Σάββατο, 18 Ιουλίου 2009

«Να καταργηθούν τώρα τα διόδια»!

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΧΘΕΣ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ
Σε κατάληψη των διοδίων όλης της χώρας, επιτρέποντας την... ελεύθερη διέλευση των διερχομένων για δυο ώρες περίπου προχώρησαν χθες το απόγευμα, μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.
Κίνηση που, όπως είναι αυτονόητο έτυχε της θετικής ανταπόκρισης των οδηγών Ι.Χ. με δεδομένο ότι χθες λόγω και της ημέρας ήταν αυξημένη η κίνηση στην εθνική οδό.
Η κινητοποίηση, που είχε επαναληφθεί πρόσφατα, είναι ενταγμένη στην αντίθεση του ΚΚΕ στην επιβολή νέων φόρων προκειμένου να στηριχθούν επιχειρηματικοί όμιλοι «που ευθύνονται για την κρίση».
Μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από Τρίκαλα, Καρδίτσα και Λάρισα προχώρησαν σε κατάληψη των διοδίων στο Μοσχοχώρι, επίσης μέλη του ΚΚΕ από τη Λάρισα κατέλαβαν τα διόδια των Τεμπών, ενώ τέλος μέλη του ΚΚΕ από Μαγνησία και Φθιώτιδα κατέλαβαν τα διόδια της Πελασγίας.
Όπως σημειώνεται και στην ανακοίνωση του ΚΚΕ «οι νέες αυξήσεις και οι έμμεσοι φόροι που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ, αμέσως μετά τις ευρωεκλογές, οι φόροι στα καύσιμα, στα εισιτήρια, στα καρτοκινητά κ.ά. αποτελούν μόνο ένα μέρος από τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν αποφασίσει στην Ε.Ε. και έχουν στόχο να πληρώσεις εσύ, ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, την κρίση.
Για να στηρίξουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ευθύνονται για την κρίση, με νέες χρηματοδοτήσεις και φοροαπαλλαγές.
Σε αυτή την κατεύθυνση εντάσσονται οι αυξήσεις στα διόδια και η δημιουργία νέων. Πρόκειται για χαράτσι προς όφελος των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων.
Ευθύνονται και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί ψήφισαν μαζί την παράδοση των οδικών αξόνων της χώρας στους μεγάλους κατασκευαστικούς ομίλους μέσω των ΣΔΙΤ (Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα).
Έτσι υποχρεώνουν το λαό να χρυσοπληρώνει τα έργα και μάλιστα πολλαπλά. Και για να κατασκευαστούν και για να τα χρησιμοποιεί. Και με τη βαριά φορολογία και με τα διόδια. Είναι προκλητικές οι επιδοτήσεις που δίνουν προς τους μεγαλοεργολάβους.
Το Δημόσιο χρηματοδοτεί τα έργα κατά 90%, και αυτοί μόλις κατά 10%, ενώ τους παραχωρείται το δικαίωμα να τα εκμεταλλεύονται για δεκαετίες (30-35 έτη)!
Μην το δέχεσαι. Το ΚΚΕ σε καλεί να παλέψουμε μαζί για να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια. Η κίνηση όλων των οχημάτων κάθε τύπου πρέπει να είναι δωρεάν σε όλους τους δρόμους χωρίς τέλη και διόδια.
Τα έργα και τις υποδομές πρέπει να τα αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και το περιβάλλον. Για δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές συγκοινωνίες.
Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούν να βάλουν φρένο στα μέτρα που χειροτερεύουν τη ζωή τους, μόνο αν οργανώσουν την πάλη τους για τα δικαιώματά τους, αν απορρίψουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Πάλεψε μαζί μας για να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με συντελεστή 45%, να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι στα είδη λαϊκής κατανάλωσης» καταλήγει η ανακοίνωση.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template