Κυριακή, 28 Ιουνίου 2009

Ξεκινά το πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου 2009

Μηνιαία επιδότηση ενοικίου από 115 ευρώ έως 215 ευρώ, ανάλογα με την οικογενειακή κατάσταση, θα καταβάλει και το 2009, ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας στους δικαιούχους του.
Οι σχετικές αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν αποκλειστικά μέσω των KEΠ, από τις 6 Ιουλίου μέχρι 15 Δεκεμβρίου και δικαιούχοι της επιδότησης ενοικίου είναι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που κατέβαλαν εισφορές υπέρ OEK και πληρούν συγκεκριμένες οικονομικές και ασφαλιστικές προϋποθέσεις.
Η επιδότηση κυμαίνεται από 1.380 έως και 2.600 ευρώ το χρόνο, ενώ για κάθε προστατευόμενο παιδί μετά το πέμπτο το ποσό της μηνιαίας επιδότησης αυξάνεται κατά 25 ευρώ.
Η επιδότηση αφορά ενοίκια που κατέβαλαν οι δικαιούχοι για μίσθωση κατοικίας το 2008 και θα καταβληθεί εφάπαξ και εφόσον βέβαια πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που καταβάλλουν εισφορές στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας, ενώ ευνοϊκές ρυθμίσεις ισχύουν για ειδικές ομάδες του πληθυσμού, όπως για παράδειγμα είναι οι άνεργοι και όσοι έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα, όπου το ποσόν της επιδότησης είναι αυξημένο ως και 50%.
Στο πρόγραμμα μπορούν να λάβουν μέρος:

α) Εργατοϋπάλληλοι οι οποίοι κατοικούν και εργάζονται στην Ελλάδα, είναι ασφαλισμένοι σε Οργανισμό κύριας ασφάλισης μισθωτών, καταβάλλουν εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. και έχουν τις ασφαλιστικές προϋποθέσεις για παροχή στεγαστικής συνδρομής από τον Ο.Ε.Κ., καθώς και
β) Συνταξιούχοι Οργανισμών κύριας ασφάλισης μισθωτών, που έχουν καταβάλει ως εργαζόμενοι, εισφορές υπέρ Ο.Ε.Κ. Οι παραπάνω δικαιούχοι πρέπει να έχουν ανώτατο όριο ετήσιου εισοδήματος μέχρι 12.000 ευρώ ο άγαμος και ο έγγαμος χωρίς παιδιά, 14.000 ευρώ ο έγγαμος με 1 παιδί, 16.000 ευρώ με 2 παιδιά, 18.000 ευρώ με 3 παιδιά και 20.000 ευρώ με 4 παιδιά. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα λαμβάνονται υπόψη τα πάσης φύσεως καθαρά εισοδήματα από οποιαδήποτε πηγή.

πηγές:
http://taxalia.blogspot.com
http://kala-nea.blogspot.com

buzz it!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
magnitis on 29 Ιουνίου 2009 - 12:08 μ.μ. είπε...

Φίλε ή φίλη redsun, σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και την υπόδειξη.
Με λύπη μου υποχρεώθηκα να διαγράψω το σχόλιό σου, αφού ήταν γραμμένο σε greeklish και η άποψη-θέση αυτού του ιστολογίου εκφρασμένη από τη σύστασή του (για το blog Μαγνήτης), είναι τα σχόλια να γράφονται στα ελληνικά.
Ελπίζω στην κατανόησή σου.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template