Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

Μαχαιριά στην κοινωνική ασφάλιση!

Δύο βασικοί τομείς του κοινωνικού κράτους θα πληρώσουν από τους πρώτους το «μάρμαρο» των κακών δημοσιονομικών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ταχυδρόμος , η κυβέρνηση, όπως φάνηκε από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο Απασχόλησης, κόβει σημαντικό μέρος από τις δαπάνες για την υγεία και την ασφάλιση.
Ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μίλησε για περιστολή στις δαπάνες μέσω του ΑΜΚΑ και της ενοποίησης των ταμείων, εξήγγειλε επίσης τον διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης.
Ζήτησε, επίσης, να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι αλλαγές στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών με τον αποχαρακτηρισμό δεκάδων επαγγελμάτων, και ταυτόχρονα να ενταθεί η προσπάθεια για την εξάλειψη των πλασματικών αναπηρικών συντάξεων.
Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η στήριξη της απασχόλησης αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα της κυβέρνησης και αναφέρθηκε στη μείωση της ανεργίας μεταξύ του 2004 και του 2008.
Ο κ. Καραμανλής δήλωσε επίσης ότι η διεθνής οικονομική κρίση βρήκε τη χώρα σε καλύτερη θέση από πολλές άλλες -κάτι το οποίο απέδωσε στις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων.

Εντονες αντιδράσεις

Εντονα αντέδρασαν φορείς και κόμματα στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για το διαχωρισμό του κλάδου υγείας από τον κλάδο ασφάλισης του ΙΚΑ, επικεντρώνοντας ομοθύμως την κριτική τους στην «περιστολή» των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την «ανυπαρξία» κυβερνητικής πολιτικής για την ανεργία.

Η ΓΣΕΕ σχολίασε ότι «η λέξη μεταρρύθμιση και η πρακτική της κυβέρνησης είναι συνώνυμη με την αποδόμηση και την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων», συμπληρώνοντας ότι «δεν αποτελούν μεταρρυθμίσεις οι 130.000 θέσεις εργασίας που έχουν χαθεί και η ανυπαρξία μέτρων αντιμετώπισης της ανεργίας».

Ακόμη σκληρότερα απάντησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ η εκπρόσωπός του για θέματα απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό» και «λεκτικό θράσος» από την πλευρά του πρωθυπουργού.
Η ίδια αναφέρθηκε στην εκτίναξη της φοροδιαφυγής με τη «χαριστική πράξη ρύθμισης των μεγαλοοφειλετών» και το «φέσωμα των νοσοκομείων με 3 δισ. ευρώ».

Το ΚΚΕ από την πλευρά του υποστήριξε ότι η «λεγόμενη ασφαλιστική μεταρρύθμιση έχει στόχο να πληρώνει ακόμη πιο πολλά η εργατική λαϊκή οικογένεια για υγεία πρόνοια και ασφάλιση, απαλλάσσοντας τους μεγαλοεργοδότες και το κράτος από αντίστοιχες υποχρεώσεις και δαπάνες, και σημαίνει επίσης περικοπές στα βαρέα και ανθυγιεινά και αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης».

Από τον ΣΥΝ, ο Δημήτρης Στρατούλης χαρακτήρισε «ντροπή» το να κάνει λόγο ο πρωθυπουργός για περιστολή της φοροδιαφυγής, «την οποία έχει επιβραβεύσει τέσσερις φορές με χαριστικές ρυθμίσεις».
Αναφέρθηκε και εκείνος στα προγράμματα stage στο δημόσιο, συμπληρώνοντας ότι «οι αλλαγές θα οδηγήσουν σε δραστικές περικοπές ασφαλιστικών δικαιωμάτων ως θυσία στο αποικιακό καθεστώς επιτήρησης της ΕΕ».

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template