Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Μουσικό Χωριό στον Αγ. Λαυρέντιο Πηλίου

Αίτημα στην UNESCO για την ένταξη του Πηλίου στους αναγνωρισμένους τόπους παγκοσμίου πολιτιστικού τοπίου θα υποβάλει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας.
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νομάρχης Aπ. Παπατόλιας με αφορμή συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των εκδηλώσεων του Μουσικού Χωριού 2009 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου από τις 13 Ιουλίου έως την 1η Σεπτεμβρίου 2009.
Μουσική, θέατρο, μουσικοπαιδαγωγικά εργαστήρια, τεχνολογία στη μουσική, παιδικό τραγούδι, σώμα και κατασκευή μουσικών οργάνων, είναι μόνο λίγες από τις νέες κατευθύνσεις που θα παρουσιαστούν φέτος, στον Αγ. Λαυρέντιο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνουν η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία μουσικών παρεμβάσεων (arTree), η ΕΚΠΟΛ και ο Δήμος Αρτέμιδος.
Το Φεστιβάλ στηρίζει οικονομικά η Ν.Α.Μ. με 15.000 ευρώ και η Ε.Κ.ΠΟΛ. με 7.000 ευρώ.

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΧΡΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΑ

Το Μουσικό Χωριό που περιλαμβάνει εργαστήρια - masterclasses - συναυλίες - χορό και δρώμενα, θα υλοποιηθεί σε τρεις περιόδους (13-19 Ιουλίου, 18 - 24 Αυγούστου και 26 Αυγούστου - 1 Σεπτεμβρίου), με τη συμμετοχή 33 εργαστηρίων και 65 μουσικών, που θα ζήσουν στο χωριό και γενικά η ατμόσφαιρα θα θυμίζει ένα ατέλειωτο happening με εργαστήρια, σεμινάρια, μικρές συναυλίες στις αυλές των αρχοντικών, ενώ το τοπίο θα δέσει με μουσικά θέματα όλου του φάσματος, σύγχρονα και παραδοσιακά.
Τα δρώμενα της πρώτης και δεύτερης περιόδου, θα καλυφθούν ραδιοφωνικά από το Β’ και Γ’ προγράμματα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.
Φετινό στίγμα της διοργάνωσης θα είναι η κεντρική συναυλία, με τις Τάνια Τσανακλίδου και Μάρθα Φριτζίλα, στις 21 Αυγούστου, ενώ όλες οι συναυλίες και τα δρώμενα του Μουσικού Χωριού, βιντεοσκοπούνται, ηχογραφούνται και αρχειοθετούνται, με σκοπό τη δημιουργία ενός πρωτογενούς υλικού μουσικό ερευνητή θελήσει αργότερα να επεξεργαστεί το υλικό.
«Το Μουσικό Χωριό κάνει πράξη την παγκοσμιότητα του Πηλίου και προετοιμάζει το έδαφος για την υποβολή του φακέλου στην UNESCO για ένταξη του Πηλίου, στους αναγνωρισμένους τόπους παγκόσμιου πολιτιστικού τοπίου» δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας που τόνισε ότι ο θεσμός εξαπλώνεται μέσα στο χρόνο και κερδίζει σε ποιοτικό βάθος, καθώς θα διεξαχθεί σε τρεις περιόδους.
«Σε μια περίοδο που το Πήλιο βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας και που εκπέμπουμε SOS για τη σωτηρία του, το Μουσικό Χωριό είναι η διαφήμιση του Πηλίου και της πολιτιστικής δημιουργίας» δήλωσε ο Νομάρχης ενώ η αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη τόνισε ότι το Μουσικό Χωριό παράγει και δημιουργεί πολιτισμό και μπορεί να γίνει θεσμός και παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.
Ο Γ. Λαζαρίδης, πιανίστας και μέλος της εταιρείας ArTree επισήμανε ότι η ζήτηση για το φεστιβάλ είναι μεγάλη και γι’ αυτό επιμηκύνθηκε ο χρόνος διεξαγωγής ενώ ο
Κ. Μακρυγιαννάκης, ανέφερε ότι, επειδή φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από την πρώτη παρατήρηση του σύμπαντος από τον Γαλιλαίο, θα παρουσιαστεί το σύγχρονο μουσικό έργο Tiercreis (Ζωδιακός Κύκλος) του Stockhausen, την πρώτη περίοδο (13-19 Ιουλίου).
Επίσης θα υπάρξει αφιέρωμα στον συνθέτη Γιάννη Χρήστου, που έφυγε από τη ζωή, με τα έργα του «Βαρύτονος» και «Πιανίστας», ενώ φέτος στις δραστηριότητες του Μουσικού Χωριού εντάσσονται ανάπηρα έως και κωφά παιδιά, που προσεγγίζουν τον ήχο με ειδικούς τρόπους, σε συνεργασία με το Τμήμα Ειδικής Φυσικής Αγωγής του ΑΠΘ.
Τέλος η τρίτη και τελευταία περίοδο του φεστιβάλ είναι αφιερωμένη στις μουσικές των λαών της Ν.Α. Μεσογείου.
Ελένη Μανώλη
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template