Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

Καταγγελία για ξυλοδαρμό μετανάστη στου Γκύζη

Δημοσίευση: 16-07-2009 22:42 από Ομάδα TVXS

Σύμφωνα με καταγγελία στο δίκτυο «Ηλιόσποροι», ορισμένοι «φιλόξενοι» κάτοικοι στου Γκύζη, ανάμεσα τους και ένας αστυνομικός, έστησαν ένα «κόλπο εκφοβισμού» ενάντια σε έναν μετανάστη παντοπώλη και στη συνέχεια τον ξυλοκόπησαν άγρια.
Σύμφωνα με την εν λόγω καταγγελία, οι αστυνομικοί και οι κάτοικοι, με αφορμή ένα «στημένο» περιστατικό υποτιθέμενης παρανομίας, ξυλοκόπησαν τον άτυχο παντοπώλη και στη συνέχεια τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Τελικά οι φιλικοί αστυνομικοί κέρασαν και πορτοκαλάδα!
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες που αναφέρονται στην καταγγελία, το κόλπο που έστησε η παρέα των περίοικων της περιοχής είχε ως εξής: τοποθέτησαν καρέκλες μπροστά από το παντοπωλείο οι οποίες εμπόδιζαν τη στάθμευση. Στη συνέχεια ένας οδηγός, μέλος της παρέας, ζητάει από τον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου να πάρει τις καρέκλες για να παρκάρει. Ο ανίδεος Αφρικανός ιδιοκτήτης αρνείται να το κάνει καθώς δεν γνώριζε από ποιον και για ποιο λόγο οι καρέκλες είχαν τοποθετηθεί εκεί και οι περίοικοι καλούν την αστυνομία για παρεμπόδιση της κυκλοφορίας.
Τρία περιπολικά φτάνουν στο σημείο. Οι αστυνομίκοί αρχικά ζητούν από τον ιδιοκτήτη του παντοπωλείου να μπει στο περιπολικό ώστε να οδηγηθεί στο τμήμα. Αυτός αρνείται, ενώ ταυτόχρονα προσπαθεί να καταλάβει πως κάτι τόσο «ασήμαντο» πήρε τέτοια τροπή. Στην άρνηση του, οι έξι αστυνομικοί θεώρησαν πως πρέπει να πάρουν δραστικότερα μέτρα και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν, μπροστά στα μάτια των «αδιάφορων» κατοίκων. Όταν ένας από τους περαστικούς προσπάθησε να τραβήξει με το κινητό του τον ξυλοδαρμό του μετανάστη, του πήραν το κινητό και του έσβησαν ότι είχε καταγράψει μέχρι εκείνη την ώρα. Τελικά ο Αφρικανός ιδιοκτήτης υπέκυψε και οδηγήθηκε στο τμήμα.
«Όταν έφτασα στο τμήμα της Κυψέλης, ως σύζυγος του ιδιοκτήτη με το μωρό στην
αγκαλιά, και κατάλαβαν ότι πρόκειται για σύζυγο Έλληνα πολίτη, άρχισαν να
ηρεμούν όχι βέβαια και λεκτικά» λέει η γυναίκα που κατήγγειλε το περιστατικό.
Μετά την εμπλοκή δικηγόρων και τις απειλές για μηνύσεις τον άφησαν να φύγει αλλά με τον όρο, όπως αναφέρεται στη καταγγελία, ότι δεν θα υποβληθούν μηνύσεις. Ειδάλλως θα κατηγορηθεί για αντίσταση κατά της αρχής, που σύμφωνα με το νέο νόμο διώκεται ποινικά. Όσο για τον μάρτυρα που προσπάθησε να καταγράψει τον ξυλοδαρμό με το κινητό του απειλήθηκε, όπως λέει η καταγγέλλουσα, «ότι άν τολμήσει να πάει στο δικαστήριο θα τον κατηγορήσουν για ψευδομάρτυρα».
Στο τέλος, όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, ήθελαν να κεράσουν την ίδια και την αδερφή της που τη συνόδευε. «Το γεγονός βέβαια δεν καταγράφηκε πουθενά», καταλήγει στη καταγγελία της.
Αναρτήθηκε από Διάλογος ιδεών

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template