Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Βγάζει αριστούχους ο νομός Μαγνησίας!

Εκτοξεύτηκαν οι βαθμολογίες των υποψηφίων της Μαγνησίας στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. 
Η ρύθμιση της βάσης του 10 για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση άλλαξε τα δεδομένα για τους μαθητές και τους έστρωσε στο διάβασμα, ενώ πέρυσι καταγράφηκαν οι υψηλότερες βαθμολογίες που έχουν σημειωθεί ποτέ!
Τα παραπάνω καταγράφονται σε έρευνα πενταετίας με βάση τα μηχανογραφικά των μαθητών σχολικών μονάδων αρμοδιότητας του 2ου γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας (από Ν. Ιωνία, Αλμυρό, Σούρπη, Πτελεό και Βόρειες Σποράδες), η οποία εκπονήθηκε με πρωτοβουλία του Προϊσταμένου του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης, Περικλή Μπούρη και παρουσιάστηκε χθες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας από τη δεύτερη χρονιά ισχύος της βάσης του 10 οι βαθμολογίες έδειξαν ανοδική πορεία, με αποκορύφωμα το περσινό σχολικό έτος. Παράλληλα όμως με τις αυξημένες βαθμολογίες οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση στην θεωρητική κατεύθυνση αλλά και στις παιδαγωγικές και στρατιωτικές σχολές που προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.
Ειδικότερα λοιπόν την πρώτη χρονιά, 2006-2007, οι φοιτητές έδειξαν να μπερδεύονται λιγάκι από τα νέα δεδομένα και μάλιστα δεν ήταν λίγοι εκείνοι που δεν υπέβαλαν καν μηχανογραφικό. Την επόμενη χρονιά, 2008-2009, οι μαθητές, πιο εξοικειωμένοι με τη ρύθμιση, όχι μόνο ανέβασαν τους βαθμούς τους, αλλά αρίστευσαν! Κατέγραψαν μάλιστα τις μεγαλύτερες βαθμολογίες που έχουν σημειωθεί στο νομό τα τελευταία πέντε χρόνια!
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό μάλιστα είναι πως οι αριστούχοι μαθητές δεν έχουν καταγραφεί μόνο στο Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές και ειδικά στις Βόρειες Σποράδες, ενώ και οι βαθμοί μεταξύ των περιοχών στις οποίες πραγματοποιήθηκε η έρευνα δεν παρουσιάζουν μεγάλες αποκλείσεις, γεγονός που καταδεικνύει πως η εκπαίδευση που παρέχεται σε όλες τις περιοχές δεν σημειώνει προβλήματα.
Από μικροί σκέφτονται την επαγγελματική αποκατάσταση
Οι μαθητές ειδικά την τελευταία χρονιά έκαναν στροφή στις προτιμήσεις τους, δείχνοντας ιδιαίτερη συμπάθεια στη θεωρητική κατεύθυνση, με τα κορίτσια να κρατάνε τα πρωτεία! Άλλωστε οι μαθητές πια θεωρούν πως τα μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης είναι πιο «εύκολα, βατά και σίγουρα» για να μπορέσουν να πιάσουν την βάση του 10.
Εκτός όμως από τη θεωρητική κατεύθυνση που επέλεξαν κατά κόρον οι μαθητές, χαρακτηριστική είναι και η προτίμηση που έχουν δείξει στα επαγγέλματα που τους εξασφαλίζουν την περαιτέρω επαγγελματική τους αποκατάσταση. Παιδαγωγικά τμήματα και στρατιωτικές σχολές, ειδικά οι δεύτερες στις περιοχές που έχουν κοντά τους στρατιωτικές μονάδες, «χτύπησαν» κόκκινο σε αντίθεση με το μαθητικό δυναμικό άλλων δήμων!
Περιζήτητο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Άλλο ένα σημαντικό συμπέρασμα που μπορεί κανείς να εξαγάγει από την έρευνα του 2ου Γραφείου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είναι η μεγάλη προτίμηση των μαθητών στα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Μάλιστα όσο περισσότερο αυξάνεται ο βαθμός πρόσβασης, τόσο πιο δελεαστικό φαίνεται να γίνεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, καθώς αυξάνεται και το ποσοστό προτίμησης των υποψηφίων αλλά και το αντίστροφο.
Όπως μαρτυρά η έρευνα, οι μαθητές δείχνουν την προτίμησή τους στο Π.Θ. αρχικά για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το γεγονός πως το ίδρυμα αριθμεί πια έναν μεγάλο και ιδιαίτερα ικανοποιητικό αριθμό τμημάτων που ικανοποιούν όλα τα «γούστα» και τις επιθυμίες των παιδιών, ενώ και η υψηλή ποιότητα εκπαίδευσης που παρέχεται έχουν τοποθετήσει ψηλά στις προτιμήσεις των μαθητών το Π.Θ.
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template