Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

Θα αγοράσει τον Τσουγκριά ο Κοπελούζος;

Πόλο έλξης αποτελεί για πολλούς Έλληνες Κροίσους, συμπεριλαμβανομένου του Δημήτρη Κοπελούζου, το νησάκι του Τσουγκριά, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι της Σκιάθου. Σύμφωνα με δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας ο μεγαλοεπιχειρηματίας κ. Κοπελούζος φέρεται διατεθειμένος να αγοράσει το ειδυλλιακό νησί, για το οποίο εξέφρασαν έντονο ενδιαφέρον κατά το παρελθόν η Μαριάννα Λάτση, η Γιάννα Αγγελοπούλου και πολλοί ακόμη μεγιστάνες. Ο Τσουγκριάς, που ανήκε κάποτε στην Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, είναι ιδιωτικό από την δεκαετία του ΄30 και σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει εξ ημισείας στο Ίδρυμα “Θωμά και Βάντας Επιφανειάδη” και στους απογόνους του μεγαλοεπιχειρηματία Φιξ.
Τα σενάρια για την επερχόμενη πώληση του νησιού, πυροδοτεί η συχνή παρουσία του Έλληνα Κροίσου στην Σκιάθο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων, προχθές εθεάθη και πάλι στο νησί με την πολυτελή θαλαμηγό του. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Κοπελούζος, φέρεται να διανύει περίοδο διαπραγματεύσεων με τους ιδιοκτήτες του νησιού και όπως επισημαίνεται από ντόπιους, είναι πολύ πιθανό να πωληθεί τελικά το νησί εάν επέλθει συμφωνία μεταξύ του ενδιαφερόμενου και των ιδιοκτητών.
Ντόπιοι αλλά και επισκέπτες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο 2.500 στρεμμάτων, ακατοίκητο, πευκόφυτο, δελεαστικό, διαθέτει νερό, μικρές λίμνες, θαυμάσιες αμμουδιές, οποροφώρα δέντρα, που όλα μαζί συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο. Το νησί που είναι ακατοίκητο, φέρει ανάγλυφα τα σημάδια του παρελθόντος, καθώς “φιλοξενεί” το παλιό ελαιοτριβείο που κάποτε έσφυζε από ζωή. Οι επιμέρους συντεταγμένες δημιουργούν σαφώς μια πολύ δελεαστική εικόνα για πολλούς μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι έχουν κατ επανάληψη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την αγορά του νησιού-κόσμημα της Σκιάθου. Στο μεταξύ ο κ. Κοπελούζος δηλώνει λάτρης της Σκιάθου και γι αυτό τον λόγο εξάλλου, την επισκέπτεται συχνά με το πολυτελές σκάφος του, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του διακοπών.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template