Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εκπαιδευτικοί του Π.Α.ΜΕ. Μαγνησίας

Παράσταση διαμαρτυρίας από μαθητές, εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους, στη Β’/ βάθμια εκπαίδευση, θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ, αύριο Τρίτη 10 Νοεμβρίου και ώρα 1.30 μ.μ. Αυτό αποφασίστηκε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχθές βράδυ στο κτίριο Παπαστράτου του Π.Θ., για τις εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης από την Επιτροπή Εκπαιδευτικών Μαγνησίας του Π.Α.ΜΕ., στην οποία πήραν μέρος μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Επίσης, αποφασίστηκε να καλέσουν τους φορείς και τα σωματεία να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο για το Πολυτεχνείο που διοργανώνει το Π.Α.ΜΕ. στις 17 Νοεμβρίου και ώρα 6 μ.μ., στη πλατεία Δημαρχείου Βόλου, καθώς επίσης και στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ., την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στην πλατεία Ελευθερίας, ώρα 6.30 μ.μ. Ακόμη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης για την προσχολική αγωγή, την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ.
Στο πλαίσιο αυτής σύμφωνα με ανακοίνωσή τους παρουσιάστηκε «Η σύνδεση του συστήματος εκπαίδευσης με την οικονομία, τους νόμους της αγοράς, την ελεύθερη οικονομία, την ευελιξία της επιχειρηματικής δραστηριότητας και την κινητικότητα που αναπτύσσει το κεφάλαιο με σκοπό τη μεγιστοποίηση των κερδών του, τη μείωση του κόστους εργασίας, και με ποιον τρόπο, σήμερα, στο πλαίσιο της αναπαραγωγής της εργατικής δύναμης και των σχέσεων εκμετάλλευσης, η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ υλοποιούν την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.
Μια πολιτική που έχει στόχο, με τις ασύνδετες και κατακερματισμένες γνώσεις, με το αντιεπιστημονικό και το αντιδραστικό περιεχόμενο, με την εφαρμογή νεοσυντηρητικής διδακτικής μεθοδολογίας, με την εισαγωγή αντιπαιδαγωγικών αντιλήψεων για το ανταγωνιστικό σχολείο, να ορθώσει περισσότερους ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων και να τα προετοιμάσει να γίνουν το αυριανό φθηνό, ευέλικτο και πειθήνιο εργατικό δυναμικό, που θα περιπλανιέται ανάμεσα στην υποαπασχόληση, την ανεργία και τη «διά βίου κατάρτιση», που θα αναγκάζεται να αλλάζει διαρκώς εργασία, ακολουθώντας τη κινητικότητα των επιχειρήσεων, έρμαιο στους σχεδιασμούς για περισσότερα κέρδη των βιομηχάνων. Στη ίδια ρότα βρίσκεται και η σημερινή πολιτική της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, οικοδομώντας ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα εντείνει τη μαθητική διαρροή και την αμάθεια».
Στη σύσκεψη παρουσιάστηκαν και τα προβλήματα που υφίστανται στη Μαγνησία, σε σχέση με το κτιριακό πρόβλημα και τις υποδομές, τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, το ζήτημα της αγοράς διδακτικών βιβλίων από τους μαθητές, και τα προβλήματα εκατοντάδων εκπαιδευτικών, που απασχολούνται με ελαστικές σχέσεις εργασίας (αναπληρωτές, ωρομίσθιοι, 407), απαιτώντας το μόνιμο διορισμό τους.
Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ διεκδικούν:
«- Όχι στην αποκέντρωση, στο ανοιχτό σχολείο Α.Ε., στην αξιολόγηση της ταξικής κατηγοριοποίησης σχολικών μονάδων, μαθητών και εκπαιδευτικών.
- Ενιαία, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.
- Κατάργηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αύξηση των κρατικών δαπανών για την παιδεία στο 15%
- Θεσμοθέτηση δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής. Ενιαίο Δωδεκάχρονο -Βασικό Υποχρεωτικό Σχολείο. Ίδρυση Δημόσιων και Δωρεάν Επαγγελματικών Σχολών μετά το δωδεκάχρονο σχολείο. Κατάργηση του ανισότιμου διπλού δικτύου ΓΕΝΙΚΗΣ-ΤΕΕ, των ΙΕΚ, ΚΕΚ, ΚΕΣ-ΚΟΛΕΓΙΩΝ. Λειτουργία της ειδικής αγωγής ως υποχρεωτικής, αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν, χωρίς αποκλεισμούς και κατηγοριοποιήσεις.
- Εγγραφή στο δημόσιο σχολείο όλων των παιδιών των μεταναστών, ανεξάρτητα από έγγραφα νομιμοποίησης. Διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας, ιστορίας και γεωγραφίας της χώρας προέλευσής τους.
- Γνήσιες και ουσιαστικές Σ.Σ.Ε. 1.800 ευρώ (μικτά) ο μισθός του νεοδιόριστου με 3.600 καταληκτικό.
- Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση για όλους. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας να προσμετράται ως συντάξιμος. Να μην περάσει η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια για τις εργαζόμενες γυναίκες στο δημόσιο.
- Κατάργηση των αντιασφαλιστικών - αντιεκπαιδευτικών νόμων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
- Κατάργηση κάθε διάταξης για τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων.
- Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Άμεση κατάργηση του θεσμού των ωρομισθίων - αναπληρωτών. Κατάργηση των stage και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.
- Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους (για όσο υπάρχουν), υπολογιζόμενα για όλους τους μήνες του χρόνου. Επίδομα ανεργίας στο 80% του μισθού. Άμεση κατάργηση της διάταξης του Νόμου Πετραλιά για 100 ένσημα το έτος, που αποκλείει τους ωρομίσθιους από το στοιχειώδες δικαίωμα δωρεάν επίσκεψης στο θεράποντα ιατρό και αναγκαίας φαρμακευτικής αγωγής».
Τρ. Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template