Τρίτη, 21 Ιουλίου 2009

Η ''δεύτερη'' εργασία των πρακτόρων της Ε.Υ.Π. ή αλλιώς Πράκτωρ ΘΒ

Η οικονομική κρίση χτύπησε και την ΕΥΠ. Οι πράκτορες ψάχνουν για δεύτερη δουλειά και λύσεις για την ενίσχυση του εισοδήματός τους. Από τον 007 και την πολυτέλεια, στο μεροκάματο του… τρόμου.

Η εικόνα που είχαμε όλοι στα παιδικά μας χρόνια για τους πράκτορες ήταν συνυφασμένη με εκείνη του Τζέιμς Μποντ. Κομψό ντύσιμο, ωραίες γυναίκες, ακριβά κοστούμια και σύγχρονος εξοπλισμός. Από τότε έως σήμερα, η εικόνα ξέφτισε και η αλήθεια δείχνει να είναι τελείως διαφορετική, προσομοιάζοντας περισσότερο στις ελληνικές ταινίες του Θανάση Βέγγου και του πράκτορα 000.

Η ιστοσελίδα

Το πρώτο κείμενο που διαβάζει κανείς μπαίνοντας στην ιστοσελίδα της ΕΥΠ είναι του νέου διοικητή. Tο όνομά του σας το λέμε εμείς, διότι, παρά το γεγονός ότι υπάρχει φωτογραφία του, δεν αναφέρεται πουθενά. Είναι ένα μήνυμα-πρόσκληση προς το κοινό να γνωρίσει καλύτερα την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέσα από το internet.

Είναι προφανές ότι η μυστική υπηρεσία καταβάλλει μία μεγάλη προσπάθεια κοινωνικοποίησής της, κάτι σαν το «to κnow us better». Δεν είναι η μοναδική μυστική υπηρεσία που διαθέτει ιστοσελίδα, αντιθέτως, όπως φαίνεται στην κατηγορία «Σύνδεσμοι», άργησε να μπει στον κόσμο του διαδικτύου. Το θέμα όμως δεν είναι στο κατά πόσο η ΕΥΠ διαθέτει κοινωνικό πρόσωπο, υπάρχει κάτι άλλο που σε κάνει να απορείς για το πόσο μυστικές είναι οι… μυστικές υπηρεσίες.


Ο διπλός πράκτορας

Στην ιστοσελίδα υπάρχουν και απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει το κοινό. Εκτός από τις απαντήσεις στο τι είναι η ΕΥΠ, τι σημαίνει το έμβλημά της και άλλα «εγκυκλοπαιδικής» φύσεως, υπάρχει και το ερώτημα «τι είναι ο διπλός πράκτορας;» Ιδού η απάντηση:

«Διπλός πράκτορας είναι το άτομο που εργάζεται για λογαριασμό περισσότερων της μίας Υπηρεσιών Πληροφοριών/Ασφαλείας, είτε με δική του πρωτοβουλία, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά του, είτε κατευθυνόμενος από τη μία Υπηρεσία.»

Με λίγα λόγια, σύμφωνα με την απάντηση, ένας πράκτορας μπορεί να δουλεύει όχι μόνο στην ΕΥΠ, αλλά και σε κάποια άλλη μυστική υπηρεσία ακόμα και με δική του πρωτοβουλία, για να αυξήσει το μισθό του, αλλιώς για τα εξτρά του.

Πέρα από το αστείο της σκέψης και μόνο ότι ένας πράκτορας μπορεί, αν το θέλει, να δουλεύει για περισσότερες από μια μυστικές υπηρεσίες, τίθεται και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα που αφορά στην εθνική μας ασφάλεια, μια και αυτή ευαγγελίζεται στην ιστοσελίδα της η ΕΥΠ. Α

ν δεν πρόκειται για μια γκάφα του διαχειριστή της σελίδας και η απάντηση αυτή βασίζεται στη νομοθεσία, τότε κάποιος, εν προκειμένω ο νέος διοικητής, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο μίας αύξησης, για να αποφευχθεί το φαινόμενο του ωραρίου 08:00 με 16:00 στην ΕΥΠ και 16:00 με 24:00 στη ΜΙΤ.

Και να φανταστείτε ότι η κ. Πετραλιά δεν έχει συμπεριλάβει τους εργαζόμενους της ΕΥΠ στην ελαστικοποίηση του ωραρίου.

Από ASTRATV

Με τις παραπάνω φαιδρότητες, μάλλον προσβάλλουμε τον Πράκτωρ ΘΒ!

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template