Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2009

«Όχι» ΚΚΕ στην αποκλειστική κρατική επιδότηση των κομμάτων


Κατά της προωθούμενης επιχορήγησης των κομμάτων αποκλειστικά από το κράτος τάσσεται κατηγορηματικά το ΚΚΕ, το οποίο κάνει λόγο για παρέμβαση στην εσωτερική του λειτουργία «με πρόσχημα τη διαφάνεια».
Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορεί τα υπόλοιπα κόμματα ότι «από τη μία πλευρά πρωτοστατούν ή καμώνονται πως θέλουν να καταργηθεί η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση», από την άλλη «ψάχνουν να βρουν τρόπους και παράθυρα για να την ξεπεράσουν», υποστηρίζοντας ότι αποτελεί «κοροϊδία» η άποψη πως «θα καταργηθεί η διαφθορά με τη ψευδεπίγραφη διαφάνεια των οικονομικών των κομμάτων».
«Άλλο πράγμα η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση και άλλο πράγμα η μίζα και το μαύρο πολιτικό χρήμα», δήλωσε η κ. Παπαρήγα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, υποστηρίζοντας ότι «η οικονομική εξάρτηση από οικονομικά μεγαθήρια» δεν αφορά το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, η εξαγγελλόμενη κατάργηση του μαύρου πολιτικού χρήματος αποσκοπεί στον έλεγχο των κομμάτων «που άμεσα αποτελούν μέρος της αστικής εξουσίας, ώστε η αστική διακυβέρνηση να μην γίνεται ευάλωτη από τους εκάστοτε ανταγωνισμούς των μονοπωλίων, να μην φθείρεται στη λαϊκή συνείδηση από την αποκάλυψη συγκεκριμένων γεγονότων άμεσης διασύνδεσης κομμάτων - μονοπωλίων». Παράλληλα, επιχειρείται «χτύπημα του λαϊκού κινήματος και του ΚΚΕ».

Σε αυτό το πλαίσιο, η κ. Παπαρήγα επέρριψε ευθύνες στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, το ρόλο του οποίου παίζει ως «εκτελεστής συμβολαίων», όπως ανέφερε, ο ΛΑΟΣ. Η ίδια επανέλαβε ότι το κόμμα της ελέγχεται ετησίως από ορκωτούς λογιστές, από το ΙΚΑ και την Εφορία. Όσον αφορά στις εκδόσεις και τη ραδιοτηλεοπτική δραστηριότητα του ΚΚΕ, υπογράμμισε ότι ακολουθείται το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο για τις ανώνυμες εταιρείες.

Η ΓΓ του ΚΚΕ επισήμανε ότι «η λεγόμενη ιδιωτική χρηματοδότηση» του κόμματος αφορά αποκλειστικά στο ίδιο και στις συνδρομές - ενισχύσεις, προσθέτοντας ότι οι πόροι καταλήγουν σε κομματικά κτίρια, έντυπα (και στον 902) και ιδρύματα.

Το ζήτημα της χρηματοδότησης των κομμάτων συζητείται αυτή την περίοδο στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Πολύ σοβαρό το ζήτημα της ΕΥΠ»

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με την αλλαγή διοίκησης στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ότι η ΕΥΠ αναβαθμίζεται και «γίνεται ένα» με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (σημειωτέον, ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, κ. Παπαγγελόπουλος ήταν μέχρι πρότινος εισαγγελέας της Αντιτρομοκρατικής).

Η ΓΓ του ΚΚΕ προχώρησε ακόμη παραπέρα, συνδέοντας τη συγκεκριμένη εξέλιξη με την προσπάθεια - την οποία διαπιστώνει - να συνδεθεί «ο ριζοσπαστισμός με το οργανωμένο έγκλημα».
Άλλωστε, η ίδια θεώρησε δεδομένη την καθημερινή παρακολούθηση των συνομιλιών στελεχών του ΚΚΕ, όπως και των υπολοίπων κομμάτων.
Από atlasmusic
Ολόκληρη η συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Κ.Κ.Ε.

buzz it!

1 σχόλια:

AATON on 16 Ιουλίου 2009 - 5:15 μ.μ. είπε...

Και δεν κατάλαβα καλά, ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ τα κόμματα απο τον λαό με τόσο μεγάλα ποσά; Θα μου πείς, αν τους χρηματοδοτούν ιδιώτες, θα είναι υποχείριά τους. Μήπως όμως αυτό συμβαίνει; και μάλιστα κάτω απο το τραπέζι για χρόνια τώρα; Και ας βγούν να το διαψεύσουν αν τολμάνε.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template