Τρίτη, 10 Νοεμβρίου 2009

Το πόρισμα για το Κοιμητήριο, να έρθει στο Συμβούλιο, ζητά η αντιπολίτευση

Το πόρισμα των ορκωτών λογιστών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ζητεί με πρότασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, κ. Κυριάκος Μήτρου, προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Βαγγέλη Παπαστεργίου.
Το έννομο συμφέρον, αλλά και την ηθική υποχρέωση επικαλείται ο κ. Μήτρου, που καλεί τον κ. Παπαστεργίου να ζητήσει από την Εισαγγελία το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, ώστε να συζητηθεί το πολιτικό του σκέλος, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, στην πρότασή του, αναφέρει τα εξής:
«Την Παρασκευή 06-11-09 συνεδρίασε το Δ.Σ του Συνδέσμου του Κοιμητηρίου στο οποίο ως γνωστό δεν συμμετέχει δια αντιπροσώπου η παράταξη μας. Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ του τοπικού Τύπου κατά την συνεδρίαση εκείνη αποκαλύφτηκε ότι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών βρίσκεται στη κατοχή μόνο του πρώην Προέδρου κ. Κουντουρά ο οποίος για τους δικούς του λόγους, τους οποίους δεν γνωρίζουμε, με το αιτιολογικό ότι είναι μέρος της προανάκρισης, αρνείται να το δημοσιοποιήσει.
Όπως θα ενθυμείστε κ. Πρόεδρε το αίτημα της ανάληψης από μέρους των ορκωτών λογιστών της διερεύνησης του προβλήματος που ενέσκηψε από τον Δεκέμβριο του 2008 στο Κοιμητήριο ήταν κατ' αρχήν του Δημοτικού Συμβουλίου και στη συνέχεια της Εισαγγελίας Βόλου που έδωσε την σχετική εντολή μετά τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου και της μηνυτήριας αναφοράς του κ. Καπούλα.
Ως εκ τούτου μια και ο κ. Κουντουράς δεν διευκολύνει την διαδικασία να μας κάνει γνωστό το πόρισμα και επειδή το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να ταλανίζει και άλλο την πόλη και τους κατοίκους της, είναι προφανές ότι με την ιδιότητά σας τόσο εσείς όσο και ο Δήμαρχος έχετε όχι μόνο το έννομο συμφέρον, για λογαριασμό του Δήμου Βόλου αλλά και την ηθική υποχρέωση να ζητήσετε και να λάβετε το πόρισμα προκειμένου να γίνει γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να συζητηθούν άμεσα οι πολιτικές ευθύνες που προκύπτουν, αν φυσικά διαπιστωθεί ότι υπάρχουν, γιατί το ποινικό σκέλος της υπόθεσης έχει πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template