Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

Μεμονωμένο, ατυχές και «αναπάντεχο» το γεγονός.

Έτσι χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χερσονήσου, σε χθεσινή του αναφορά για το θέμα σε τοπικό ραδιόφωνο του Ηρακλείου, τον τραυματισμό του Βούλγαρου εργαζόμενου της εταιρίας που έχει αναλάβει την καθαριότητα και συγκομιδή των απορριμμάτων του δήμου.
Δεν θα ασχοληθούμε με την φυσικά απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά του Έλληνα νταή μαυροπουκαμισά.
Αλλά με τις δηλώσεις του δημάρχου φυσικά.
Ίσαμε 4 φορές αναφέρατε κ. Δήμαρχε την φράση:
«Κάτι το οποίο δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν»
Δεν είμαστε δημοσιογράφοι και δεν κρατάμε αρχείο για τα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, αλλά όποιος έχει μνήμη θυμάται φυσικά αν ανατρέξει στο κοντινό παρελθόν.
Εξάλλου τα σχετικά ρεπορτάζ των τοπικών ΜΜΕ αλλά και Αθηναικών "τρέχουν" συνέχεια.
Όπως δείχνουν τα πράγματα και εσείς όπως ο προκάτοχος σας ακολουθείτε την ίδια πολιτική, δηλαδή το να κρύβουμε την πραγματικότητα.
Γιατί άραγε?
Πέρα από του ότι ο ρόλος του κάθε τοπικού « άρχοντα» είναι να προβλέπει και να προνοεί, είναι και να αναδεικνύει και να αντιμετωπίζει, τα προβλήματα και όχι να τα «φυλάει» στο ντουλάπι για τον επόμενο.
Δείτε τις αντίστοιχες δηλώσεις του συναδέλφου σας και δημάρχου Μαλίων:
-«Το γεγονός ωστόσο επιβεβαίωσε στην εφημερίδα μας και ο Δήμαρχος Μαλίων, κ. Κωστής Λαγουδάκης, που πληροφορούμενος το περιστατικό, τόνισε και αυτός από την πλευρά του, την ανησυχία του, για την αύξηση της εγκληματικότητας και της ανάρμοστης συμπεριφοράς κυρίως στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης. Όπως είναι ιδιαίτερα, τα Μάλια και η Χερσόνησος.»
Το σχόλιο είναι από την τοπική ηλεκτρονική εφημερίδα «Πεδιάδα news» εδώ:4 σκάγια βρήκαν εργαζόμενο της εργολαβικής εταιρείας καθαριότητας του Δήμου Χερσονήσου
Εσείς γιατί αρνείστε πεισματικά σε σταθερή βάση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή μας?
Πως μπορείτε να έχετε ιδίαν αντίληψη των πραγμάτων όταν δεν είστε καν κάτοικος του Λιμανιού.
Άλλο βέβαια ενημέρωση και άλλο βιώνω καταστάσεις και γεγονότα και ξέρουν όλοι οι συντοπίτες μας, όπως και εσείς τι εννοώ.
Σε προσωπικό επίπεδο, γνωρίζεται πολύ καλά νομίζω από ποια σκοπιά μιλάω αφού τυχαίνει να είμαι μόνιμος κάτοικος στο κέντρο του προβλήματος.
Πότε επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα τολμήσουμε?
Μέχρι πότε θα κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας?
Η αλήθεια είναι εκεί έξω και διαμαρτύρεται, φωνάζει, περιμένει επιτέλους μια αποφασιστική κοινωνία με συλλογικότητα με τους κατάλληλους «μπροστάρηδες» για να γυρίσει σελίδα.

Αναμείνατε στο ακουστικό σας...
Σύντομα περισσότερα.
Παρεμπιπτόντως τώρα που γράφονται αυτές εδώ οι αράδες (12.30 πμ) κάποιος προσπαθεί μαζί με μια ντάνα νοματαίους, πάνω σε μια τάβλα ,να συναγωνιστούν ποιός θα καταφέρει να καρφώσει τις περισσότερες πρόκες και ξέρετε που συμβαίνει…. εδώ έξω… και στην γωνία "απέναντι από" όπου υπάρχει η αλήθεια.
Ναι!... σε σας το λέω...

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template