Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ξεκινούν δρομολόγια υδροπλάνων από Βόλο για τις Σποράδες

Ζεσταίνει τις μηχανές της... η Argo Airways ενόψει του παρθενικού δρομολογίου με υδροπλάνο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν το... ναυάγιο, σωσίβια λέμβο αποφάσισε να πετάξει το... Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, στην εταιρία υδροπλάνων Argo Airways, που πρόκειται σύντομα να πραγματοποιήσει το παρθενικό της δρομολόγιο στη γραμμή Βόλου- Σκιάθου και Βόλου- Θεσσαλονίκης.
Η «φουρτούνα» μέσα από την οποία κλήθηκαν να περάσουν οι μέτοχοι της εταιρίας, φαίνεται ότι ανέδειξε τους καλούς καπετάνιους της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με την οποία ο Βόλος θα έρθει πιο κοντά με τα νησιά των Βορείων Σποράδων, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέσω των υδροπλάνων της Argo Airways.
Χθες, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Πολιτικής του ΥΕΝ, κ. Γ. Βλάχος, ανακοίνωσε και επίσημα στους εκπροσώπους της εταιρίας, ότι η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων, έδωσε το «πράσινο φως» μόλις την περασμένη Δευτέρα, για τη λειτουργία του υδατοδρομίου του Βόλου και για την καταλληλότητα της προβλήτας.
Η Επιτροπή Σχεδίασης και Ανάπτυξης Λιμένων του ΥΕΝ, αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα, να δώσει τέλος στην «Οδύσσεια» των μετόχων, που ήταν αποφασισμένοι να τα παρατήσουν, όσο έβλεπαν να καθυστερεί η αδειοδότηση και ταμειακά να «μπαίνουν μέσα».
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Βλάχος, αποφάσισε να προεγκριθεί τόσο η χωροθέτηση του υδατοδρομίου στο λιμάνι του Βόλου, όσο και η προβλήτα που δημιουργήθηκε για την επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών των υδροπλάνων.
Απομένει η υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εμπορικής Ναυτιλίας και Μεταφορών, πριν τα υδροπλάνα πετάξουν για πρώτη φορά πάνω από το λιμάνι του Βόλου προς το αεροδρόμιο της Σκιάθου.
Η ΚΥΑ θα αποτελέσει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την έναρξη των δρομολογίων των υδροπλάνων. Ήδη, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Argo Airways, κ. Κ. Παναγιώτου, έχει εξασφαλιστεί η πρώτη άδεια, την οποία υπογράφουν σήμερα η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λειτουργία της ως αεροπορικής εταιρίας, να μπορεί δηλαδή να πετά από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο, όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες.
Η πρώτη αυτή άδεια αναμένεται να φθάσει και επίσημα στα χέρια των μετόχων, στην αρχή της ερχόμενη εβδομάδας και μόλις υπογραφεί και η ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία θα δίνεται άδεια χρήσης του υδατοδρομίου, τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν ευθύς αμέσως.
Στο μεταξύ, το υδροπλάνο εννέα θέσεων που θα εγκαινιάσει τη γραμμή των υδροπλάνων στο λιμάνι του Βόλου, βρίσκεται στην Ελβετία, προκειμένου να περάσει από επιθεώρηση.
Η ημερολογιακή επιθεώρηση του υδροπλάνου επρόκειτο να γίνει στα μέσα Ιουλίου, ωστόσο όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιώτου, επισπεύστηκε ώστε στη συνέχεια να μην χρειαστεί να γίνει διακοπή των δρομολογίων.
Σε πρώτη φάση και όπως είναι ήδη γνωστό, το υδροπλάνο θα εκτελεί καθημερινά δρομολόγια από Βόλο προς Σκιάθο (διάρκειας 18 λεπτών και κόστους 51 ευρώ) και από Βόλο προς Θεσσαλονίκη (διάρκειας 40 λεπτών και κόστους 98 ευρώ).
Με τη συμπλήρωση μιας εβδομάδας, δρομολόγια θα μπουν για Λαύριο και Αθήνα, με τη διαδρομή να μην ξεπερνά τα 50 λεπτά χρόνο και το κόστος να κυμαίνεται μεταξύ 102 και 104 ευρώ μαζί με τους φόρους.
Εντός της θερινής σεζόν μάλιστα, αντίστοιχα δρομολόγια αναμένεται να γίνουν από το Βόλο προς τη Σκόπελο και την Αλόννησο.
Για τη λειτουργία των υδατοδρομίων στα δύο νησιά έχει ήδη ετοιμαστεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η οποία θα κατατεθεί στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Πηγή: ASTRATV

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template