Τρίτη, 30 Ιουνίου 2009

Έρχονται οι βουλευτικές εκλογές.

Το αργότερο τον Μάρτιο οι εκλογές…
…«παίζουν» και το φθινόπωρο!

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο με αφορμή το ενδεχόμενο συναινετικής εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας, αφού με τα σημερινά δεδομένα και με βάση τις θέσεις που έχουν διατυπώσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο δείχνουν μονόδρομος.
Απρόσμενη χαρακτηρίζει μερίδα του φιλοκυβερνητικού τύπου την απόφαση του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ να μην ψηφίσει κανέναν για πρόεδρο της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο στην Βουλή, με αποτέλεσμα η Νέα Δημοκρατία και ο ΛΑΟΣ να μην μπορούν από μόνοι τους να επιλέξουν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους!
Αφού, λοιπόν, το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν κανέναν για την εκλογή Προέδρου θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση η συναίνεση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο όμως επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ότι θα υποστηρίξει την επανεκλογή του Κάρολου Παπούλια, αλλά με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή, αφού δηλαδή διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.
Πάντως, το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών παραμένει ανοιχτό και για το φθινόπωρο, αφού πολλοί τις συνδέουν με την κατάρτιση του προϋπολογισμού και την κατάσταση της οικονομίας.
Από piazza del popolo

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template