Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Νέα προϊόντα και νέο εργοστάσιο για την ΕΒΟΛ

Σκληρή αλλά καλόπιστη κριτική άσκησε για άλλη μια φορά χθες στην Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος , στο περιθώριο παρουσίασης των νέων γαλακτοκομικών προϊόντων του ΕΒΟΛ.
Ο κ. Πρίντζος χαρακτήρισε αδιανόητη την καταβολή υπέρογκου ποσού για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων των αγροτών τα οποία πληρώνουν κυρίως οι μικροί σε εισόδημα αγρότες και τόνισε πως αυτό είναι πρωτάκουστο, απαράδεκτο και άδικο και πως φέρει βαριά ευθύνη το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Επίσης χαρακτήρισε μνημείο ρουσφετολογίας την απόφαση του ΥΠΕΘΟ για ρύθμιση των πάσης φύσεως οφειλών επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων και αγρότες, μέχρι 31/12/08 οι οποίοι δανειοδοτούνται με πολύ ευνοϊκούς όρους.
Τούτο, όπως εξήγησε διότι στις ευνοϊκές ρυθμίσεις εντάσσονται μόνο οι Νομοί Πιερίας Γρεβενών , Καρδίτσας και Τρικάλων και οι Δήμοι Φαρσάλων, Ναρθακίου και Πολυδάμαντα. « Με την πολιτική αυτή βαθαίνουν την κοινωνική αδικία, την κρίση , σπάνε την κοινωνική συνοχή και φουντώνουν την οργή του λαού» επισήμανε ο κ. Πρίντζος και πρόσθεσε ότι οι αγρότες της Μαγνησίας δεν πήραν ούτε ένα ευρώ αποζημίωση από τα 500 εκ. που διέθεσε η Κυβέρνηση εκ των οποίων τα 100 εκ. προοριζόταν για τους αγρότες.
Εξάλλου είπε ότι θα πρέπει το υπουργείο να ασχοληθεί με την τροποποίηση της ΚΑΠ καθώς και με το τι θα γίνει με τις επιδοτήσεις μετά το 2013.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου τόνισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του ανήκουν στη ΝΔ κι έχουν μακρά ιστορία στην παράταξη , αλλά διευκρίνισε ότι δεν είναι κομματικό όργανο κανενός, αλλά Πρόεδρος της ΕΑΣ που θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των αγροτών με όλες του τις δυνάμεις.
« Πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές ευθύνες. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Χατζηγάκη. Η κριτική που κάνω είναι καλόπιστη» είπε με έμφαση ο κ. Πρίντζος και ζήτησε να αρθούν οι αδικίες.

ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

Νωρίτερα ο πρόεδρος της ΕΑΣ παρουσίασε τα νέα προϊόντα του ΕΒΟΛ , λέγοντας πως παρά τη μεγάλη οικονομική κρίση η γαλακτοβιομηχανία διαγράφει ανοδική πορεία , παράγοντας ποιοτικά προϊόντα τα οποία προτιμούν οι καταναλωτές.
Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες που γίνονται και στις νέες προοπτικές που διαμορφώνονται, ενώ προσθεσε πως κυρίως τα βιολογικά γαλακτοκομικά προϊόντα είναι στα ράφια των Σουπερ Μάρκετ Βασιλόπουλος και Σκλαβενίτης και σε 150 επιπλέον άλλα καταστήματα.
Όσο για το νέο γάλα με την ονομασία «Διαλεχτό» κυκλοφορεί ήδη στην Αθήνα και από την άλλη εβδομάδα θα είναι και στα ράφια των καταστημάτων του Βόλου.
Όπως εξήγησε ο κ. Πρίντζος είναι ένα γάλα από τα παλιά σε συσκευασία που χρησιμοποοϋνταν πριν 35 χρόνια και το πλήρες έχει 3,7 λιπαρά και το ελαφρύ 1,5.
Το συγκεκριμένο γάλα έχει ιχνηλασιμότητα και συγκεντρώνεται από διαλεχτές κτηνοτροφικές μονάδες του νομού.
Επίσης σε νέες γυάλινες συσκευασίες κυκλοφορούν τα βιολογικά αγελαδινό και κατσικίσια γάλατα , καθώς και τα βιολογικά αγελαδινά, πρόβεια και γίδινα γιαούρτια.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΣ σημείωσε ότι η γαλακτοβιομηχανία παρουσιάζει το α’ 6μηνο του 2009 10% άνοδο τόσο του τζίρου όσο και της ποσότητας προϊόντων που διαθέτει.
Επίσης ανέφερε ότι η Γ.Σ. αποφάσισε την ίδρυση ενός νέου εργοστασίου για το γάλα και ότι στο υφιστάμενο θα παραμείνουν το τυροκομείο και το παρασκευαστήριο γιαουρτιού καθώς και οι ψυκτικοί χώροι.
Ο κ. Πρίντζος εξήγησε ότι το υπάρχον εργοστάσιο δεν θα καλύπτει τις ανάγκες σε δύο χρόνια , εξηγώντας πως ο τζίρος συνεχώς αυξάνει: « Το 2003 είχαμε τζίρο 5 εκ. ευρώ και το 2009 θα ξεπεράσει τα 15 εκ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.
Το νέο εργοστάσιο θα αναγερθεί στο οικόπεδο της ΕΑΣ στη ΒΙΠΕ που λειτουργεί και το υπάρχον.
Ήδη εκπονείται η σχετική μελέτη και θα είναι έτοιμη σε 20 ημέρες βάσει της οποίας το κόστος κατασκευής του νέου εργοστασίου κυμαίνεται στα 6-7 εκ. ευρώ.
Η μελέτη θα υποβληθεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για να ενταθεί προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» με ποσοστό 45%-47%.
Τέλος του έτους σύμφωνα με τον κ. Πρίντζο αναμένεται η έγκριση και θα συνέρθει εκ νέου η ΓΕΣ της ΕΑΣ για να αποφασίσει την έναρξη των εργασιών.
Επίσης μέχρι 15 Αυγούστου 2009 θα είναι έτοιμο το εργοστάσιο παραγωγής ζωοτροφών της ΕΑΣ Βόλου ώστε από τον Σεπτέμβριο οι κτηνοτρόφοι να προμηθεύονται ποιοτικά προϊόντα σε καλές τιμές.
Τέλος τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει και η μονάδα παραγωγής φιαλών για το γάλα.
Τρ.Δ.Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template