Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2009

Από τη σύνοδο του ΟΑΣΕ στην Κέρκυρα.

Για την Ονδούρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε το "πραξικόπημα", όπως το χαρακτήρισε, εναντίον του προέδρου της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια.
" Είναι μια απαράδεκτη παραβίαση της συνταγματικής τάξης στην Ονδούρα", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Γιαν Κοχούτ, που ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μόλις πληροφορήθηκε την είδηση για το τί συμβαίνει στην Ονδούρα.
Χαρακτήρισε την ενέργεια '" πραξικόπημα".
" Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά την άμεση απελευθέρωση του προέδρου Σελάγια και την επιστροφή στη συνταγματική ομαλότητα", πρόσθεσε ο Κοχούτ.

Για το Ιράν

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν πως η Ένωση θα δώσει μία "ισχυρή και συλλογική απάντηση" σε οποιονδήποτε εκφοβισμό εκ μέρους του Ιράν ευρωπαϊκού διπλωματικού προσωπικού στην Τεχεράνη.
Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε πως, σε μία συνάντηση στην Κέρκυρα, οι υπουργοί έκαναν ομόφωνα έκκληση για την άμεση απελευθέρωση των ντόπιων εργαζομένων στη βρετανική πρεσβεία που συνελήφθησαν από τις αρχές της Τεχεράνης.
"Υπήρξε επίσης δέσμευση ότι η παρενόχληση και ο εκφοβισμός του διπλωματικού προσωπικού ευρωπαϊκών χωρών θα αντιμετωπισθεί με μία ισχυρή και συλλογική απάντηση", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template