Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Επεισοδιακή και η συνεδρίαση της Νομαρχιακής επιτροπής για τα ταξί

Επανάληψη καθορισμού αδειών ταξί για τη διετία 2000-2001 αποφάσισε η πλειοψηφία - Και πρόταση για νομοθετική ρύθμιση- Εντάσεις και αποχωρήσεις ιδιοκτητών ταξί με το θέμα να έρχεται προς συζήτηση στο νομαρχιακό συμβούλιο.
Επί της προαναφερόμενης θέσης θα κληθεί να λάβει απόφαση το νομαρχιακό συμβούλιο όπως και για την δρομολόγηση των διαδικασιών για την οριστική επίλυση του θέματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης, καθώς σύμφωνα με την αντινομάρχη «επειδή η διαδικασία επαναχορήγησης των αδειών απαιτεί αφενός σημαντικό χρόνο για τη διεκπεραίωσή της από την αρμόδια υπηρεσία, αφετέρου δε υπάρχει ενδεχόμενο να ασκηθούν προσφυγές κατά των πράξεων οι οποίες θα εκδοθούν, η προσφορότερη διαδικασία, η οποία θα έδινε οριστική λύση στο ζήτημα της νομιμοποίησης αδειών Ε.Δ.Χ, οι οποίες ανακλήθηκαν θα ήταν η νομοθετική ρύθμιση του θέματος με την εξής διατύπωση «όλες οι άδειες κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ αυτοκινήτων, όπως υφίστανται κατά την 31-12-2008, οι οποίες εκδόθηκαν βάσει κανονιστικών αποφάσεων Νομαρχών, σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 2 των Ν. 1437/1984, θεωρούνται νόμιμες από την έκδοσή τους».
Οι εκπρόσωποιτων μειοψηφιών
Γυρίζουμε στο σημείο μηδέν, ανέφερε η αντινομάρχης Ευη Αδαμάκη που θα κληθεί και πάλι να υποστηρίξει την εισήγησή της έχοντας απέναντι ιδιοκτήτες και μέλη του Συνδέσμου «Αγ. Χριστόφορος» και την πλευρά των δικαιούχων των επίμαχων 15 αδειών ταξί, στην επόμενη συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Αποστάσεις τήρησαν οι εκπρόσωποι των μειοψηφιών και μέλη της νομαρχιακής επιτροπής Ελ. Αντωνοπούλου, Γ. Χαρμάνης και Γ. Μουλάς.
Οι δυο πρώτοι δήλωσαν παρόντες, επισημαίνοντας πως οι παρατάξεις τους θα τοποθετηθούν στο νομαρχιακό συμβούλιο ενώ ο τελευταίος έδωσε αρνητικό ψήφο καθώς «η εισήγηση ήταν αποσπασματική, ευκαιριακή και συγκεχυμένη».
Η Ελ. Αντωνοπούλου εκτίμησε ότι η κατάσταση δύσκολα θα εκτονωθεί καθώς άνθρωποι από τον ίδιο επαγγελματικό χώρο βρίσκονται σε διαμάχη. Ανακοίνωσε πως η μείζονα μειοψηφία την οποία και εκπροσωπούσε θα καταθέσει τις απόψεις της στο νομαρχιακό συμβούλιο ενώ σε ότι αφορά την πρόταση για επίλυση του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης σχολίασε «η νομοθετική ρύθμιση είναι μια λύση. Απαιτεί γενναιότητα και έχει πολιτικό κόστος».
Ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γ. Χαρμάνης έκανε λόγο για αδιέξοδη σύγκρουση και επιφυλάχτηκε να ξεκαθαρίσει τη θέση του στο νομαρχιακό συμβούλιο, δηλώνοντας παρών στην χθεσινή συνεδρίαση της νομαρχιακής επιτροπής.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες -οι οποίες θα έχουν όνομα- για την κατάσταση που διαιωνίζεται εδώ και οκτώ χρόνια και δεν έχει επιλυθεί».
Μια ημέρα μετά την εκρηκτική συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, για τις 15 άδειες ταξί, η αρμόδια νομαρχιακή επιτροπή κλήθηκε να πάρει θέση ενόψει και της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου, παρουσία ιδιοκτητών, δικαιούχων των επίμαχων αδειών και νομικών συμβούλων.
Η αντινομάρχης Ευη Αδαμάκη επανέλαβε αρκετές φορές ότι η εισήγηση που ήρθε στο νομαρχιακό συμβούλιο δεν έφερε δική της υπογραφή αλλά του νομικού συμβούλου της ΝΑΜ Χρ. Φώτου όπως και ότι η δικαστική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου που μιλά για ανάκληση των αδειών, βασιζόμενη στην απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει φτάσει στα χέρια της Νομαρχίας.
«Μόλις έρθει, η διεύθυνση Μεταφορών θα πρέπει να πράξει τα νόμιμα. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι ισχυρές, σεβαστές και εφαρμόσιμες» δήλωσε η αντινομάρχης Ευη Αδαμάκη και πρόσθεσε «αν είχαμε τις αποφάσεις θα προχωρούσαμε στο επόμενο βήμα».
Η διαδικασία, εξελίχθηκε με τοποθετήσεις νομικών συμβούλων αλλά και εντάσεις.
Η δικηγόρος Ελ. Μπαξεβανίδου εκπρόσωπος δυο δικαιούχων των επίμαχων αδειών εκτός άλλων είπε «δεν έχουν εκδοθεί στο σύνολό τους οι δικαστικές αποφάσεις ενώ έχει ακολουθηθεί η διαδικασία αναστολής εκτέλεσης των πρωτόδικων δικαστικών αποφάσεων. Πριν τις αποφάσεις των δικαστηρίων η διοίκηση δεν πρέπει να ανακαλέσει τις άδεις.
Έπρεπε να έχει διορθώσει ήδη το λάθος της και να έχει επαναχορηγήσει τις άδειες. Σεβασμός στη νομιμότητα σημαίνει σεβασμός όλων των αποφάσεων».
«Ζητήσαμε τη συναίνεση της ΝΑΜ στην αναστολή εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων έως ότου δοθεί λύση» συμπλήρωσε ο δικηγόρος Ηρακλής Αστράς ενώ ο δικηγόρος Γ. Ρούσσας είπε «η απόφαση του Πρωτοδικείου δεν έχει τελεσιδικήσει καθώς την έχουμε προσβάλλει το Εφετείο».
Ο νομικός εκπρόσωπος των ιδιοκτητών Δημ. Παπαποστόλου χαρακτήρισε ως «άκυρη την όλη διαδικασία, λάθος τον τρόπο συζήτησης με τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής να καλούνται να αναβαθμιστούν σε ειδικό δικαστήριο».
Υπάρχει απόφαση του ΣτΕ, επανέλαβε αρκετές φορές και μίλησε για «υποχρέωση εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων». «Υπάρχει το ΣτΕ που ακυρώνει τη χορήγηση αδειών. Αν επαναχορηγηθούν ή όχι είναι άλλο ζήτημα. Πρέπει να σταματήσει η κυκλοφορία των οχημάτων χωρίς άδεια. Η υπηρεσία πρέπει να εφαρμόσει τις αποφάσεις» τόνισε ενώ η αντινομάρχης Ευη Αδαμάκη επισήμαινε ότι δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό περί ακυρότητας, εξηγώντας για ακόμη μια φορά τη θέση της.
Από την πλευρά του Συνδέσμου Οδηγών- Υπαλλήλων Ταξί «Η Αργώ» ο Μιχ. Μαντζαβίνος δήλωνε «αν ανακληθούν οι άδειες θα οδηγήσετε σε μονοπώλιο το χώρο των ταξί αφήνοντας στο δρόμο πάνω από είκοσι οικογένειες».
Ακολούθησαν αντιπαραθέσεις με τις δυο πλευρές να υπερασπίζονται το δίκαιο των θέσεών τους, μιλώντας για διχόνοια στον κλάδο.
Παρών και ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Σ. Κοκκίνης που υπογράμμισε ότι η νομαρχιακή επιτροπή δεν έχει αρμοδιότητα να αποφανθεί επί του θέματος και να επαναχορηγήσει τις άδειες.
Η αντινομάρχης Ευη Αδαμάκη μίλησε για υποχρέωση αποκατάστασης ενός διοικητικού λάθος, εισηγούμενη την επανάληψη της διαδικασίας καθορισμού των θέσεων αυτοκινήτων με νόμιμη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής για τη διετία 2000-2001 ενώ ακολούθησε αποχώρηση των «πολλών» που μιλούσαν για «κοροϊδία και εμπαιγμό σε βάρος τους».
«Δεν έχουν τις δικαστικές αποφάσεις στα χέρια μας» επαναλάμβανε η Ευη Αδαμάκη που επιχειρούσε καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να ισορροπήσει ανάμεσα στις δυο πλευρές.
Εμείς λέμε να πάμε στο σημείο μηδέν, και όχι πως θα λειτουργήσει η γνωμοδοτική επιτροπή, είπε. «Κάνετε φωτογραφικό διαγωνισμό λέτε να πάρουμε πάλι τους ίδιους», αντιδρούσε ο Γ. Μουλάς.
Η συζήτηση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις των νομικών συμβούλων και τοποθετήσεις των μελών της νομαρχιακής επιτροπής Παντ. Μπαστρογιάννη, Λεων. Αναστασίου και Γ. Παγωνόπουλου.
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template