Κυριακή, 8 Νοεμβρίου 2009

Γραφείο Πολιτικής Προστασίας συστήνει ο Δήμος Βόλου

Τη σύσταση Γραφείου Πολιτικής Προστασίας στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Βόλου ανακοίνωσαν στη χθεσινή, πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου ΠΣΕΑ που διεξήχθη στο δημαρχείο του Βόλου, τόσο ο δήμαρχος Αλ. Βούλγαρης όσο και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρ. Τσαμπρινός.
Ο κ. Βούλγαρης είπε ότι στην επομένη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση για τη σύσταση γραφείου Πολιτικής Προστασίας που μαζί με τα στελέχη του θα έχει την ευθύνη για τα θέματα Πολιτικής Προστασίας και τη σύνδεση και συνεργασία με το αντίστοιχο της ΝΑΜ και πρόσθεσε: « Τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα έχουν εξελιχτεί σε τακτικά κι ένα σημαντικό μέρος στην ευθύνη αντιμετώπισης των έντονων καιρικών φαινομένων έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να τονίσουμε ιδιαίτερα τη σημασία που δίνει η δημοτική αρχή στα θέματα κινητοποίησης των αρμοδίων υπηρεσιών και τη συνεργασία με άλλους φορείς προκειμένου να διασφαλίσουμε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να κινητοποιηθούμε και το κάνουμε έμπρακτα πλέον για να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στη διαχείριση τέτοιων κρίσεων».
Από την πλευρά του ο κ. Τσαμπρινός χαρακτήρισε επιτυχημένη την πρώτη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου ΠΣΕΑ και δήλωσε: « Ο δήμος Βόλου ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις ων καιρών και οι φορείς στο κάλεσμα του δήμου. Εμείς για πρώτη φορά προχωράμε στην ίδρυση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας, δείχνοντας έτσι ότι αντιμετωπίζουμε τα καιρικά φαινόμενα με μεγάλη υπευθυνότητα και απαντάμε ότι είμαστε έτοιμοι να προστατέψουμε τις περιουσίες και ζωές των συμπολιτών μας».
Ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος ΠΣΕΑ Χαρ. Τσαμπάζης τόνισε: « Είναι μια σημαντικότατη απόφαση του ΔΣ Βόλου για τη σύσταση Γραφείου Πολιτικής Προστασίας. Άλλωστε εμείς λέμε εδώ και τρία χρόνια ότι πρέπει να συσταθεί τέτοιο γραφείο σε κάθε Δήμο. Αυτό είναι θετικό βήμα για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που τυχόν προκύψουν από βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις ή οποιοδήποτε άλλο έκτακτο φαινόμενο προκύψει. Σημαντικότατη ήταν και η σύσκεψη στην οποία ανταποκρίθηκαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κι αυτό δείχνει ότι έχουν ευαισθητοποιηθεί όλοι για να αντιμετωπίσουμε έντονα καιρικά φαινόμενα.
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Μπέης χαιρέτισε την πρωτοβουλία του Δήμου Βόλου και χαρακτήρισε το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας συνδετικό κρίκο στην αλυσίδα της Πολιτικής Προστασίας του Νομού, η οποία- όπως τόνισε- βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. « Δεν αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερα προβλήματα. Εμείς ως Π.Υ. έχουμε και την τεχνογνωσία και την εμπειρία να ανταποκριθούμε σε ανάλογα καιρικά φαινόμενα. Το 2006 ήταν για μας ένα πολύ καλό σχολείο. Εκεί δοκιμαστήκαμε και ανταποκριθήκαμε στις πλημμύρες της Νεάπολης με πολύ μεγάλη επιτυχία» είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Επίσης ο κ. Μπέης ευχαρίστησε το δήμαρχο Βόλου για την παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Π.Υ. και πρόσθεσε: « Είναι ένα παλιό αίτημα και ο κ. Βούλγαρης είναι ο μοναδικός δήμαρχος που το τόλμησε, κάτι που δεν έκαναν οι προκάτοχοί του . Εκείνο που μένει είναι η αλλαγή χρήσης από τη ΝΑΜ».
Στη χθεσινή σύσκεψη αναφέρθηκαν από τους παριστάμενους τα προβλήματα που υπήρξαν πέρυσι ούτως ώστε φέτος να βελτιωθεί η αντιμετώπισή τους και να ελαχιστοποιηθούν κατά το δυνατόν οι επικίνδυνες καταστάσεις στο Δήμο αλλά και γενικότερα στη Μαγνησία, ενώ εκπρόσωποι του Στρατού, του Λιμενικού, της Αστυνομίας και των εθελοντικών Οργανώσεων Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) και Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων (ΛΕΔ) κ. ά. Τόνισαν ότι θα συνδράμουν-όπως κάνουν κάθε φορά όταν προκύπτει ανάγκη- για να αντιμετωπιστούν τυχόν έντονα καιρικά φαινόμενα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν –μεταξύ άλλων- η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου και το Λιμεναρχείο, η ΕΟΔ, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, το Δασαρχείο, η Αστυνομική Διεύθυνση, η ΔΕΗ, εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Βόλου, η ΔΕΠΑ, η 1Η ΤΑΞΥΠ και η 1η ΤΑΞΑΣ, η ΔΕΥΑΜΒ και η Δημοτική Αστυνομία καθώς και οι προϊστάμενοι των αρμοδίων δημοτικών υπηρεσιών.
Τρ.Δ.Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template