Σάββατο, 4 Ιουλίου 2009

Η 15η χορωδιακή συνάντηση στη Σκιάθο.

Στον απόηχο της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσικής γιόρτασαν οι... νότες στη Σκιάθο, στο πλαίσιο του φετινού Χορωδιακού θεσμού, που έχει καθιερώσει και διοργανώνει κάθε χρόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου.
Η 15η Χορωδιακή Συνάντηση Σκιάθου γίνεται στο ανοιχτό θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρού Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι.
Την πρώτη μέρα του χορωδιακού θεσμού πλαισίωσαν οι χορωδίες: Μικτή χορωδία Δήμου Μεγάλου Αλεξάνδρου Ν.Πέλλας, Μικτή χορωδία Δήμου Δράμας, Χορωδία “Αμβρυσσός“ Άσπρων Σπιτιών –Διστόμου.
Το κατάμεστο ανοιχτό Θέατρο στο Μπούρτζι πλημμύρισε από ήχους και χρώματα άρτιας χορωδιακής μουσικής.
Τη δεύτερη μέρα του χορωδιακού θεσμού πλαισίωσαν οι χορωδίες: Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, Ιστορική χορωδία Νίκαιας (1959), Μικτή χορωδία Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου.
Η βραδιά αυτή της 15ης Χορωδιακής Συνάντησης Σκιάθου ήταν αφιερωμένη στον καταξιωμένο Μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, για το λόγο αυτό το πρόγραμμα των χορωδιών περιλάμβανε αποκλειστικά τραγούδια του συνθέτη.
Ο Π.ΟΔ.Σ. βράβευσε με τιμητική πλακέτα τον επίτιμο καλεσμένο, σε αναγνώριση της πολύχρονης, ποιοτικής και σημαντικής προσφοράς του στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι.
Ο κ. Ηλίας Ανδριόπουλος ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές για την τιμητική διάκριση που του έγινε, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την άψογη εκδήλωση και ευχήθηκε στην επόμενη χορωδιακή συνάντηση στη Σκιάθο να βρεθούν πάλι όλοι μαζί.
Ο ενθουσιασμός του ήταν τόσο έκδηλος, ώστε ανταπέδωσε παίζοντας ο ίδιος πιάνο και τραγουδώντας κάποια από τα τραγούδια του.
Την επιμέλεια της παρουσίασης της 15η Χορωδιακής Συνάντησης Σκιάθου είχαν η κ. Βούλα Κουτούμπα και ο κ. Θεόδωρος Πασχάλης.
Περισσότερα στην εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template