Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Η Θεσσαλονίκη ντύνεται στα μαύρα

Με ένα ιδιότυπο εβδομαδιαίο ραντεβού αποφάσισε η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης ν’ απαντήσει στο κύμα των ρατσιστικών επιθέσεων και των νέων νομοθετημάτων.
Κάθε Πέμπτη στις 7.30, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο ύψος της Εγνατίας (στο άγαλμα του Βενιζέλου) οι Θεσσαλονικείς, μαυροφορεμένοι θα συμμετάσχουν στην σιωπηρή διαμαρτυρία, ενάντια στη βαρβαρότητα και το ρατσισμό. Το πρώτο ραντεβού δίνεται σήμερα, από τις 7.30 έως και τις 8.30 το βράδυ.


Η προκήρυξη της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας


Ενάντια στη βαρβαρότητα του ρατσισμού

Τις τελευταίες βδομάδες ζούμε ολοφάνερα μια έξαρση του ρατσισμού στη χώρα μας. Αποθρασυμμένοι από την άνοδο του χουντικού ΛΑΟΣ αλλά και της ακροδεξιάς σε αρκετές χώρες στις ευρωεκλογές οι βρικόλακες της τάξης και της ασφάλειας ξαμολύθηκαν για να επιβάλλουν το νόμο της βαρβαρότητας. Παρακρατικές συμμορίες χιτλερικών τραμπούκων και δολοφόνων επιτίθενται σε μετανάστες υπό τα όμματα και την προστασία της αστυνομίας, η οποία με τη σειρά της οργανώνει εκκαθαριστικές επιχειρήσεις (σκούπες, τις αποκαλεί, μιας και θεωρεί τους ξένους σκουπίδια που μολύνουν την καθαρότητα της ελληνικής ράτσας).

Πραγματοποιούνται πογκρόμ, με την κυριολεκτική έννοια του όρου, από τα ΜΑΤ με τις μπουλντόζες στον καταυλισμό προσφύγων στην Πάτρα, από τους χρυσαυγίτες σε πλατείες της Αθήνας, καθώς και δημόσιοι βασανισμοί από αγρότες στην Ηλεία και “μεμονωμένα” περιστατικά βασανιστηρίων σε αστυνομικά τμήματα και δολοφονικών επιθέσεων σε λιμάνια. Αυτά διατάσσονται και υποκινούνται από μια κυβέρνηση που εκδίδει νόμους και διατάγματα που παραβιάζουν κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εξαλείφοντας και την τυπική διαδικασία αίτησης ασύλου (αφού ουσιαστικά το ελληνικό κράτος εδώ και χρόνια δεν δίνει πολιτικό άσυλο), δίνοντας δικαίωμα διοικητικών φυλακίσεων στους αστυνομικούς διευθυντές και βαρύτερων ποινών στους δικαστές (σε δίκες που γίνονται συχνά χωρίς δικηγόρους υπεράσπισης και όπου οι κατηγορούμενοι/ες μετανάστες/τριες και πρόσφυγες πολύ δύσκολα κατανοούν τι λέγεται και τι συμβαίνει). Μια κυβέρνηση που περνάει αυτά τα νομοθετήματα από τα τμήματα διακοπών της βουλής που τόσο νωρίς ξεκίνησαν τις εργασίες τους για να παραγραφούν έτσι οι κλοπές του δημοσίου χρήματος στις οποίες εμπλέκονται τα μέλη της και οι φίλοι τους.

Την ίδια στιγμή η αξιωματική αντιπολίτευση, για να μη μείνει πίσω στο διαγωνισμό μισαλλοδοξίας, διακηρύσσει το δόγμα της “μηδενικής ανοχής” απέναντι στους “λαθρομετανάστες” (αντιμετωπίζοντας τους ανθρώπους σαν εμπορεύματα). Παράλληλα, τα κυρίαρχα ΜΜΕ στηρίζουν το ξενοφοβικό κλίμα κραυγάζοντας πως “δεν πάει άλλο”, ότι “βουλιάζει η χώρα από τους αριθμούς των ξένων”, ενώ αποκρύπτουν (όταν δεν επαινούν) τα εγκλήματα των ναζιστικών συμμοριών και των αστυνομικών σε βάρος μεταναστών/τριών και προσφύγων.

Τι άραγε δεν πάει άλλο; Τα πτώματα στα ναρκοπέδια του Έβρου και στον πάτο του Αιγαίου; Τα βασανιστήρια κι οι εξευτελισμοί από τα όργανα της τάξης και τους λογής-λογής “Ελληναράδες”; Τα πενιχρά μεροκάματα και τα κλεμμένα ένσημα των ανθρώπων που χτίζουν πολυκατοικίες κι ολυμπιακά έργα, που μαζεύουν φράουλες και πορτοκάλια, που καθαρίζουν σπίτια και γραφεία; Οι μετανάστες/τριες κι οι πρόσφυγες προκάλεσαν την παγκόσμια οικονομική κρίση και την ανεργία; Μήπως τους πολέμους; Την καταστροφή του περιβάλλοντος; Τη γρίπη των χοίρων; Για μια ακόμη φορά οι (μεγαλο-) έχοντες και κατέχοντες σπρώχνουν τους (μικρομεσαιο-) κατιτίς έχοντες εναντίον “της γης των κολασμένων”. Τώρα, ντόπιοι/ες και ξένοι/ες, μαζί πρέπει να αντισταθούμε κάθε ώρα και στιγμή σε οποιαδήποτε παραβίαση της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων στη ζωή και την ελευθερία όλων των συνανθρώπων μας. Κι ας μην αυταπατάται κανείς και καμιά, αυτά τα πράγματα δεν αφορούν μόνο τους/τις “χωρίς χαρτιά”. Αν δεν σταματήσουμε το ρατσισμό αυτός θα χτυπήσει και τους/τις νόμιμους/ες αλλοδαπούς/ές, και τις μειονότητες (καταγεγραμμένες κι “ανύπαρκτες”), και τους/τις αντιφρονούντες/σες. Η πορεία προς το φασισμό δεν πρόκειται να σταματήσει από μόνη της.

● Νομιμοποίηση και ίσα δικαιώματα στους μετανάστες και τις μετανάστριες, υπηκοότητα στα παιδιά
● Ανοιχτά σύνορα, άσυλο, αλληλεγγύη στους πρόσφυγες
● Να σπάσουμε τα σύνορα στις γειτονιές μας !
● Να καταργηθούν οι ρατσιστικοί νόμοι και διατάγματα της κυβέρνησης
● Να τιμωρηθούν οι ένοχοι των ρατσιστικών πογκρόμ
Σιωπηρές διαμαρτυρίες με μαύρα ρούχα, κάθε Πέμπτη 7.30-8.30 μ.μ., πλ. Αριστοτέλους με Εγνατία (μπροστά στο άγαλμα του Βενιζέλου)

Aπό TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template