Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Αρνούνται τους εμβολιασμούς

Έτοιμο είναι το Κέντρο Εμβολιασμού στο Νοσοκομείο του Βόλου, που από την Δευτέρα, εάν έρθουν τα νέα εμβόλια, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του, με το επιστημονικό του προσωπικό να εμβολιάζει τους λειτουργούς υγείας που επιθυμούν.
Ωστόσο υπάρχουν φωνές γιατρών και εργαζομένων που δείχνουν πως ακόμη και η ιατρική κοινότητα δεν έχει καταλήξει, εάν τελικά το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας κ. Παναγιώτη Μοσχοτζόπουλο υπάρχουν ορισμένες αντιδράσεις γιατρών τόσο για τη χρήση του εμβολίου από τους ίδιους, όσο και για τη χρήση του εμβολίου από ασθενείς. «Σίγουρα υπάρχουν αντιδράσεις, όμως οι περισσότεροι γιατροί έχουμε περάσει σχεδόν όλες τις γρίπες που έχουν εμφανιστεί και έχουμε κάποια ανοσία», σημείωσε ο κ. Μοσχοτζόπουλος.
Μάλιστα ο ίδιος ανέφερε πως από τα στοιχεία για τη μετάδοση της νέας νόσου, περίπου 2 εκ. Έλληνες έχουν πλέον ανοσία στη νέα γρίπη, καθώς μπορεί κάποια στιγμή να κόλλησαν και τα συμπτώματα να ήταν πολύ ήπια, που δεν κατάλαβαν πως έχουν τη νέα γρίπη. Έτσι τώρα έχουν ανοσία.
Επιφυλακτικοί όμως είναι και οι εργαζόμενοι, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Βόλου κ. Λεωνίδας Αναστασίου, προτάσσοντας το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει μεγάλες κλινικές μελέτες. Όμως ο ίδιος ανέφερε πως οι εργαζόμενοι δεν ανησυχούν τόσο πολύ για την έξαρση της νόσου, μιας και τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν πως δεν υπήρχαν τραγικά περιστατικά στην Ελλάδα.
Εκείνο όμως που προκαλεί εντύπωση είναι πως οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν εμβολιαστεί ούτε για την κοινή γρίπη, αλλά ούτε και για τον πνευμονιόκοκκο.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Βόλου κ. Λεωνίδας Μαυρογιάννης επεσήμανε πως δεν έχει στοιχεία για τυχόν φόβους των ιδιωτών γιατρών, όμως το θέμα θα τεθεί στις ενημερωτικές συζητήσεις για το νέο εμβόλιο που θα διεξαχθούν μέσα σ’ αυτή την εβδομάδα.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template