Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Τα πυρωμένα πληκτρολόγια, δεν σβήνουν από γνωμοδοτήσεις!


Σε όλη την ελληνική μπλογκόσφαιρα, έχει γίνει γνωστή πλέον η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά για το ηλεκτρονικό έγκλημα.
Ο κ. Σανιδάς λέει τα εξής:
1) Το απόρρητο των επικοινωνιών δεν καλύπτει την επικοινωνία μέσω του διαδικτύου (Internet) και τα εξωτερικά στοιχεία της επικοινωνίας (ονοματεπώνυμα και λοιπά στοιχεία συνδρομητών, αριθμοί τηλεφώνων, χρόνος και τόπος κλήσεως, διάρκεια συνδιάλεξης κλπ).
2) Οι εισαγγελικές, ανακριτικές και προανακριτικές αρχές, πολύ δε περισσότερο τα Δικαστικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια, δικαιούνται να ζητούν από τους παρόχους των υπηρεσιών Επικοινωνίας, μέσω του διαδικτύου (Internet) τα ηλεκτρονικά ίχνη μιας εγκληματικής πράξεως, την ημεροχρονολογία και τα στοιχεία του προσώπου στο οποίο αντιστοιχεί το ηλεκτρονικό ίχνος, από τους λοιπούς δε παρόχους των υπηρεσιών επικοινωνίας τα "εξωτερικά στοιχεία" της επικοινωνίας και ο πάροχος υποχρεούται να τα παραδίδει χωρίς να είναι αναγκαίο να προηγηθεί άδεια κάποιας Αρχής και ιδία της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών.
3) Η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών αλλά και οποιαδήποτε άλλη Ανεξάρτητη Αρχή ούτε νομιμοποιείται ούτε δικαιούται να ελέγξει με οποιονδήποτε τρόπο, αμέσως ή εμμέσως, το εάν η περί άρσεως ή μη του απορρήτου απόφαση των οργάνων της Δικαιοσύνης είναι σύννομη ή όχι. Αυτό κρίνεται από τα ίδια τα όργανα της Δικαιοσύνης. Ούτε όμως περαιτέρω η ρηθείσα Αρχή μπορεί να ελέγξει τους παρόχους υπηρεσιών επικοινωνίας για τη, σε κάθε περίπτωση, συμμόρφωσή τους προς τις αποφάσεις των οργάνων της Δικαιοσύνης. Εάν πράξει τούτο ενεργεί καθ' υπέρβαση της δικαιοδοσίας της.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι το απόρρητο των επικοινωνιών προστατεύεται απ' το άρθρο 19 του Συντάγματος της χώρας μας!
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι ο Ποινικός Κώδικας της χώρας μας θεωρεί την παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών εγκληματική πράξη.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο απέριψε σχετική εισήγηση της Ευρρωπαϊκής επιτροπής και την υποχρέωσε σε αναμόρφωση και διόρθωση για να επανεισαχθεί προς ψήφιση.
Ο κ. Σανιδάς ξεχνά ότι η κατάργηση του απόρρητου στο ίντερνετ αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και είναι αντίθετη με όλες τις σχετικές διατάξεις της Ευρωπαικής Ενωσης.
Ο κ. Σανιδάς δεν ξέχασε λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί να κάνει μια τελευταία εκδούλευση στην κυβέρνηση.
Γιατί πίσω απ' τον μανδύα του ηλεκτρονικού εγκλήματος, βρίσκεται η αγωνιώδης προσπάθεια της κυβέρνησης, των Μ.Μ.Ε. και των υποτακτικών τους, να ελέγξουν και να φιμώσουν τα ενοχλητικά ιστολόγια.
Μόνο που σε ότι αφορά τους bloggers, έχουν από πολύ καιρό δείξει ότι "δεν μασάνε" ούτε από εισαγγελείς, ούτε από χαφιέδες, ούτε από στημένους "εκπροσώπους", ούτε από κυβερνήσεις.
Η φωνές τους όχι μόνο δεν μπορούν να φιμωθούν, αλλά καθημερινά γίνονται περισσότερες και δυνατότερες!
Το μόνο που θα καταφέρετε κύριοι, είναι τα ήδη πυρωμένα πληκτρολόγιά των bloggers να γίνουν πυρκαγιά που θα σας κάψει!!!

buzz it!

1 σχόλια:

Aνεμος on 30 Ιουνίου 2009 - 4:45 μ.μ. είπε...

ΧΩΣΤΑ ΤΩΡΑ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΕΒΑΛΑ ΤΗΝ ΦΩΤΟ

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template