Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

Σε 10 μέρες ο φορέας της Κάρλας

Στέγη, προσωπικό και πόρους αναζητά ο φορέας διαχείρισης του έργου ανασύστασης της λίμνης Κάρλας. Ο φορέας βρίσκεται σε μηδενική βάση και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιάν. Πρίντζος, έχει ξεκινήσει «άτυπα» συναντήσεις με υπουργικά στελέχη και τοπικούς παράγοντες, συζητώντας τις πρώτες προτεραιότητες του φορέα.
Άτυπα, διότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς υπέγραψε την απόφαση συγκρότησης του νέου Δ.Σ. του φορέα, αλλά η… σφραγίδα θα μπει με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ, σε λιγότερο από δέκα ημέρες, όπως αναμένεται.
Πριν από ημέρες ζητήματα λειτουργίας του φορέα, αλλά και εξέλιξης των έργων συζήτησε ο κ. Πρίντζος με τον υπουργό και Γενικούς Γραμματείς του ΥΠΕΧΩΔΕ.
Ενημερώνοντας μετά τις επαφές του στην Αθήνα, ο κ. Πρίντζος μίλησε για «κοσμογονία» στην Κάρλα, που θα αλλάξουν άρδην το τοπίο.
Δίνοντας συνοπτικά την εικόνα των εργασιών, ανέφερε ότι σε εξέλιξη βρίσκεται η εργολαβία του αντλιοστασίου του Πηνειού και το έργο της άρδευσης, το οποίο με την ολοκλήρωσή του θα κλείσει τις γεωτρήσεις σε 120.000 στρέμματα, δίνοντας μεγάλη «ανάσα» στην υπόγεια υδροφορία.
Το έργο, είπε, θα πείσει και τους αγρότες για την ανόρυξη των γεωτρήσεων ύδρευσης που δεν θα λειτουργήσουν παρά μόνο υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, αν και όπως ανέφερε «στο τέλος-τέλος ο φορέας θα διαχειρίζεται το έργο και θα έχει τα κλειδιά».
Σε εξέλιξη, στο μεταξύ, είναι το φράγμα της Γυρτώνης, ενώ η δημοπρασία της εργολαβίας-σκούπα βρίσκεται στη διαδικασία των ενστάσεων.
Παράλληλα, δημοπρατήθηκε η ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος της λίμνης, έργο που περιλαμβάνει τα κτίρια του φορέα, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Πολιτισμού, το Κέντρο Ενημέρωσης.
Στην περιοχή προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατοδρόμων και φύτευση 14.000 δέντρων. Σύντομα αναμένεται να βγει στον «αέρα» η δημοπρασία έργων ορεινής υδρονομίας.
Σημαντικό εργαλείο στα χέρια του φορέα χαρακτήρισε ο κ. Πρίντζος τη σύνταξη μελέτης, με απόφαση που υπεγράφη προ ημερών, η οποία θα καθορίζει το πλαίσιο για την παρακολούθηση και διαχείριση των νερών.
Ο κ. Πρίντζος εξέφρασε την ελπίδα στην περίπτωση των έργων ανασύστασης της πρώην λίμνης Κάρλας, οι εργολαβίες να προχωρήσουν και να ολοκληρωθούν κανονικά και «οι εργολήπτες να μην καταρρέουν, όπως στο έργο του περιφερειακού».
Βάσω Σαμακοβλή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template