Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2009

Τα τσιγάρα, τα ποτά κι ο τζόγος!

Τζόγος χωρίς κάπνισμα δεν μπορεί να υπάρξει, λέει το υπουργείο Υγείας, το οποίο στην υπουργική απόφαση που δημοσιεύεται σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως προσπαθεί να αντιμετωπίσει μερικά από τα θέματα που έχουν προκύψει ενόψει της καθολικής απαγόρευσης του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους.

Ειδικά για τα καζίνο η υπουργική απόφαση δίνει στις επιχειρήσεις που τα λειτουργούν τη δυνατότητα να διαβουλευτούν με τα υπουργεία Οικονομίας και Τουρισμού, χωρίς να προσδιορίζεται ο χρόνος που θα απαιτηθεί για αυτή τη διαβούλευση.

Τσιγάρο με... ιατρική συνταγή

Τόσο ο νόμος όσο και η σημερινή υπουργική απόφαση προβλέπουν την απαγόρευση του καπνίσματος σε κάθε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο. Εξαιρούνται, ωστόσο, τα ψυχιατρεία"καθώς για τους ασθενείς τους αποκλειστικά, δύναται να επιτραπεί το κάπνισμα κατόπιν έγγραφης γνωμάτευσης του θεράποντος ιατρού για θεραπευτικούς και μόνο λόγους" όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.

Τα... έγχορδα κέντρα

Τι ισχύει, όμως, για τα κέντρα διασκέδασης; Οι ιδιοκτήτες τους μπορούν να ορίσουν ότι το 40% του εμβαδού του κέντρου αποτελεί χώρο καπνιζόντων, με την προϋπόθεση ότι η συνολική επιφάνεια του κέντρου είναι 300 τ.μ. Σε μια τέτοια περίπτωση δηλαδή, ο χώρος των καπνιστών μπορεί να έχει επιφάνεια 120 τ.μ. σε ποια όμως κέντρα μπορεί να δημιουργηθεί η... καπνισμένη περιοχή, περιφερειακά της οποίας θα πρέπει να τοποθετούνται διαχωριστικά ύψους τουλάχιστον δύο μέτρων; Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, η συγκεκριμένη δυνατότητα παρέχεται μόνο στα "κέντρα διασκέδασης με ζωντανή έγχορδη μουσική", ορισμός που μάλλον αποκλείει τα μεγάλα κλαμπ της παραλιακής. Οσο για τον ορισμό "έγχορδη μουσική" ίσως να σημαίνει πως αν σε ένα κέντρο εμφανιστεί ένα συγκρότημα κρουστών, η συναυλία τους θα είναι... άκαπνη.

Από τους διαλόγους

buzz it!

1 σχόλια:

TreloKouneli on 2 Ιουλίου 2009 - 8:44 μ.μ. είπε...

Welcome back...Μην αγχώνεσαι είναι φρίκες που τρώει το google!!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template