Πέμπτη 23 Ιουλίου 2009

Με ''ξένα κόλυβα'' έκανε την πλατεία Πανεπιστημίου ο Δήμος Βόλου

Παράλογες οι απαιτήσεις του Δήμου Βόλου, λέει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!
Ζητεί να πληρώσουν 233.000 ευρώ για τις απαλλοτριώσεις της Πλατείας Πανεπιστημίου!!!
Το «μαχαίρι στο λαιμό» βάζει ο Δήμος Βόλου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, απειλώντας ότι σε περίπτωση που το Ίδρυμα δεν εξοφλήσει μέχρι το τέλος Ιουλίου οφειλή ύψους 233.000 ευρώ θα την βεβαιώσει στην εφορία, ώστε να καταπέσει η ασφαλιστική ενημερότητα του πανεπιστημίου.
Από την πλευρά τους οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει διακανονισμό, καθώς το κονδύλι αυτό δεν υπάρχει και όπως τόνισε ο αντιπρύτανης Μιχάλης Ζουμπουλάκης δεν μπορούν να μείνουν απλήρωτοι ούτε οι συμβασιούχοι διδάσκοντες, ούτε ο σιτιστής της φοιτητικής λέσχης, αλλά ούτε και οι εργολάβοι φύλαξης, συντήρησης και καθαριότητας που περιμένουν μήνες για να πάρουν τα χρήματα τους.
Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το περασμένο Μάρτιο τόσο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο ο ΟΤΕ και κάποιοι ιδιώτες θα πρέπει να καταβάλλουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες οικοπέδων που απαλλοτριώθηκαν, για να κατασκευαστεί η Πλατεία Πανεπιστημίου.
Ο Δήμος Βόλου ζητά απ΄ όλους τους εμπλεκόμενους ποσό 1.213.224 ευρώ, που έδωσε ο Δήμος, με έγγραφο που απέστειλε στις 20 Μαρτίου ζητώντας να προσκομιστεί μέσα σε 10 ημέρες στο Γραφείο Προσόδων ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου, για να τακτοποιηθεί η οφειλή.
Το βασικό σκεπτικό γι' αυτή την απόφαση αναφέρει ότι από την στιγμή που κατασκευάστηκε η Πλατεία Πανεπιστημίου ανέβηκε η αξία των παρακείμενων οικοπέδων και κατά συνέπεια του κτιρίου Ματσάγγου που ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ασχέτως εάν ουσιαστικά παραμένει μια ιδιοκτησία που δεν μπορεί να αξιοποιηθεί.
«Στο πλαίσιο της συνεργασίας πόλης και πανεπιστημίου δεν είναι σωστό να υπάρχουν τέτοιες αιτιάσεις. Είναι σαν να υπάρχουν δύο συνεργάτες που ο ένας κάνει κάποιο έργο που ωφελεί την πόλη και λέει στον άλλο να πληρώσει αυτός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζουμπουλάκης.
Γιώργος Στεργίου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template