Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Ανακυκλώνουμε 33 τόνους ημερησίως!


Ενημερωτική σύσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη πραγματοποιήθηκε στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Κουρτίνας μαζί με στελέχη του Φορέα και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Τσαμπρινός με υπηρεσιακούς παράγοντες της Καθαριότητας.
Στη συνάντηση εξετάστηκε η πορεία του προγράμματος της ανακύκλωσης καθώς και οικονομικά θέματα που αφορούν στη συνεργασία με το ΦΟΣΔΑ εν όψει της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα την ερχόμενη Πέμπτη όπου θα συζητηθεί η διαμόρφωση των τελών χρήσης του ΧΥΤΑ Βόλου και του ΧΥΤΑ Αργαλαστής από τους Δήμους του Νομού Μαγνησίας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρ. Τσαμπρινός ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την πορεία του προγράμματος της ανακύκλωσης που κρίνεται ιδιαίτερα ικανοποιητική και αυτό που τονίστηκε είναι ότι από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα που η ανακύκλωση έχει «περάσει» στο Δήμο Βόλου, το τονάζ σε ανακυκλώσιμα υλικά έχει αυξηθεί από 20 μέχρι 22 τόνους που ήταν παλαιότερα στους 33 τόνους ημερησίως.
Έλλειψη προσωπικού
Ο πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ Γιάννης Κουρτίνας εκτός από την γενικότερη συζήτηση που έγινε για τη διαμόρφωση των τελών χρήσης, για τα οποία τελικές αποφάσεις θα λάβει το Δ.Σ ΦΟΣΔΑ την ερχόμενη Πέμπτη και θα αφορούν σε όλους τους Δήμους, ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Φορέας εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ τις προηγούμενες μέρες έληξαν οι συμβάσεις τριών συμβασιούχων που απασχολούνταν στη φύλαξη και στη ζύγιση ενώ τέλος της εβδομάδας λήγουν άλλες δύο συμβάσεις των οδηγών των ειδικών κοντέινερς που χρησιμοποιούνται για την μεταφορά των απορριμμάτων από το Σταθμό Μεταφόρτωσης του Αλμυρού στο ΧΥΤΑ Βόλου, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τους Δήμους όλου του Νοτιοδυτικού Πηλίου.
Ο ΦΟΣΔΑ από τις αρχές Σεπτεμβρίου έχει ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών την έγκριση έξι συμβάσεων προκειμένου να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΧΥΤΑ Βόλου ωστόσο όπως τόνισε ο κ. Κουρτίνας το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα και αυτό προκαλεί εκ των πραγμάτων δυσλειτουργίες.
Ο κ. Κουρτίνας μάλιστα έχει αποφασίσει μαζί με εκπροσώπους ΦΟΣΔΑ από άλλες περιοχές της Ελλάδας να επιδιώξουν άμεσα νέα συνάντηση με την νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template