Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Ξεκινούν δρομολόγια υδροπλάνων από Βόλο για τις Σποράδες

Ζεσταίνει τις μηχανές της... η Argo Airways ενόψει του παρθενικού δρομολογίου με υδροπλάνο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν το... ναυάγιο, σωσίβια λέμβο αποφάσισε να πετάξει το... Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην εταιρία υδροπλάνων Argo Airways, που πρόκειται σύντομα να πραγματοποιήσει το παρθενικό της δρομολόγιο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.
Η «φουρτούνα» μέσα από την οποία κλήθηκαν να περάσουν οι μέτοχοι της εταιρίας, φαίνεται ότι ανέδειξε τους καλούς καπετάνιους της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την οποία ο Βόλος θα έρθει πιο κοντά με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των υδροπλάνων της Argo Airways.
Χθες, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Πολιτικής του ΥΕΝ, κ. Γ. Βλάχος, ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους της εταιρίας, ότι η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων, έδωσε το «πράσινο φως» μόλις την περασμένη Δευτέρα, για τη λειτουργία του υδατοδρομίου του Βόλου και για την καταλληλότητα της προβλήτας.
Η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων του ΥΕΝ, αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα, να δώσει τέλος στην «Οδύσσεια» των μετόχων, που ήταν αποφασισμένοι να τα παρατήσουν, όσο έβλεπαν να καθυστερεί η αδειοδότηση και ταμειακά να «μπαίνουν μέσα».
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βλάχος, αποφάσισε να προεγκριθεί τόσο η χωροθέτηση του υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου, όσο και η προβλήτα που δημιουργήθηκε για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών των υδροπλάνων.
Απομένει η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών, πριν τα υδροπλάνα πετάξουν για πρώτη φορά πάνω από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Η ΚΥΑ θα αποτελέσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Argo Airways, κ. Κ. Παναγιώτου, έχει εξασφαλιστεί η πρώτη άδεια, την οποία υπογράφουν σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λειτουργία της ως αεροπορικής εταιρίας, να μπορεί δηλαδή να πετά από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες.
Η πρώτη αυτή άδεια αναμένεται να φθάσει και επίσημα στα χέρια των μετόχων, στην αρχή της ερχόμενη εβδομάδας και μόλις υπογραφεί και η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα δίνεται άδεια χρήσης του υδατοδρομίου, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως.
Στο μεταξύ, το υδροπλάνο εννέα θέσεων που θα εγκαινιάσει τη γραμμή των υδροπλάνων στο λιμάνι του Βόλου, βρίσκεται στην Ελβετία, προκειμένου να περάσει από επιθεώρηση.
Η ημερολογιακή επιθεώρηση του υδροπλάνου επρόκειτο να γίνει στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιώτου, επισπεύστηκε ώστε στη συνέχεια να μην χρειαστεί να γίνει διακοπή των δρομολογίων.
Σε πρώτη φάση και όπως είναι ήδη γνωστό, το υδροπλάνο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Βόλο προς Σκιάθο (διάρκειας 18 λεπτών και κόστους 51 ευρώ) και από Βόλο προς Θεσσαλονίκη (διάρκειας 40 λεπτών και κόστους 98 ευρώ).
Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας, δρομολόγια θα μπουν για Λαύριο και Αθήνα, με τη διαδρομή να μην ξεπερνά τα 50 λεπτά χρόνο και το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 102 και 104 ευρώ μαζί με τους φόρους.
Εντός της θερινής σεζόν μάλιστα, αντίστοιχα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν από το Βόλο προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πηγή: ASTRATV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template