Κυριακή, 12 Ιουλίου 2009

Προγράμματα επαγγελματικής στήριξης των Ρομά

Προγράμματα επαγγελματικής στήριξης και κατάρτισης των Ρομά, συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατομμυρίων ευρώ, ανακοίνωσε από την Ξάνθη η υφυπουργός Απασχόλησης, Σοφία Καλατζάκου, παρουσία του διοικητή του ΟΑΕΔ, Γ.Βερναδάκη και του ειδικού γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Θ.Ματάλα.
Η υφυπουργός, μιλώντας σε ένα πολυπληθές ακροατήριο Ελλήνων τσιγγάνων, τόνισε ότι το πρόγραμμα επαγγελματικής στήριξης, προϋπολογισμού δέκα εκατομμυρίων ευρώ απευθύνεται σε συνολικά 500 επιχειρήσεις εκ των οποίων οι 300 θα είναι νέες επιχειρήσεις και οι 200 υφιστάμενες.
Η οικονομική ενίσχυση του προγράμματος θα είναι 20.000 ευρώ ανά επιχειρηματία.
Στόχος του προγράμματος όπως σημείωσε η κ. Καλατζάκου είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα της επιχειρηματικής δραστηριότητας και να βελτιωθούν οι επιδόσεις τους.
Το δεύτερο πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 300 Ρομά είναι προϋπολογισμού τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ και θα περιλαμβάνει διαφορετικές ειδικότητες ανάλογα με τις ανάγκες των καταρτιζομένων.
«Η συνεχιζόμενη επαγγελματική κατάρτιση των Ρομά», υπογράμμισε η υφυπουργός, «θα συμβάλει στην ενίσχυση των προσόντων και δεξιοτήτων των δικαιούχων και την ένταξή τους με αξιώσεις στην αγορά εργασίας».
Η κ. Καλατζάκου υπογράμμισε πως και τα δυο προγράμματα θα ξεκινήσουν άμεσα να υλοποιούνται, ενώ συμπλήρωσε πως στην κρίσιμη οικονομική συγκυρία έχει ιδιαίτερη σημασία οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες να μην μείνουν έξω από την αγορά εργασίας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

1 σχόλια:

kostas messinis on 13 Ιουλίου 2009 - 12:22 π.μ. είπε...

ορεα προτοβουλεια

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template