Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010

Π.Α.ΜΕ.: «Βάρβαρα τα κυβερνητικά μέτρα»

Τα οικονομικά και φορολογικά μέτρα της κυβέρνησης κατήγγειλαν σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στο «Αχίλλειον» τα μέλη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντάς τα βάρβαρα, που στόχο έχουν την αύξηση των κερδών της πλουτοκρατίας και τη εξαθλίωση της κοινωνίας. Όπως αναφέρθηκε το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ έχουν την κύρια ευθύνη για τα μέτρα αυτά και κάλεσαν τους Βολιώτες να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης παραλύοντας και πλημμυρίζοντας την πόλη. «Πρέπει να βγούμε όλοι στους δρόμους αφού στόχος είναι η ανατροπή της συγκεκριμένης πολιτικής. Η μάχη θα δοθεί και εκτός Βουλής με ριζικές ανατροπές» είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Τριανταφυλλάκος, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα γίνει η κεντρική συγκέντρωση της Πέμπτης στις 11 π.μ. στην Πλατεία Πανεπιστημίου και θα προηγηθούν δύο προσυγκεντρώσεις στις 10.30 π.μ., η μια στο Δημαρχείο της πόλης για τους εργαζομένους και η δεύτερη στη Θόλο του Π.Θ. για τη νεολαία.
Επίσης τα μέλη του ΠΑΜΕ καταδίκασαν τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου Θαν. Βογιατζή προχθές στο Δημαρχείο κατά την ομιλία της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κατερίνας Μπατζελή και σήμερα αναμένεται να έχουν έκτακτη συνάντηση με το Δήμαρχο Βόλου για να του ζητήσουν εξηγήσεις πως επιτρέπει να βρίσκονται αστυνομικοί στο Δημαρχείο, σε μια κομματική εκδήλωση.
Επίσης κατήγγειλαν το συνδικάτο εργαζομένων και την εργοδοσία της ΜΕΤΚΑ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση ετοιμάζει απολύσεις και ότι για τα παραπάνω έχουν ζητήσει συνάντηση με τη διεύθυνση του εργοστασίου.
Τέλος τα μέλη του ΠΑΜΕ είπαν ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέο κύμα αντιδραστικών μέτρων, ότι όλα αυτά φέρνουν αγανάκτηση στην εργατική τάξη και πρόσθεσαν ότι το ΠΑΜΕ θα συμβάλει στις κοινωνικές εξεγέρσεις προκειμένου να αποσυρθούν τα μέτρα της κυβέρνησης.
ΤΟ ΕΚΒ
Για το ίδιο θέμα το ΕΚΒ σε διακήρυξή του μεταξύ άλλων τονίζει: «Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και που επιχειρείται να γενικευτούν σε όλο το φάσμα της εργασίας (Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα), με το πρόσχημα ότι δεν επαρκούν αυτά που πάρθηκαν μέχρι τώρα, είναι πέρα για πέρα άδικα και αντικοινωνικά και με τον αγώνα μας θα τα ανατρέψουμε.
Τα πρόσθετα φορολογικά βάρη στις πλάτες μας, μαζί με τη δραματική μείωση των αποδοχών, τη μείωση ή το πάγωμα των συντάξεων, την επιδιωκόμενη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την ανατροπή του Ασφαλιστικού Συστήματος οδηγούν την ελληνική κοινωνία σε βαθιά ύφεση και αποσταθεροποίηση των κοινωνικών της δομών, με αναπόφευκτα ολέθριες επιπτώσεις.
Με τη νέα 24ωρη απεργία μας, στις 11 του Μάρτη, λέμε αποφασιστικά “ΟΧΙ” στα ληστρικά μέτρα, που βαθαίνουν αντί να αντιμετωπίζουν την ύφεση, που “ταϊζουν” το θηρίο της ανεργίας, που ροκανίζουν και διαλύουν τα θεμέλια του Κοινωνικού Κράτους, που μετατρέπουν σε σύγχρονους ΣΚΛΑΒΟΥΣ εκατομμύρια εργαζόμενους σε όλο τον Κόσμο και στην πατρίδα μας.
Η ανάπτυξη, η διεύρυνση της απασχόλησης, η μείωση της ανεργίας, είναι η μόνη και ισχυρή προϋπόθεση εξόδου από την κρίση, την ανέχεια και την περαιτέρω υποβάθμιση της χώρας μας.
Ο εποπτικός και ρυθμιστικός ρόλος του Κράτους είναι σήμερα όσο ποτέ άλλοτε αναγκαίος και απαραίτητος για την επιβολή κανόνων και μέτρων κοινωνικής πολιτικής.
Όλοι μαζί μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να ακυρώσουμε τις Νεοφιλελεύθερες συνταγές, τις άδικες και αδιέξοδες πολιτικές.
Τρ.Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template