Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Διήμερο Φεστιβάλ στο Φράγμα Παναγιώτικο

Διήμερο Φεστιβάλ διοργανώνεται και φέτος στο Φράγμα Παναγιώτικο στις 24 και 25 Ιουλίου, κατόπιν συνεργασίας της ΕΚΠΟΛ-ΝΑΜ με το Φορέα Διαχείρισης του Φράγματος Παναγιώτικο. Δημοφιλείς καλλιτέχνες του βεληνεκούς του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου ενώνουν την φωνή τους «με τον Εθελοντισμό για το Περιβάλλον και τον Πολιτισμό», ενώ δυναμικό «παρών» δίνουν δύο εξίσου αγαπημένα βολιώτικα συγκροτήματα, οι «Μουσικοί Ιχνηλάτες» και οι «Red Wine Band».
Η ΕΚΠΟΛ έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια έναν αγώνα ευαισθητοποίησης του κοινού για θέματα περιβάλλοντος και εθελοντισμού. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής εντάσσεται και η διενέργεια του εν λόγω φεστιβάλ στο Παναγιώτικο, που πραγματοποιείται με χορηγό επικοινωνίας την εφημερίδα «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ».
Σύμφωνα με το φετινό πρόγραμμα εκδηλώσεων, την Παρασκευή 24/7 στις 21.30 ο Σωκράτης Μάλαμας, ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, θα συσπειρώσει γύρω του φανατικούς οπαδούς και μουσικόφιλους ακροατές σε μια βραδιά, γεμάτη μουσικές, εικονοπλαστικούς στίχους και αφηγηματικά τραγούδια που φλερτάρουν με ένα ηλεκτρισμένο ροκ ύφος, μπολιασμένο με την δωρικότητα του λαϊκού, αλλά και την εσωτερικότητα της μπαλάντας.
Την έναρξη της μουσικής βραδιάς θα κάνει στις 20.00 το αγαπητό σε όλους μας βολιώτικο συγκρότημα «Μουσικοί Ιχνηλάτες».
Τον Σωκράτη Μάλαμα , που παραμένει ένας από τους πιο δυνατούς τραγουδοποιούς της γενιάς του, συντροφεύουν οι Μαρίνα Δακανάλη στο τραγούδι, Κλέων Αντωνίου στην ηλεκτρική κιθάρα, Θάνος Μιχαηλίδης στα τύμπανα, Γιάννης Παπατριανταφύλλου στο κοντραμπάσο, Νίκος Παραουλάκης στα νέι και κιθάρα, Φώτης Σιώτας στο βιολί, Κυριάκος Ταπάκης στα μπουζούκι και λαούτο, Τίτος Καριωτάκης και Χρήστος Χαρμπίλας στην Ηχοληψία, Μαρία Βενετάκη στους Φωτισμούς και Δημήτρης Κατέβας στην Επιμέλεια Σκηνής.
Την επόμενη μέρα, Σάββατο 25/7 στις 21.30 το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται με Θανάση Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μετά τη γόνιμη συνεργασία του με τον Διονύση Σαββόπουλο -που έδωσε, δισκογραφικά, τον «Σαμάνο»- και τη χειμερινή του απόσυρση για την ηχογράφηση νέων τραγουδιών, μπαίνει στην περιπέτεια των καλοκαιρινών εμφανίσεων με διάθεση για αναπάντεχες, φορτισμένες και ανεπιτήδευτες στιγμές, τις οποίες απλόχερα θα προσφέρει και στο βολιώτικο κοινό. Μαζί του οι για χρόνια συνεργάτες του από την εποχή των «Λαϊκεδέλικα»: Αλέξης Αποστολάκης (τύμπανα), Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, λαούτο), Δημήτρης Μπασλάμ (μπάσο), Φώτης Σιώτας (βιολί, βιόλα, πλήκτρα), Ανδρέας Πολυζογόπουλος (τρομπέτα, φλικόρνο),
Florian Micuta (πλήκτρα), Τάσος Μισυρλής (τσέλο). Το πρόγραμμα, διάρκειας 2,5 ωρών, θα είναι αρκετά ανανεωμένο, προσφέροντας χώρο και στα, νέας εσοδείας, τραγούδια, που πιθανώς να έχουν κυκλοφορήσει μέχρι το καλοκαίρι.

Οικολογικά μηνύματα

Την έναρξη της μουσικής βραδιάς θα κάνει στις 20.00 το αγαπητό σε όλους μας βολιώτικο συγκρότημα Red Wine Band.
Επίσης, την ίδια μέρα από το πρωί η ΕΚΠΟΛ θα φιλοξενεί την Σχολή Υπαίθριων Αθλημάτων του βραβευμένου και διεθνώς αναγνωρισμένου ορειβάτη κ. Νίκου Μαγγίτση (www.magitsis.gr), ο οποίος με την παρουσία-επίβλεψη 2 εκπαιδευτών της σχολής θα κάνει επίδειξη καγιάκ στο χώρο της λίμνης του Φράγματος.
Δέκα διπλές βάρκες για καγιάκ στη λίμνη, 20 σωσίβια και 20 κουπιά θα είναι διαθέσιμα στο κοινό (Σάββατο 25/7 ώρες 9 π.μ.-12 και 6 μ.μ.-9 μ.μ.) και όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να μπαίνουν στα σκάφη και ανά ομάδες και πάντα με τη συνοδεία των εκπαιδευτών, θα ξεναγούνται στη περιοχή της μικρής λίμνης στο Φράγμα.
Τέλος, θα υπάρχει η δυνατότητα ιππασίας αλόγων από τον Ιππικό Όμιλο Μηλεών του κ. Βήτου.
Και τις δύο ημέρες, περιβαλλοντολογικές και εθελοντικές οργανώσεις θα ενημερώνουν το κοινό και θα μας καλούν όλους να ευαισθητοποιηθούμε σε θέματα Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού, ενώ Σύλλογοι και Γυναικείοι Συνεταιρισμοί θα μυήσουν τους παριστάμενους στα τοπικά προϊόντα, στις πηλιορείτικες γεύσεις και θα προβάλλουν τις δράσεις τους.
«Οι επισκέπτες στο νομό μας που θα συνδυάσουν την αναψυχή τους με την παρακολούθηση του Φεστιβάλ μπορούν να επικοινωνήσουν για τη διαμονή τους με τους κοντινούς στο Φράγμα Παναγιώτικο ξενώνες/ξενοδοχεία (η σχετική λίστα την οποία ευγενικά παραχώρησε η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας βρίσκεται στην ιστοσελίδα της ΕΚΠΟΛ: www.ekpol.gr)» αναφέρουν οι διοργανωτές.
Η τιμή εισιτηρίου για τις συναυλίες είναι 10 ευρώ.
Προπώληση πραγματοποιείται στην ΕΚΠΟΛ (καθημερινά 10 π.μ.-2 μ.μ., Αντωνοπούλου 181, τηλ. 24210.71950), στον μουσικό οίκο Κεχαΐδης (Ιάσονος 95, τηλ. 24210.37891), στο Public (Ογλ & Κονταράτου, τηλ 24210.22904), και στο δισκοπωλείο CLASSIC (Ερμού 187, τηλ. 24210. 20059).
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template