Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Η γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας, στην 111 Π.Μ.

Τους Προστάτες της Αρχαγγέλους Μιχαήλ και Γαβριήλ τίμησε χθες η Πολεμική Αεροπορία στην 111 Πτέρυγα Μάχης όπου έγινε ο επίσημος εορτασμός για το Νομό Μαγνησίας που περιελάμβανε δοξολογία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, επιμνημόσυνη δέηση, ανάγνωση ημερήσιας διαταγής Αρχηγού ΓΕΑ και κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Ηρώου της μονάδας.
Στην ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου Βασ. Κλόκοζα τονίστηκε ότι η Πολεμική Αεροπορία καλείται να αντεπεξέλθει σε ποικίλες απαιτήσεις, τόσο ως αποτρεπτικός παράγοντας απέναντι σε κάθε είδους απειλή σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας, όσο και ως αρωγός στο πλευρό της πολιτείας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο.
Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό επίπεδο σημείωσε πως η αεροπορική ισχύς αποτελεί καταλυτικό παράγοντα θωράκισης του αμυντικού συστήματος της χώρας, αφού ως παράγοντας αποτροπής, εγγυάται την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, συμβάλλοντας στην εδραίωση του αισθήματος της ασφάλειας, ενώ αποτελεί στρατηγικής σημασίας εργαλείο στη διάθεση της Πολιτείας για την άσκηση αμυντικής διπλωματίας, καθόσον αφενός συνεισφέρει τα μέγιστα στη δημιουργία ενός ισχυρού αμυντικού μηχανισμού, στον οποίο στηρίζεται η Πολιτική Εθνικής Άμυνας και αφετέρου ενισχύει το σταθεροποιητικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η χώρα μας στην ευρύτερη περιοχή.
«Η επίτευξη και διατήρηση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ικανότητας, επιτυγχάνεται με την πλήρη αξιοποίηση των οπλικών συστημάτων, τη διατήρηση υψηλής διαθεσιμότητας και τη διαρκή ετοιμότητα άμεσης αντίδρασης. Για την υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού απαιτείται συνεχής προσπάθεια αλλά και σωστός σχεδιασμός. Σχεδιασμός με μακροπρόθεσμη προοπτική και στόχο όχι μόνο την κάλυψη των αναγκών του παρόντος αλλά τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του μέλλοντος.
Η Πολεμική Αεροπορία, με δεδομένο το ιδιαίτερο επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί, οφείλει να κάνει εκείνες τις επιλογές οι οποίες θα ενεργούν ως πολλαπλασιαστές ισχύος, χωρίς να παραβλέπεται η απαίτηση της διαλειτουργικότητας με τους λοιπούς Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων» είπε ο κ. Κλόκοζας και πρόσθεσε: «Δύο είναι οι κύριοι άξονες στους οποίους εστιάζονται οι προσπάθειές μας, που έχουν ως στόχο τη μεγαλύτερη ευελιξία, αποδοτικότητα και οικονομία.
Ο πρώτος αφορά αφενός στην αναδιάρθρωση δομών και στην τροποποίηση διαδικασιών, με σκοπό την αύξηση της αποτελεσματικότητας, και αφετέρου στη βελτίωση, με τεχνοοικονομικά αλλά και επιχειρησιακά κριτήρια, του τρόπου λειτουργίας μας με παράλληλη εξοικονόμηση υλικών πόρων και ανθρώπινου δυναμικού.
Ο δεύτερος αφορά στη ρεαλιστική και κατά το δυνατόν ακριβή ανάλυση και πρόβλεψη για την εξέλιξη της αεροπορικής ισχύος, σε συνάρτηση με την εξέλιξη της απειλής στο άμεσο και απώτερο μέλλον. Για το λόγο αυτό στον απόλυτα επιχειρησιακό τομέα, πρώτιστη προτεραιότητα αποτελεί η συνεχής παρακολούθηση και η ανάλυση της εξέλιξης των επαπειλούμενων κινδύνων, ώστε να προσαρμόζονται ανάλογα οι σχεδιασμοί για την αντιμετώπισή τους».
Επίσης, αναφερόμενος στο υψηλό αίσθημα ευθύνης και η ετοιμότητα αντίδρασης της Πολεμικής Αεροπορίας είπε ότι δεν περιορίζεται αυστηρά σε επιχειρησιακό επίπεδο, αφού η καθημερινή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και η συνδρομή της με μέσα και προσωπικό, συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην επίλυση ή άμβλυνση προβλημάτων των πολιτών.
«Ιδιαίτερα σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως η παροχή βοήθειας σε κατοίκους περιοχών που έχουν πληγεί από θεομηνίες, οι αεροδιακομιδές ασθενών, οι αποστολές έρευνας και διάσωσης, όπου η έγκαιρη και αποτελεσματική δράση είναι ζωτικής σημασίας.
Καθοριστική είναι επίσης και η συμβολή στην προσπάθεια για τη διαφύλαξη και διάσωση του φυσικού πλούτου της πατρίδας μας. Οι χειριστές και το τεχνικό προσωπικό που υποστηρίζει το στόλο των πυροσβεστικών αεροσκαφών, συμβάλλουν καθοριστικά όποτε απαιτείται στον πόλεμο κατά της φωτιάς. Επιχειρώντας σε ένα δύσκολο περιβάλλον, με αντίξοες συνθήκες, καταβάλλουν με αυταπάρνηση κάθε δυνατή προσπάθεια, με σκοπό να σώσουν ζωές, περιουσίες, δασικό πλούτο.
Η απώλεια ενός αξιωματικού, χειριστή αεροσκάφους που κατέπεσε επιχειρώντας σε αποστολή κατάσβεσης, ήταν το τίμημα που κατέβαλε η Πολεμική Αεροπορία στην προσπάθεια αυτή κατά τη φετινή πυροσβεστική περίοδο» υπογράμμισε ο Αντιπτέραρχος.
Επιπλέον, χαρακτήρισε, ακρογωνιαίο λίθο την εκπαίδευση στην οποία στηρίζεται το δύσκολο έργο που επιτελεί η Πολεμική Αεροπορία, τονίζοντας ότι αποτελεί κορυφαίο και διαρκή στόχο η συνεχής αναβάθμισή της κάθε είδους παρεχόμενης εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, ενώ για το έμψυχο δυναμικό είπε:
«Ο ανθρώπινος παράγοντας σε έναν οργανισμό όπως η Πολεμική Αεροπορία, είναι ο πλέον καθοριστικός, ώστε να επιτευχθεί και να διατηρηθεί στο μέγιστο βαθμό το αξιόμαχο του όπλου.
Ως μέλη ενός πειθαρχημένου οργανισμού που χαρακτηρίζεται από υψηλό φρόνημα, αξίες και ιδανικά, πρέπει να είμαστε όλοι προσηλωμένοι στην αποστολή μας, συμμορφούμενοι απόλυτα με συγκεκριμένους κανόνες και διαδικασίες.
Η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος, επαγγελματικής συνείδησης και αισθήματος ευθύνης είναι αυτονόητη, και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για συντονισμένη δράση.
Η αγαστή συνεργασία, η συναδελφικότητα και η αλληλεγγύη, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάζει το έργο στο οποίο καλείται να αντεπεξέλθει το προσωπικό κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του.
Δεν πρέπει όμως να παραγνωρίζεται και η ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης του προσωπικού. Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στους χώρους απασχόλησης και διαμονής είναι υψηλής προτεραιότητας. Έχουν γίνει σημαντικά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι συνεχής».
Τέλος, σημείωσε πως σημαντικός για την εύρυθμη λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας είναι ο τομέας της Ασφάλειας Πτήσεων - Εδάφους και της Υγιεινής και Ασφάλειας του προσωπικού, ο οποίος αποτελεί απολύτως μετρήσιμο παράγοντα που σχετίζεται άμεσα με την επιχειρησιακή μας ικανότητα και πρόσθεσε:
« Η γνώση και η αυτοπειθαρχία αποτελούν βασικό πυλώνα Ασφάλειας Πτήσεων και πρέπει όλο το προσωπικό να συνειδητοποιήσει ότι η τήρηση των διαδικασιών και των κανόνων Ασφάλειας Πτήσεων και Εδάφους αποτελεί τρόπο ζωής για όλους τους εμπλεκόμενους στο αεροπορικό όπλο και κάθε παρέκκλιση από αυτό μπορεί να αποβεί μοιραία για την ασφάλεια προσωπικού και μέσων.
Για το λόγο αυτό είναι επιτακτική και διαρκής η απαίτηση για την καλλιέργεια παιδείας Ασφάλειας Πτήσεων - Εδάφους και αλλαγής της νοοτροπίας, ώστε το σύνολο του προσωπικού να ενστερνιστεί την αναγκαιότητα λήψης των απαραίτητων μέτρων και τήρησης των προβλεπόμενων κανόνων ασφαλείας, όχι μόνο στο χώρο εργασίας του αλλά και στις ιδιωτικές του δραστηριότητες».
Παρόντες στη χθεσινή τελετή ήταν-μεταξύ άλλων- οι βουλευτές Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση και Π. Μαρκάκης, , ο αντινομάρχης Μαγνησίας Δημ. Μεργιαλής, οι δήμαρχοι και εκπρόσωποι του Π.Θ. και στρατιωτικών δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του τετραήμερου εορτασμού, από χθες έως και 11/11, οι πολίτες της περιοχής μπορούν να επισκέπτονται την 111 Πτέρυγα Μάχης (Αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου), προκειμένου να γνωρίσουν από κοντά το προσωπικό , τα διατιθέμενα οπλικά συστήματα και μέσα της Μονάδας, καθώς και το έργο και την προσφορά της Πολεμικής Αεροπορίας στην αμυντική θωράκιση της χώρας.
Η είσοδος στη Μονάδα θα είναι ελεύθερη τις ημέρες Δευτέρα 10/11 και Τρίτη 12/11 από ώρες 09.00 έως 16.30.
Με αφορμή την Εορτή της Π.Α. και στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, η 111 ΠΜ πραγματοποίησε την Παρασκευή 6/11/09 εθελοντική αιμοδοσία και σήμερα Δευτέρα 9/11/09 θα παρατεθεί γεύμα στα γηροκομεία της περιοχής με τη συμμετοχή προσωπικού της.
Τρ.Δ.Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template