Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Με όπλο το φόβο ελέγχουν μαθητές

Με το βλέμμα στραμμένο στους εργατικούς αγώνες, αλλά και το φόβο να φωλιάζει στις καρδιές τους, βρίσκονται μαθητές Λυκείων του Βόλου. Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου επιθυμεί να συμμετάσχει ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας της Κυβέρνησης, την ερχόμενη Πέμπτη 11 Μαρτίου, «φρένο» όμως φαίνεται να πατούν… «αυταρχικές» συμπεριφορές καθηγητών σχολικών μονάδων, που φέρονται να «απειλούν» και να «βιαιοπραγούν» εις βάρος μαθητών.
Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, Τετάρτη ή την Πέμπτη, το ΣΑΣΒ, με θέμα τη συμβολική κατάληψη των σχολείων ανήμερα της 11ης Μαρτίου, ημέρα πανεργατικής κινητοποίησης στο Βόλο, ενάντια στα σκληρά μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση και τη συμμετοχή των μαθητών στην πορεία που πρόκειται να ξεκινήσει από την Πλατεία Ελευθερίας, στις 11 το πρωί.
Οι μαθητές θέλουν να δώσουν το παρών στο πλευρό των εργαζομένων, στο πρόσωπο των οποίων βλέπουν τους γονείς τους που θίγονται αλλά και τους εαυτούς τους ως μελλοντικά εργαζόμενους του ιδιωτικού ή του δημοσίου τομέα.
Ωστόσο, δεν μπορούν να ξεπεράσουν το φόβο που έχει φωλιάσει στις καρδιές τους από την εις βάρος τους συμπεριφορά από μερίδα εκπαιδευτικών.
Σε συνεδρίαση του ΣΑΣΒ το περασμένο Σάββατο, οι μαθητές έλυσαν τη σιωπή τους, έστω κι ένα μήνα μετά… Αναφέρθηκαν στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν στη μαθητική κοινότητα των 2ου, 5ου, 8ου Λυκείου Βόλου και Μουσικού Σχολείου Βόλου, όταν στις αρχές Φεβρουαρίου, μαθητές επεδίωξαν να προχωρήσουν σε συμβολικές μονοήμερες καταλήψεις για να συμμετάσχουν στις εργατικές πορείες και έπεσαν θύματα «αυταρχισμού» των καθηγητών τους.
Όπως καταγγέλλουν μαθητές, «στο 2ο, 5ο, 8ο Γενικά Λύκεια Βόλου και στο Μουσικό Σχολείο Βόλου, οι διευθυντές συμπεριφέρθηκαν άσχημα στους μαθητές που ήθελαν να κλείσει το σχολείο, συμβολικά για μία ημέρα, προκειμένου να συμμετάσχουν στην πανεργατική πορεία. Οι Διευθυντές δεν αρκέστηκαν μόνο σε απειλές εναντίον μαθητών αλλά βιαιοπράγησαν εναντίον τους».
Σύμφωνα με τους ίδιους, οι διευθυντές, ενημερωμένοι για το επικείμενο σχολικό λουκέτο, έστησαν… καρτέρι στα σχολεία από τα ξημερώματα. Όταν εμφανίστηκαν οι μαθητές προσπάθησαν να τους εμποδίσουν. Μάλιστα, διευθυντής σχολείου φέρεται να έπιασε από το γιακά πρόεδρο του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου και τον έσπρωχνε πάνω στα κάγκελα, εκτοξεύοντας απειλές εναντίον τους.
Το σκηνικό συνεχίστηκε… Κλήθηκαν γονείς των μαθητών του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, οι οποίοι απειλήθηκαν ότι «θα πάνε οι ίδιοι φυλακή, διότι τα παιδιά είναι ανήλικα», αν οι μαθητές προχωρήσουν σε νέες καταλήψεις.
Οι μαθητές έφθασαν μέχρι τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, καταγγέλλοντας τα περιστατικά στα τέσσερα σχολεία.
«Δηλώνουμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν διευθυντή ή καθηγητή και οποιονδήποτε άλλον να μπει εμπόδιο στους αγώνες μας. Εμείς τους θέλουμε με το μέρος μας. Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, λυπούμαστε, αλλά θα μας βρίσκουν απέναντί τους», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template