Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Φωτιά σε εκατοντάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στη Βέροια

Από την Οικολογική ομάδα Βέροιας, πήρα το παρακάτω μήνυμα.
Το αναδημοσιεύω, με την διευκρίνιση ότι τα γεγονότα είναι χθεσινοβραδινά!

Συμβαίνει τώρα.
Φωτιά σε εκατοντάδες τόνους ανακυκλώσιμων υλικών στη Βέροια, ακόμη μια φορά.
Αργά το βράδυ στις 16-7-2009, χθές, εκδηλώθηκε φωτιά στον χώρο ανεξέλεγκτης απόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών, στον Αλιάκμονα. Μέχρι και αυτήν την ώρα, δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας και χειριστές σκαπτικών μηχανημάτων, προσπαθούν να θέσουν υπο έλεγχο την φωτιά.
Πρίν λίγες ημέρες, υπήρξε και άλλη φωτιά σε ξερόχορτα δίπλα από τα ανακυκλώσιμα και η πυροσβεστική πρόλαβε την επέκταση. Σχεδόν σίγουρο είναι ότι πρόκειται περί εμπρησμού. Δεν μπορεί όλα να είναι τυχαία. Σε ενάμιση χρόνο έξι φωτιές έκαψαν την παράνομη παρακείμενη χωματερή και τα ανακυκλώσιμα. Μόλις τρείς ημέρες πρίν, δημοσιοποιήσαμε το γεγονός του εμπαιγμού της ανακύκλωσης. Να φορτώνονται χύμα για την Κατερίνη δήθεν για ανακύκλωση και να επιστρέφουν αυτούσια αλλά δεματοποιημένα και να θάβονται στην χωματερή, όσα για ανακύκλωση, με φιλότιμο μαζεύουν οι πολίτες.
Τώρα, μάλλον είναι βάρος τόσες ποσότητες.
Το τραγικό είναι ότι για ακόμη μια φορά, αυτοί που «έπεσαν» στην φωτιά και στον τοξικό καπνό, δεν είχαν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Ούτε μια μάσκα προσώπου. Για ακόμη μια φορά. Ενδιαφέρον είναι ότι απολύτως καμία διαδικασία δεν κινήθηκε κατά κανενός για την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων γι ΄αυτήν την αυθαίρετη και πλήρως παράνομη διαδικασία χρόνων. Απλά όλα είναι στο στάδιο της προκαταρτικής εξέτασης και μόνον.
Ούτε καν έλεος δεν μπορεί να ζητήσει ο πολίτης από κάπου τέλος πάντων. Αυτά που καίγονται, εκλύουν άκρως τοξικό καπνό. Δεν υπήρχε φύλακας και οι υδροφόρες, πήγαιναν στη Βέροια για να γεμίσουν νερό. Να υποθέσουμε λοιπόν, ότι ούτε νερό υπήρχε στα υδροστόμια της περιοχής που μάλλον διακοσμητικό χαρακτήρα έχουν.
Η απίστευτη αδιαφορία και ανικανότητα των υπευθύνων, πάντα έχουν την υπόθαλψη – κάλυψη, κάθε ελεγκτικού μηχανισμού της πολιτείας.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template