Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

120 Δηλώσεις καταστηματαρχών στο Βόλο, μεριμνούν για ....τους θεριακλήδες!

Ο καφές και το ποτό πάνε με το τσιγάρο…
Και μολονότι το Υπουργείο Υγείας επιχειρεί να εκδώσει… διαζύγιο στα ζεύγη των συνηθειών αυτών που βρίσκουν καταφύγιο σε καφετέριες, εστιατόρια, μπαρ και γραφεία, η 1η Ιουλίου, βρίσκει τους «θεριακλήδες» του Βόλου σε συσπείρωση.
Το «παραθυράκι» που υπάρχει στο νομό για τη γενική απαγόρευση του καπνίσματος σε όλους τους δημόσιους χώρους, άνοιξε και ο… αέρας στα καταστήματα της πόλης κάτω των 70 τ.μ. δεν πρόκειται να καθαρίσει από τον καπνό του τσιγάρου, από την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και τίθεται σε ισχύ το αντικαπνιστικό μέτρο.
Τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους. Στο Τμήμα Χορήγησης Αδειών Καταστημάτων του Δήμου Βόλου, όπου οι ιδιοκτήτες καταστημάτων έως 70τ.μ. υποχρεούνται να δηλώνουν, αν οι χώροι τους θα είναι «καπνιστών» ή «μη καπνιστών», έως και την περασμένη Παρασκευή δεν κατατέθηκε ούτε ένα αίτημα καταστηματάρχη ότι ο χώρος του θα λειτουργεί ως μη καπνιστών!
Σύμφωνα με την Προϊσταμένη του Τμήματος, κ. Ελένη Τατάκου, από το σύνολο των 120 υπεύθυνων δηλώσεων ιδιοκτητών καταστημάτων του Βόλου, έως 70τ.μ., δεν υπάρχει ούτε καν μία αίτηση που να διαφοροποιείται από τον κανόνα. Και οι 120 έχουν δηλώσει «καπνιστών»…
Σε καφενεία, καφετέριες, εστιατόρια, ουζερί, μπαρ ακόμη και κομμωτήρια, το κάπνισμα θα είναι χωρίς φραγμούς, αφού οι ιδιοκτήτες τους γνωρίζουν μεν ότι «το τσιγάρο βλάπτει σοβαρά την υγεία», η διακοπή του όμως βλάπτει την τσέπη των επιχειρηματιών.
Διότι, καφές και ποτό χωρίς τσιγάρο δεν γίνεται για τους αμετανόητους καπνιστές.
της ΕΛΕΝΗΣ ΧΑΝΟΥ
Περισσότερα στην Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template