχείο του Βόλου, γιατί δεν κατείχαν τη διαλεκτική του ΠΑΣΟΚ!!! * Εξαγγελίες για αλλαγές στον αγροτικό τομέα.
 
Εξαγγελίες για αλλαγές στον αγροτικό τομέα αλλά και για επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, κατά την επίσκεψή της προχθές στο Βόλο.
Η υπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη που έγινε στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση ενώ με συνθήματα αποδοκιμασίας την υποδέχτηκαν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.
Ακολούθησε ομιλία στο δημαρχείο του Βόλου όπου καταγράφηκαν επεισόδια. ’τομα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς αποδοκίμασαν την υπουργό, για να απωθηθούν και να απομακρυνθούν βιαίως από την αίθουσα ενώ επικράτησε αναταραχή και τραυματίστηκε ο
δημοσιογράφος Θαν. Βογιατζής. 
Η σύσκεψη στη ΝΑΜ
Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, ο Απ. Παπατόλιας κατέθεσε υπόμνημα για τα αγροτικά θέματα του νομού που παραμένουν ανοιχτά. Η υπουργός ανακοίνωσε την ένταξη του νομού, μαζί με άλλους εννέα, στο Leader Αλιείας.
Η Κατερίνα Μπατζελή μίλησε για αλλαγές στον αγροτικό τομέα και δήλωσε «ο τρόπος οργάνωσης σε νομαρχιακό επίπεδο του αγροτικού ζητήματος δίνει το μήνυμα πως η κοινωνία και οι θεσμοί μπορούν να παρουσιάσουν ολοκληρωμένες προτάσεις που αφορούν τους αγρότες. Είμαστε εδώ λοιπόν να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές και να επιλύσουμε και τα τοπικά περιφερειακά προβλήματα».
Σχετικά με την ψηφιοποίηση και τις ενισχύσεις στο 100%, που αποτελούν δέσμευση της κυβέρνησης είπε:
«Η ψηφιοποίηση έχει ολοκληρωθεί, έχει γίνει ήδη και ο τελευταίος έλεγχος και αποδείχτηκε ότι πήγε πάρα πολύ καλά. Στις 15 Μαρτίου, αρχίζει η πληρωμή των επιδοτήσεων και πιστεύουμε ότι μέχρι τα μέσα του 2010 και με την νέα αίτηση θα έχει πραγματικά τελειώσει ένα μακροχρόνιο έργο που είχε διασύρει τη χώρα μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και είχε επιβαρύνει τον εθνικό μας προϋπολογισμό με εκατοντάδες εκατομμύρια».
Σχετικά με τις αποζημιώσεις για την μικροκαρπία ανέφερε: «Όσες ασθένειες ή προβλήματα παρουσιάστηκαν και σε δενδρώδεις καλλιέργειες θα επιχειρήσουμε να καλυφθούν ανάλογα με τη χρηματοδοτική ικανότητα του ΕΛΓΑ και τη δυνατότητα που έχουν οι δημόσιοι πόροι να καλύψουν αυτά τα τοπικά προβλήματα».
Ο Νομάρχης Μαγνησίας
«Η επίσκεψη της υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία, σε μία περίοδο που η χώρα μας αντιμετωπίζει το βραχνά της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής. Όλοι μας έχουμε αντιληφθεί ότι οι θυσίες των πολιτών, θα έχουν νόημα αν συνοδευτούν από τις απαραίτητες γενναίες θεσμικές αλλαγές και τομές για το δημόσιο καλό» επισήμανε ο Νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας.
Αναφερόμενος στις εξαγγελίες της υπουργού με το πρόγραμμα δημόσιων αλλαγών, που θα επηρεάσουν τόσο το σύστημα της παραγωγής, της διακίνησης και της διάθεσης των αγροτικών προϊόντων, όσο και τις δημόσιες επενδύσεις στην ύπαιθρο , από μια αποκεντρωμένη αντίληψη και κυρίως και πάνω από όλα μέσα από μια περιφερειακή στόχευση, είπε: φαίνεται ότι έτσι στηρίζει έμπρακτα την αναπτυξιακή δυναμική της ελληνικής περιφέρειας, στο πλαίσιο δε των μελλούμενων θεσμικών μεταρρυθμίσεων μέσα από το πρόγραμμα «Καλλικράτης».
Εξέφρασε δε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο νομός συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους εννέα νομούς της χώρας που θα δεχτούν τις επιδοτήσεις του προγράμματος αλιείας, ένα πρόγραμμα που περίμεναν ως μάννα εξ ουρανού οι Σποράδες, καθώς επίσης και για τις δεσμεύεις για αποζημιώσεις σχετικά με το θέμα της ελιάς».
Ανακοινώσεις καταγγελίες
Με συγκέντρωση, πανό και συνθήματα, έξω από τη Νομαρχία, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στα οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης, κατά την προχθεσινή επίσκεψη της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κατερίνας Μπατζελή στο Βόλο.
«Η αποχώρηση της υπουργού από τη Νομαρχία Μαγνησίας παρουσία αδικαιολόγητης δύναμης της Αστυνομίας και μιας διμοιρίας ΜΑΤ, καθώς και η αδικαιολόγητη επίθεση που δέχτηκαν φοιτητές και πολίτες που εξέφρασαν αντιρρήσεις κατά την ομιλία της υπουργού στο δημαρχείο του Βόλου δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ότι τα μέτρα που παίρνει είναι αναγκαία» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
Καταδικάζει απερίφραστα «την αστυνομοκρατία ιδιαίτερα σε δημόσιους χώρους (Νομαρχία, Δημαρχείο), στους οποίους υποτίθεται ότι διεξάγεται δημόσιος δημοκρατικός διάλογος» αλλά και την επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Θαν. Βογιατζή.
Ανακοίνωση- καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που αναφέρει πως «αυτού του τύπου οι φασιστικές πρακτικές δεν τρομοκρατούν το κίνημα. Η κυβέρνηση, η ΕΕ, οι δυνάμεις της συναίνεσης θα πάρουν σκληρή απάντηση στους δρόμους από τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών».
Στο μεταξύ η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ καταδικάζει «την τραμπούκικη επίθεση από αστυνομικούς εναντίον του γνωστού και έγκριτου δημοσιογράφου, Θ . Βογιατζή, εργαζόμενου σε έντυπο ΜΜΕ της πόλης μας, κατά τη διάρκεια πολιτικής εκδήλωσης, με ομιλήτρια την υπουργό αγροτικής ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή, στο δημαρχείο Βόλου».
Τα επεισόδια σε βάρος του Θανάση Βογιατζή, αποδοκιμάζει και καταδικάζει και η Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας. Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι «Τέτοιες ενέργειες, από όπου και αν προέρχονται, είναι απαράδεκτες και όχι μόνο δεν μας πτοούν, αλλά, αντίθετα, μας χαλυβδώνουν»
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template