Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2009

Ο «Κατά Φαντασίαν Ασθενής» στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου

Tην Δευτέρα 6 και Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Ο άνθρωπος αντέχει σε πολλές επιθέσεις αν τον χαρακτηρίσεις ψεύτη, κλέφτη, απατεώνα ακόμα και δολοφόνο. Ένα δεν αντέχει! Να τον δείξεις γελοίο.
Αυτό είναι και το μεγάλο όπλο του Μολιέρου στο συνολικό του έργο.
Ο Αργκάν γελοιοποιείται στα μάτια όλων των υπολοίπων διότι είναι έρμαιο της αδυναμίας του και μεγάλη ευκαιρία για τους απατεώνες που τον περιτριγυρίζουν, πουλώντας του φάρμακα και «ελπίδα».
Ο Μεγάλος Μολιέρος θα είναι πάντα εδώ. Επίκαιρος και όχι ψευτομοντέρνος. Διότι οι αδυναμίες των ανθρώπων είναι παρούσες και ισχυρές όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Κι όπως όλοι οι μεγάλοι δημιουργοί έτσι κι αυτός τοποθετεί μπροστά μας –χωρίς να το καταλαβαίνουμε- έναν υπέροχο καθρέφτη, κι εμείς νομίζουμε ότι γελάμε με τους άλλους. Γελάμε όμως με την καρδιά μας.
Γιάννης Μπέζος

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μπέζος,
Μουσική:Γιώργος Ανδρέου
Σκηνικά: Μαργαρίτα Χατζηϊωάννου
Κοστούμια: Κατερίνα Παπανικολάου
Χορογραφίες: Χάρη Μανταφούνης
Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλλης
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννα Παπαγεωργίου

Παίζουν(με σειρά εμφάνισης): Αργκάν: Γιάννης Μπέζος, Τουανέτ: Ναταλία Τσαλίκη ,Ανζελίκ: Έμιλυ Κολιανδρή, Μπελίν: Θεοδώρα Σιάρκου, κ.Μπονφουά: Μιχάλης Οικονόμου, Κλεάνθης: Αλμπέρτο Φάις, κ.Ντιαφουαρύς: Θανάσης Δήμου, Τομά Ντιαφουαρύς: Άγγελος Μπούρας, Λουιζόν: Γιάννα Παπαγεωργίου, Μπεράλντ: Τάσος Γιαννόπουλος, κ.Φλεράν: Κωνσταντίνος Γαβαλάς, κ.Πιργκόν: Δημήτρης Κανέλλος

Εισιτήρια για την παράσταση προπωλούνται από το Ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, καθημερινά, 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template