Τετάρτη, 22 Ιουλίου 2009

Κ.Κ.Ε.: «Απαράδεκτη η κατάσταση στο λιμάνι»

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων και Δικαιοσύνης με θέμα «Απαράδεκτος τρόπος φορτοεκφόρτωσης των υλικών στο λιμάνι του Βόλου» κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ μεταξύ αυτών και ο κ. Ν. Γκατζής.(Βουλευτής Μαγνησίας)
Όπως αναφέρεται «παρά την πληθώρα των καταγγελιών από κατοίκους και φορείς του Βόλου, αλλά και των δικών μας παρεμβάσεων επανερχόμαστε για πολλοστή φορά να καταγγείλουμε το περιβαλλοντικό έγκλημα που συνεχίζεται να συντελείται σε βάρος των κατοίκων του Βόλου και ιδιαίτερα σε βάρος των κατοίκων της συνοικίας Παλαιού Λιμεναρχείου.
Καθημερινά στο λιμάνι του Βόλου γίνονται φορτοεκφορτώσεις προϊόντων όπως σκραπ, πετ-κοκ, ανθρακίτης, κάρβουνο, λιπάσματα, ζωοτροφές, σιτηρά κ.α. χωρίς κανένα μέτρο προστασίας με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα σύννεφο ρύπων επικίνδυνο για την υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, αλλά και συνολικότερα του Π.Σ. Βόλου.
Μπροστά σε όλα αυτά οι αρμόδιοι του Νομού και της Περιφέρειας και τα αρμόδια Υπουργεία δε μπορούν να αδιαφορούν, αλλά χρειάζεται έγκαιρα να πάρουν μέτρα.
Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρουν για να προστατέψουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων του Βόλου και τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση για την απόδοση ευθυνών στους υπεύθυνους για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template