Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Η Πολιτισμένη Δύση και το «Τείχος του Αίσχους» από το Ισραήλ!!!


Ο Τοίχος που χωρίζει το Ισραήλ από τη Δυτική Όχθη είναι ένα μείγμα από πανύψηλα προκατασκευασμένα τεμάχια μπετόν-αρμέ (8 μέτρα ύψους) με συρματοπλέγματα, και τάφρους .
Αρκετά τμήματα του αισχρού αυτού κατασκευάσματος, περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά ανιχνευτικά συστήματα, άμμο - για ευκολότερο εντοπισμό πατημάτων - δρόμοι για περιπολίες, και «ζώνες ανάσχεσης» μέχρι και 60 μέτρα πλάτος.
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε ο ΟΗΕ τον Ιούλιο του 2009, ο ανεγειρόμενος Τοίχος είναι τώρα 58,3% πλήρης, με άλλο ένα 10% στο στάδιο της σημερινής κατασκευής, αφήνοντας το υπόλοιπο 31,5% για μελλοντική κατασκευή.
Το Ισραηλινό Υπουργείο Άμυνας εξέδωσε έκτακτα στρατιωτικά διατάγματα στους ιδιοκτήτες (Παλαιστίνιους δηλαδή) για την απαλλοτρίωση χωραφιών επί των οποίων ο τοίχος θα κατασκευαστεί Να σημειωθεί ότι το 85%, του Τοίχου είναι χτισμένο σε κατεχόμενα-κλεμμένα Παλαιστινιακά εδάφη.
Μόνο το 15% του τείχους ακολουθεί τη λεγόμενη «πράσινη γραμμή», δηλ. τα διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα.
Το 2004, το Τείχος κρίθηκε παράνομο από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.
Η επίσημη θέση του Ισραήλ είναι ότι το έκτρωμα αυτό είναι ένα «τείχος ασφαλείας», που υπερασπίζεται τους πολίτες του από επιθέσεις Παλαιστινίων
Οι Παλαιστίνιοι, από την άλλη πλευρά, το βλέπουν ως ένα «τείχος σε ένα κράτος του απαρτχάϊντ» (όπως της Νότιας Αφρικής) και που απειλεί την ίδια την ύπαρξή τους, και πιστεύουν ότι πραγματικός στόχος (των Εβραίων του Ισραήλ) είναι να προσαρτήσουν κι άλλη κλεμμένη Παλαιστινιακή Γη, στο Ισραήλ.
Από το Avragioz

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template